Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Војводина – Црвена звезда 1:2! Јубилеј Срнића, Доналд рекордер, Бенов првенац за победу!

Јубилеј Срнића, рекорд Доналда, Бено првенац, звезди три бода

Фудбалери Црвене звезде савладали су у Војводину у Новом Саду 2:1 (1:0), у одложеном мечу 26.кола Суперлиге. Меч обележили јубилеј Срнића, рекорд Доналда и Бенов првенац за нова три бода!

Тренер Владан Милојевић одлучио је да овога пута на клупи остави до сада углавном стандардног Ел Фарду Бена, а меч су обележили велики јубилеј Славољуба Срнића — утакмица против Војводине била му је 100. такмичарска у дресу Црвене звезде и рекорд Мичела Доналда – изједначио се са Бразилцем Кадуом на првом месту по броју утакмица када су у питању странци, у дресу Црвене звезде – 104.

Већ после нешто више од 60 секунди Звезда је дошла до предности! Почетак какав се само пожелети може. Након корнера Радоњића, лопту је сачекао Јовичић и силовито шутирао са 19 метара, Роцков је успео да одбрани, али је одбио лопту у поље; најбржи и најспретнији био је капитен Доналд који је погодио мрежу.

Гол је свакако утицао на играче обеју екипа; Црвена звезда која је данас наступила у тегет дресовима желела је и други гол, а домаћин је желео да што је могуће пре дође до изједначења. Ово је донело доста офанзиван фудбал, узбудљиву и динамичну утакмицу, али није било правих, озбиљних прилика. Међутим, домаћин је имао већи посед лопте, и домаћин је био тај који је чешће претио, углавном са дистанце. Арсић и Михајловић нису дозвољавали Борјану да изгуби концентрацију, али њихови веома добри шутеви, срећом, нису ишли у оквир гола.

Звезда јесте отишла на одмор при повољном резултату, али тренер Милојевић је увидео фалинке у Звездиној игри. Отуда, Звезда у наставак улази знатно боље. Форсиран је високи пресинг, у одбрани су наши фудбалери стајали знатно ближе противнику и Војводина није успевала да настави са игром из првог полуфвремена. Звезда је током првих 20-так минута наставка била знатно бољи тим, али није успела да крунише бољу игру још неком стопостотном шансом, што је и основна замерка нашим фудбалерима у овој утакмици.

Звезда је морала боље приликом контранапада који је започео Доналд, наставио Крстичић али недовољно добро завршио Радоњић. Војводина је након тога најавила нешто бољу игру. У 71. минуту Михајловић је пропустио прилику да изједначи, али три минута касније Езе ју је искористио; Војводина је тад има брз контранапад, али за разлику од наших фудбалера домаћини су успели да дођу у позицију за шут, што је Езе искористио.

Реаговао је Милојевић убацивањем Бена уместо Пешића, а неколико минута касније Радоњић је после напада по десној страни пао у казненом простору, а судија је показао на белу тачку. Најстрожу казну извео је Бен и постигао на тај начин свој првенац у црвено-белом дресу.

До краја утакмице прилику су добили и Лука Аџић и Урош Рачић, а до нове промене резултата није дошло.

26. коло Супер лиге

ВОЈВОДИНА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 1:2 (0:1)

Нови Сад, стадион: „Карађорђе“ 
Гледалаца: 8.500
Судија: Јован Шегрт
Стрелци: 0:1 Доналд 2.минут, 1:1 Езе 73.минут, 1:2 Бен (пенал) 84.минут
Жути картони: Суботић, Михајловић, Лазаревић, Јованчић, Месаровић, Арсић (Војводина) – Борјан, Родић (Црвена звезда)

ВОЈВОДИНА: Роцков, Лакићевић, Радовановић, Лазаревић, Путинчанин, Вукасовић, Јованчић, Арсић, Суботић (72.Месаровић), Езе, Михајловић (81.Зличић). Тренер: Илија Столица

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Стојковић, Савић, Ле Талек, Родић, Јовичић, Доналд, Крстичић, Срнић (85.Аџић), Радоњић (87.Рачић), Пешић (74.Бен). Тренер: Владан Милојевић

ТОК МЕЧА

Прво полувреме

Славољуб Срнић данас игра 100. утакмицу за Црвену звезду, док се Мичел Доналд изједначује са Кадуом, 104. утакмица, и још једном улази у историју као странац са највише утакмица за клуб.

