Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКлупска дешавањаКонференције за медијеНајновијеОдбојкаОдбојка

Звездине две жеље за два пехара Купа Србије

У београдском хотелу “Краун Плаза” одржана је конференција за новинаре поводом финалних утакмица Купа Србије у обе конкуренције, које ће се одиграти у суботу, 3. марта у Хали спортова у Лајковцу.

Одбојкашки клуб Црвена звезда ће имати представника у оба финала. На терен ће прво изаћи мушка сениорска екипа (16 часова) која ће одмерити снаге са Новим Пазаром, а након те утакмице биће одиграно и финале у женској сениорској конкуренцији у којем ће Црвена звезда играти против домаћина финала екипе Железничар.

Конференцији су присуствовали капитени и тренери све четири екипе: Ивана Лазаревић и Светлана Илић из Железничара из Лајковца, Николина Лукић и Александар Владисављев из Црвене звезде, Марко Божовић и Хамза Затрић из Новог Пазара, и Александар Гмитровић и Драган Кобиљски из Црвене звезде.

Очекује нас јако тешка утакмица. Биће то прави спектакл. Задње три утакмице против Новог Пазара смо одиграли у пет сетова и ти сетови су углавном играни на разлику, тако је било и у полуфиналу Купа Србије прошле године. Мени је драго што подмлађена екипа Црвене звезде, упркос малим потешкоћама у току сезоне, показује да је кадра за велике ствари, за освајање трофеја. Биће то прави спектакл у Лајковцу и веома нам је драго што смо део историје, што ћемо у овом новом формату по први пут играти. Улогу фаворита нема ниједна екипа. То су две потпуно подједнаке екипе које су се заслужено нашле у финалу. Очекује нас једна веома добра утакмица и овим путем бих позвао све љубитеље одбојке да бар путем малих екрана гледају утакмицу. Веома нам је драго што су све карте распродате и могу само да обећам да ћемо пружити свој максимум – изјавио је Александар Гмитровић, капитен мушке сениорске екипе Црвене звезде.

Тренер црвено-белих Драган Кобиљски верује да је екипа сазрела и да може до пехара.

Црвена звезда се ове године одлучила за концепт стварања младе екипе и у почетку смо имали доста проблема, док се ти млади играчи нису навикли једни на друге, као и на систем који већ дуже време траје у Црвеној звезди. У задње време смо достигли добар ниво форме тако да улазимо са великим оптимизмом у финале. Изузетно смо свесни колико нас тежак задатак чека на том мечу. По мом мишљењу Нови Пазар је једна комплетна екипа која одлично игра током целе године, уколико изузмемо последњих четири кола у Суперлиги када су имали кадровских проблема. Оно што је код њих битно је то што знају да играју добро када треба. На нама је да покажемо да смо сазрели као екипа и да своје жеље претворимо у стварност – рекао је Кобиљски.

Женска сениорска екипа Црвене звезде се после четири године нашла у финалу националног Купа.

Црвена звезда је у женској конкуренцији после дужег времена дошла у прилику да се бори за један од трофеја. Изузетна нам је част што смо поново у таквој прилици. Наша екипа заслужује да се нађе у врху српске одбојке у овој сезони, с обзиром да већ три године, уз промене у играчком кадру, радимо и стварамо како би дошли до прилике каква нам се сада указала. Не бих истицала ниједну екипу као фаворита с обзиром да се игра само једна утакмица. Све је отворено и мислим да ће бити изузетна представа и леп амбијент, какав и јесте увек у Лајковцу. Нека боља екипа победи – изјавила је Николина Лукић, капитен Црвене звезде.

Звездин стратег Александар Владисављев верује да ће обе финалне утакмице бити прави празник одбојке.

Пре најаве самог сусрета желео бих да кажем своја очекивања да ће финалне утакмице у суботу бити прави празник одбојке. Финале у новом формату, где се игра по једна утакмица у мушкој и женској конкуренцији, нешто што је ново. Ово је земља која има европске шампионке и одбојкаше који су 3. у Европи, да не набрајамо све остале резултате наших селекција, и управо ово и заслужује. У виду популаризације одбојке, једно суботње одбојкашко поподне на нашој националној телевизији је једна велика ствар и велика победа већ на почетку.

Што се тиче саме утакмице, јако је тешко давати било какве прогнозе у једном мечу где су велики притисци, велика очекивања, велике обавезе свих учесника финала. Меч између домаћина Железничара и Црвене звезде, која увек има највеће прохтеве и амбиције и највеће жеље за великим резултатима, колико год да су у претходних пар година изостајали, се не доводи у питање. Ради се о подједнако квалитетним екипама које су у врху наше одбојке и мислим да ће то пре свега гарантовати један добар меч, као и велико задовољство публике која буде пратила те утакмице. Одлучиће вероватно неке ситне ствари и неки ситни детаљи, можа неке тактичке одлуке… Видећемо када се буду додељивали пехари ко је био мирнији, ко је био спремнији и мудрији, али не сумњам да ће наше две екипе, као и обе мушке екипе, остваити срце на терену и да ће показати све што знају и све што могу, а онда ћемо видети ко је био бољи – рекао је Владисављев.

На конференцији је саопштено да су све карте распродате и да ће Хала спортова у Лајковцу бити испуњена до последњег места, а представљени су и победнички пехари, креације “Броks дизајн”.

Финале 53. Купа Србије у конкуренцији одбојкаша између Новог Пазара и Црвене звезде одиграће се од 16 часова, а финале 52. Купа Србије у конкуренцији одбојкашица између Црвене звезде и Железничара из Лајковца од 19 часова. Обе утакмице директно ће преносити РТС 2.

Повезане вести

2 comments

Goranko Ilić мар 2, 2018 at 06:26

Napred do trofeja! Vredi gledati vas! Nadam se da će biti osvojena oba trofeja.

Reply
Ivan мар 1, 2018 at 23:17

Srećno u oba finala- NAPRED ZVEZDO!

Reply

Leave a Comment