Moja Crvena Zvezda
ВажноЖенски фудбалНајновијеПријатељске утакмицеФудбал

ЖФК Црвена звезда угостио ЖФК Слогу из Петрова у пријатељском мечу

ЖФК Црвена звезда је у последњој провери пред старт нове сезоне савладао ЖФК Слогу из Петрова са веома убедљивих 7:0 (4:0).

Након повратка са седмодневних припрема на Златибору, Звездине девојке и руководство клуба су уочи наставка Суперлигe Србије у фудбалу за жене узвратиле гостопримство члану Премијер лиге БиХ, ЖФК Слоги из Петрова.

На тај начин наш клуб је исказаo захвалност општини Петрово и њеном руководству, на челу са господином Озреном Петковићем, за организацију њиховог боравка и учешћа на традиционалном новогодишњем турниру у Добоју.

Пријатељски меч је уједно био и први за Женски фудбалски клуб на реконструисаним теренима иза јужне трибине, а голман Црвене звезде Марина Петковић обележила је 20 година каријере.

 

Прво полувреме протекло је у знаку Звездиних Јовани. Јована Агбаба је довела Звезду у вођство, Јована Стојановић, капитен на овом сусрету, повисила је на 2:0, трећи гол дело је Јоване Аранђеловић са беле тачке, а коначних 4:0 за прво полувреме поставила је Емилија Живковић.

У наставку дебитовале су четрнаестогодишња Софија Сремчевић и тринаестогодишња Анђела Поповић, девојчице из Омладинске школе.

Управо је најмлађи актер сусрета Анђела Поповић постигла пети гол, леви бек Анђела Крстић шести, а тачку на меч својим другим голом поставила је Јована Стојановић.

Осим две девојчице из Омладинске школе, прилику од старта је добила Јелена Манчић, која је пристигла ове зиме из Холандије.

Шеф стручног штаба Звездиних фудбалерки, Александар Петровић није могао да рачуна четири репрезентативке – капитена Катарину Ђорђевић, Санду Малешевић, Тијану Ђорђевић и Мирелу Тенков.

Бора Радука, који је помогао и имао велики допринос у раду стручног штаба у јесењем делу сезоне тренерску каријеру наставио је у Аустрији. Желимо му пуно среће.

У суботу црвено-беле започињу пролећни део сезоне утакмицом 1/8 финала Купа Србије против Јагодине. Црвена звезда у првом колу наставка сезоне дочекује екипу Рада, 17.марта.

Више о мечу и галерију фотографија са утакмице погледајте на клупској фејсбук страници.

Црвена звезда: Петковић, Марковић, Вуликић, Смиљковић, Крстић, Аранђеловић, Ђуровић, Манчић, Агбаба, Живковић, Стојановић. Играле су још: Ратковић, Шипетић, Миладиновић, Воркапић, Поповић и Сремчевић.

Повезане вести

Leave a Comment