Почиње дуел у Новом Саду! НАПРЕД, ЗВЕЗДО!

2.минут – ГОООООООЛ! 0:1, Мичел ДОНАЛД! Прва прилика је претворена у гол! Након корнера Радоњића, Роцков лоше реагује, Доналд на правом месту у право време, на савршен начин обележава улазак у историју клуба! Звезда води!

11.минут – Прва прилика за Војводину и прво узбуђење након гола: Езе је пронашао Суботића, али на правом месту Стојковић.

28.минут – Након дужег периода узбуђење у Новом Саду: Арсић је запретио са неких 20 метара, али преко гола иде његов ударац. Могло је да буде доста опасно.

Нема пуно узбуђења у Новом Саду, иако је динамично. Звезда чува предност стечену на самом старту.

42.минут – Михајловић! Неочекиван ударац Стефана Михајловића, умало да изненади Борјана Звездино дете, али поред гола.

Играће се још један минут на „Карађорђу“.

Полувреме у Новом Саду. Звезда води голом Доналда из 2.минута.

Друго полувреме

Почетак другог полувремена у Новом Саду, нема измена.

55.минут- Ударац Јовичића прекида монотонију у Новом Саду, али недовољно прецизан.

59.минут – Контанапад Звезде, Радоњић није изабрао најбоље решење.

65.минут – Радоњић из велике удаљености ставља Роцкова на искошења, али успева да укроти његов ударца голман Војводине. Савић је у наставку имао лепу прилику, главом је шутирао, нема промене резултата.

71.минут – Најбоља прилика за Војводину! Михајловић је са два метара шутирао право у Борјана! Имала је Звезда доста среће.

73.минут – Гол! 1:1, Езе! Контранапад Војводине, Михајловић за Езеа, сигуран је  Нигеријац.

Одмах реагује Владан Милојевић, Бен је заменио Пешића.

Пенал за Звезду! Радоњић је оборен.

84.минут – ГООООООЛ! 1:2, БЕН! Бен је успешно реализовао најстрожу казну, првенац у Звездином дресу, Звезда води поново у Новом Саду!

Мирно Звезда приводи утакмицу крају.

Крај у Новом Саду! Јубилеј Срнића, Доналд рекордер, Бенов првенац, Звезди три бода!

Повезане вести

29 comments

Hadži Dragan мар 8, 2018 at 08:19

Kad nam je Voždovac dao gol iz ofsajda,jedan ili dva portala izveštavaju da je možda bio,a sad svi sumnjaju u penal za nas.Ma otimaj bre.Ovako je slađe.A da ovog proleća ništa ne ogramo,tačno je,ali i žalosna spoznaja da su nam Boaći i Kanga bili pola tima.Sreća pa Terza neće ništa prepustiti slučaju za razliku od prošle godine.

Reply
Gogi мар 8, 2018 at 06:50

Pobedi se u zube ne gleda,samo pobedjujte momci jos 12 utakmica do kraja 12 finala,mozete sve kao i Pizon kad je bio trener sa 2:1,1:0 samo da osvojimo titulu a onda rekonstrukcija tima nekoliko novih igraca i napad na Evropu…A grobljanci sto kmece po netu neprocenjivo,crne narikace bar bi oni trebalo da cute obraz kao djon imaju…

Reply
Bata мар 7, 2018 at 23:32

Moraju što pre da prorade Pešić i Ben i koliko toliko nadomeste odlazak Boaćija i Kange.Dobro je jedino da imamo rezultate i pored krize u igri .

