Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Црвено-бели бољи од Уникахе!

Кошаркаши Црвене звезде савадали су Уникаху са 80:76 у 24. колу Евролиге и забележили 10. тријумф у такмичењу. Сада оба тима имају исти скор (10:14). Наша екипа је на тај начин прекинула серију лоших игара, које су резултирале поразом у финалу Купа и дебаклом против Бамберг.

Најзапаженији су били Рочести, Фелдин и Бјелица, који су најавили повратак у форму, а и Лазић је имао велики допринос.

Звезда је водила од самог почетка, уз неколико ситуација у којима су Шпанци стицали минималну предност, а највећу предност наш тим имао је током треће четвртине. Ипак, Уникаха је успела да се врати у меч и са двоцифреног заостатка смањи на свега кош минуса у финишу, али су наши играчи били смирени на линији пенала и лагано привели утакмицу крају.

Алимпијевић није могао да рачуна на Дангубића, а код гостију није било Немање Недовића, који је пре меча добио пригодне поклоне од свог бившег клуба.

24. коло Евролиге

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА МТС – УНИКАХА 80:76 (24:24, 16:13, 22:15, 18:24)

Дворана: Александар Николић 
Гледалаца: 4 873
Судије: Патернико, Балак, Реитер

ЗВЕЗДА: Кешељ, Давидовац 9, Лазић 10, Антић, Добрић, Фелдин 11п, 4ас, Јанковић 5, Рочести 21п, 4ас, Омић, Лесор 5п, 8ск, Енис 6, Бјелица 13

УНИКАХА: Окојо 1, Мекалум 9, Соладе 5, Диаз 2, Салин 7, Диез 1, Милосављевић 12, Шемардини 2, Вашчински 13, Брукс 12, Огостин 8, Суарез 4

ТОК УТАКМИЦЕ

4/4 (18:24)

Звезда више од три минута није успела да постигне поене у четвртом периоду, све до тројке Милка Бјелице, којом је наш тим стекао осам поена предности. Шпанци су поново смањили на само три поена заостатка, а Рочести је преузео ствар у своје руке и храбрим левим улазом погодио за 69:64, да би на нови удар Уникахе узвратио Лазић тројком са „капице“ за +6. У последњих минут и по ушло се са резултатом 74:70 и нападом за госте. Звезда је истрпела притисак Уникахе у финишу, пренела лопту, а Вашчински направио глуп фаул. Ипак, Рочести је у наставку промашио, а Шпанци смањили на 76:74 пред последњих 10 секунди игре. Наш плеј је потом фаулиран и погодио два пенала, а гости погодили, па фаулирали Давидовца. Ипак, није било већих узбуђења.

3/4 (22:15)

Трећи период био је и најбољи који је Звезда одиграла на вечерашњој утакмици. Поново добра одбрана и напад добар онолико колико је било потребно да се након 30 минута игре стекне двоцифрена залиха. Црвено-бели су већ на старту трећег дела меча стекли +10, али су Шпанци у једном тренутку успели да смање на четири поена заостатка. Ипак, Фелдин, Бјелица и Енис серијом у самом финишу деонице успевају да поново врате својој екипи двоцифрено преимућство, за 62:52 након трећег десетоминутног периода.

2/4 (16:13)

Почетак другог период обележило је неколико спорних судијских одлука, а поред малог броја поена, Алимпијевић је добио техничку грешку. На нешто мање од два минута и тридесет секунди пре полувремена, Рочести и Лазић су повели мини-серију Звезде, за +5, први пут још од старта утакмице (37:32) и тајм-аут Шпанаца. До крја, Уникаха је смањила заостатак, а Звезда на одмор отишла са три поена вишка (40:37). Рочести је једини играч два тима који је завршио првих 20 минута са 13 поена.

1/4 (24:24)

Веома ефикасна прва четвртина завршена је без победника. Звезда се определила, као и много пута ове сезоне, да своју игру базира на шуту за три поена и то је и донело почетну предност. Погађали су тројке Рочести и Фелдин, који су и били најефикаснији у првој деоници, али наш тим није имао већу предност од +5 (почетних 5:0), док су Шпанци предвођени Милосављевићем у неколико наврата стигли до три поена предности. Након 10 минута на семафору је стајало 24:24.