Reply
dusan мар 7, 2018 at 22:48

mislim da nismo u krizi. ovaj tim jednostavno ne moze bolje. nedostaje nam kanga mnogo

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 7, 2018 at 23:10

lepo si rekao..kakva kriza ovo je limit,,kad je krsticic i srnic nama igraci za organizaciju igre onda je ovo maximum da se stalno cupamo u preokretima..kakav takav kanga je igrao brze i imao po neki pas a boaci cesto davao golove ..i vidi se u zadnje 4 tekme da smo kao bas..ubistvo je da igra srnic umesto bena a adzic je bolji od krsticica

Reply
Kalderon мар 7, 2018 at 22:00

Polako ljudi nismo preko noci zaboravili da igramo fudbal, jednostavno usli smo u malu krizu igre ali najvaznije da se pobedjuje.Penal je mogao i nije mogao da svira, Radonja ima strasnu motoriku i loptu je ostavio u terenu prvi bi dosao do nje da ga onaj njihov nije izneo i rukama i nogama.Drugo mi igramo takmicarski fudbal na rezultat i nema tu mnogo lepog. Kada se Boaci povredio samo mi je proslo kroz glavu evo ga slucaj Lazovic kada ne uzesmo cetiri milke od Salcburga a on pokida ligamente.Kanga vrhunski znalac ali glavu mu je bilo najteze namestiti i dobro smo uzeli sobzirom da je moglo bez ista.U nasoj ligi nemas pleja koji stalno igra unapred to mora da se kupi i da se plati dobro, ne sumnjam da ce sportski sektor sve da odradi dobro.Jos nesto za ekipu koja ima brzi protok lopte onakav teren je nula i mislim da im je namerno prepustio posed.

Reply
nele мар 7, 2018 at 21:52

Iskreno, ja nisam bas tako siguran da ono nije bio penal, iz onakvog ugla kamere se ne vidi da lije bilo kontakta njihovog igraca sa Radonjicem, mozda jeste a mozda i nije! Tacno je da ako nije bilo kontakta da je ovo poklonjen penal, ali ako jeste bilo kontakta i da nije sviran penal e onda bi Zvezda bila ostecena. U svakom slucaju meni je ona situacija poprilicno nejasna, mozda je bilo kontakta a mozda i nije, uostalom, puno takvih penala je za mnoge ekipe dosudjeno do sada. Ipak ja i dalje nisam zadovoljan igrom, ponovo neefikasni u zavrsmici nasi napadaci, ko zna koju vec utakmicu zaredom. Meni i dalje nedostaje Kanga i njegova cesto sjajna resenja u napadu, fali nam takav organizator igre!

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 7, 2018 at 20:44

posteno penal nam je poklonjen…drugo igra je ocajna ala grof..trece miloje poceo da iritira sa forsiranjem krsticica i srnica…cetvrto u zadnje 4 utakmice je beda od igre i ispada da su nam boaci i kanga bili 80% ekipe..hteli mi to da priznamo ili ne ali je ovo jako lose i sreca sto imamo bar kakvu takvu bodovnu prednost inace sa krsticicem i srnicem mozemo samo da kukamo i mislim da smo slabiji sad od glodara oni imaju bolju igru ali promasuju neverovatno

Reply
milos rankovic мар 7, 2018 at 20:43

SLAZEM SE STOBOM KALDERON KOGA BRIGA STA PRICA MALI STOLICA KOJI JE PRODAVAO UTAKMICE GROBARIMA KOJI I DALJE PRODAJE UTAKMICE GROBARIMA ALI MI SA OVAKVOM IGROM NEMAMO STA DA TRAZIMO U EVROPI NEMOZE DA IMAS SEDAM KRILA I JOS DOVODIS ODETI DVA SPICA NIKOG NEDOVEDES ODE TI DESETKA NIKOG NEDOVEDES DOVODIS BEKA SKRIPI SREDINA A NAPAD UZAS PA BOLJE DA SI PRODAO PESICA UMESTO BOACIJA ZA ISTE PARE KAD SU TI DAVALI PAVKOV DECKO U NISU DAO 19 GOLOVA KOJI IGRJU DEFAZIVNO U ZVEZDI BI DAO 30 A ON NEMA MESTA NEMOGU TO DA RAZUMEM NIKAKO

Reply
Kalderon мар 7, 2018 at 20:29

Volim sto smo ovako dobili. Kada govori o sramoti neka se seti Stolica kako su mu igraci sirili noge protiv grobara kada smo izgubili titulu.Drugo dok nije dosao u Vosu kad god je gubio govorio je o glibu domaceg fudbala. MRK.

Reply
шаљив мар 7, 2018 at 20:25

ЉУДИ МИ ЈЕДНОСТАВНО НЕМАМО ИГРАЧА СРЕДИНЕ ТЕЕРЕНА И ЗБОГ ТОГА СМО И ИЗГУБИЛИ ОД ЦСКА ТРЕБАЈУ НАМ У СРЕДИНИ ДВОЈИЦА ,ЗАТИМ ТРИ ПРОБОЈНА КРИЛА .ОНДА ЋЕ БИТИ ЛАКШЕ И НАПАДАЧИМА,ОДБРАНА ЈЕ ДОБРА АЛИ НЕ МОЖЕ НИ НА УЧИНИТИ ПУНО КАДА ДРУГИ ИЗГУБЕ ЛОПТУ

Reply
sladajac мар 7, 2018 at 20:24

Ja sebe smatram za velikog Zvezdaša i volim Zvezdu najviše ali ovaj penal JA nikad nebi dosudio….

Reply
milos rankovic мар 7, 2018 at 20:23

MI SMO SVI OVDE NAVIJACI ZVEZDE ILI BAR VECINA ALI OVO STO MI IGRAMO U DRUGOM DELU SEZONE JE UZAS OD ONAKVE LEPE IGRE AKCIJA SVEGA U PRVOM DELU SEZONE KAD IGRAMO PITALI SMO SE KOLKO CEMO DATI GOLOVA A SAD PRVO I NAJVECE PITANJE DAL SI TI TERZICU NORMALAN PUSTIO SI PAVKOVA U NIS DECKO JE PET PUTA BOLJI IGRAC OD PESICA JEL SE SECAMO KAKO JE PESIC DAVAO GOČOVE BOACI MU DODA LOPTU NA DVA TRI METRA I ON DA GOL POLA GOLOVA MU BOACI NAMESTIO PRODAO SI KANGU I NEMAS DESETKU MUCITE KRSTICICA COVEK TO NEIGRA ODBRANA SAD SVAKA UTAKMICA SE PRIMA GOL OVAJ PENAL DA NEPRICAMO NERAZUMEM JOVELJIC DECKO UBIJA NEMOZE DA DOBIJE SANSU NERAZUMEM OVO JE SVE TERZICEVO MASLO JER VIDI SE DA MILOJEVIC NIJE ZADOVOLJAN STO JE BOACI I KANAGA OTISAO I NEMOJ DA NAS CUDI KAD NA KRAJU SEZONE MILOJEVIC ODE SRECA NASA PA GROBLJE GORE OD NAS

Reply
шаљив мар 7, 2018 at 20:23

КОЈЕ ТО РАЧУНАЈУ УТАКМИЦЕ СРНИЋА?ПРВЕНСТВЕНИХ ЈЕ ОДИГРАО 70 У ЛИГИ ЕВРОПЕ ,ПЕТНАЕСТ ,У КУПУ НИЈЕ ВАЉДА ПЕТНАЕСТ?МОЖЕ ЛИ НЕКО ДА ИЗБАЦИ СТАТИСТИКУ

Reply
Backo мар 7, 2018 at 20:03

Teren je uzasan, nije se mogao ocekivati lep fudbal. Ali, kako nama, tako i njima. Vosa nije zasluzila da izgubi. Jesmo bili nesto losiji danas, ali mi je najbitnije da smo pobedili i da i dalje imamo 14 bodova prednosti!

Reply
Deki мар 7, 2018 at 19:54

Sramota ako miloje ovo okarakterise kao dobru igru. Mi kao u opanci da igramo, nijednu loptu nismo smirili, dodali kako treba. Skok nula, sredina terena nula..