 

Повезане вести

11 comments

Kosta мар 4, 2018 at 17:19

E pa stvarno ne razumem,da dobijaju minuse ljudi koji pišu „Bravo momci!
Važna pobeda!“ ccc…
PRIKRIVENI GROBOSI,KOJI UNOSE POMETNJU OD POČETKA SEZONE!
Ali na njihovu žalost,biće Kalemegdan i proslava duple krune!

Reply
Backo мар 3, 2018 at 22:13

Antic par puta sutirao i nije ni jednom pogodio, ali je imao nekoliko odlicnih poteza koji ne ulaze u statistiku! Dosta dobar.
Bjelica i Rocesti se probudili.

Reply
Hadži Dragan мар 3, 2018 at 07:23

Omić out, Delije in. Čestitke na pobedi i idemo sad u Laktaše da potvrdimo.

Reply
Estrella Roja мар 3, 2018 at 15:39

Misliš da bi to bi to rešilo sve probleme. Ti kriminalci bi se tek tada osetili superiornim, mogli bi uskoro da prave foto robot pravog „Delije“ koji je poželjan u Pioniru, Areni ili stadionu Marakana (Rajko Mitić, kako god) – tj. ćelavog srbende debelog vrata sa manjkom inteligencije ali viškom „patriotizma“ i tolerancijom prema belom (ne preletačeviću). Ne znam da li bi ti sledeći put dozvolili da uđeš na utakmicu Zvezde s obzirom da nisi u cvetu mladosti. Treba razlučiti između igračkih kvaliteta jednog igrača i njegove nacionalne i verske pripadnosti. Ako ovo drugo preovladava onda smo u dubokom kanalu kao društvo. Čini mi se da su pojedinci jedva dočekali Omićev loš period da krenu sa malodušnim konstatovanjem ‘ko nam Bre otera delije’, ‘zar je jedan „snajperista“ vredan toga’. Sa takvim razmišljanjem mi i ne zaslužujemo da igramo Evroligu niti bilo koje drugo tamkmičenje gde postoje i „drugačiji“. Ma ne treba da igramo ni domaću ligu gde je igraju „tuđmanovci“. Što se sinoćnje utakmice tiče, nismo izašli iz kanala i pored pobede.

Reply
Josif мар 3, 2018 at 16:27

Све си управу! Такве приче немају везе са мозгом.Констатација даје Јовановиќ бољи од Омиќа мислим шта речи,мисмо чудан народ.позз.мкд

Reply
milos rankovic мар 2, 2018 at 22:47

OVO JE BILO NA SNAGU UNIKAHA JE BEZ NEDOVICA NAJSLABIJA EKIPA U EVRO LIGI MENE INTERESUJE DRUGI PODATAK PRVO ZASTO JE OMIC DOSAO DA IGRA CETRI MINUTA JA DA SAM TRENER NEBI IGRAO UOPSTE BOLJI JE JOVANOVIC 15 SKOKOVA SU IMALI VISE A SEMARDINI NIJE NI IGRAO IZGUBISMO NAVIJACE ZBOG OMICA DECKO JE TESKA DASKA JOVANOVIC JE IGRAC ZA NJEGA

Reply
KOVJE мар 2, 2018 at 21:40

BRAVO MOMCI ,ALI BITNIJE JE U LAKTASIMA

Reply
KOVJE мар 2, 2018 at 21:40

BRAVO MOMCI ,ALI BITNIJE JE U LAKTASIMA ,TAMO MORAMO PUNOM PAROM

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 2, 2018 at 21:19

vazno je da smo pobedili..sad samo u ponedeljak da ne zabrljamo inace ode sezona

Reply
josif мар 2, 2018 at 21:06

Cestitke momcima na pobedi koja je jako bitna pred vazan duel u Laktasima.Odbrana solidna,napad takodje uz problematicnu igru pojedinaca.Nadamse da je ova pobeda izlazak iz krize pre najvaznijeg dela sezone a toje plejof ABA.Pozz.MKD

Reply
Србин са Космета мар 2, 2018 at 21:04

Јако важна победа!
Браво момци!

Reply

Leave a Comment