Reply
Josif мар 7, 2018 at 19:50

Поклон пенал и незаслужена победа.Посед Војводине од 67% говори све.Нека неко пита Милоја што ми то играмо,посебно Срниќ,Крстичиќ и Радоњиќ.Ово неличи на ништа и није на реномеу Звезде.позз.мкд

Reply
Dally мар 7, 2018 at 19:48

Pa ovaj balvan Pešić je veći promašaj od Ruiza, Rikardinja…znam da ga ne možemo nikome uvaliti,ali ga dajte na pozajmicu u Lučane,Ivanjicu,Surdulicu, možda bi tamo mogao da bude rezerva! Ma ne mogu da ga gledam onakvog metiljavog i bezvoljnog! Voša je večeras možda bila i bolja a mi nemamo igru odkako je otišao Kanga. Milojeviću,prst na čelo i razmisli ko može a ko ne može da igra u Zvezdi.

Reply
Darko мар 7, 2018 at 20:02

Sto tako pricas za Pesica? Pa zar nije Terzic rekao da su evropski klubovi nudili ocajnicki za Pesica 5 miliona, ali nismo hteli da cujemo. A sta tek da kazemo za Radonjica..nudili za njega i vise: 6 miliona rekao Terza! Koja bi tek cifra bila za Radonju da je kojim slucajem u nasem prvenstvu dao barem 1 gol od pocetka sezone? A tek da je dao 2 gola, recimo Backi i Surdulici…mislim da ispod 15 miliona ne bi smeli da ga prodamo!
Boze sta igraju nasi napadaci? Nivo moravsko-sumadijske lige…

Reply
Veteran Sever мар 7, 2018 at 19:39

Izjednacise na 1:1…mi srecom dali gol u drugom minutu..i nakon toga 70 minuta organizaciono ne postojimo na terenu! Da li je ovo 2107…i Grofova Zvezda..? Mnogo lice…Valjda cemo nekako na foru da pobedimo Vojvodinu…Ne daj Boze da bude obratno!

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 7, 2018 at 19:57

brate i ja kazem da licimo na grofa..pogledaj statistiku krsticica i srnica dole sam napisao i sve ce ti biti jasno

Reply
Deki мар 7, 2018 at 19:38

Gol nam dali jos od korner zastavice njihove. Savic ga gleda kako odnosi loptu njemu pred nos i kontra i gol.

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 7, 2018 at 19:34

72min za malo da ga primimo a miloje ne uvodi bena da ih pritisnemo i damo drugi..ovo ce nas kostati..prosli put smo se izvukli..evo taman pisem i gol..jos ce i da izgubimo

Reply
Deki мар 7, 2018 at 19:31

Ako uvede Racica tu nam je kraj…

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 7, 2018 at 18:01

pocinjemo tekmu sa dva igraca manje..ovo je tragedija da igra srnic a ne igra Ben..za krsticica ne treba da trosim slova..ako ovo kiksnemo miloje ce biti jedini krivac

Reply
Josif мар 7, 2018 at 18:52

Можда и некикснемо брате ал да играмо лоше тосе види из авиона.Значи имамо очигледан проблем са организацијом игре,играмо стерилно,форма појединаца а богами и знање неких је упитно.позз.мкд

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 7, 2018 at 18:55

daj boze da ne kiksnemo..ali mora da damo jos jedan da ne strepimo

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 7, 2018 at 19:02

statistika krsticica u prvo poluvreme:1 sut u korner zastavicu,3 izgubljene lopte na prijemu,7 pogresnih pasa i niti jedno dodavanje..UKUPNO:11 puta je imao katastofalan ucinak..u dominama se to kaze duplo golo..srnic nesto bolji on je imao jedan sut u zadnjicu protivnika i 3 pogresna pasa…tacka…pricajte sta hocete ali to su igraci za graficar. i ajd cao muko moja..eto brate to je nas problem i sto se mucimo

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 7, 2018 at 21:01

ovo vazi za one koji su dali minus..j.ebem vam mamu i vama i krsticicu i srnicu..eto toliko slepci majku vam j.ebem coravu na sta licimo sa ova dva copava neznalca

Reply

Leave a Comment