Moja Crvena Zvezda
ВажноЖенски фудбалКуп СрбијеНајновијеФудбал

Звезда голеадом до четвртфинала Купа Србије за жене

ЖФК Црвена звезда је убедљивом победом против Јагодине 10:1 (5:0) обезбедио пласман у четвртфинале Купа Србије. Хет-трик су постигле Тенков и Крстић, по два гола дело су Тијане Ђорђевић и Јоване Аранђеловић.

Црвено-беле су већ у првих 45 минута решиле све недоумице око победника и пласмана у четвртфинале. Изабранице Александра Петровића су приказале добру игру независно од противника, и велики број лепих асистенција.

Голеаду је отворила у 4.минуту Анђела Крстић на асистенцију Миреле Тенков, иделан центаршут, одлична реализација главом. На 2:0 је повисила управо Мирела Тенков. Трећи и четврти гол су дело Јоване Аранђеловић, а изваја се нова бравура и асистенција капитена Катарине Ђорђевић код четвртог гола. Тачку на прво полувреме ставила је након „бековске акције“ својим другим голом, а петим на мечу, леви бек Анђела Крстић на асистенцију десног бека, Тамаре Марковић.

Црвено-беле су имале веома велики број прилика, и могле су да постигну још минимум пет голова у првом полувремену. Звезда је промашила и једанестерац, који је неуспешно извела голман Марина Петковић.

Јагодинке су из првог шута на гол и постигле гол. Звучи невероватно, али са скоро са центра након слободног ударца, 1:5.

Врло брзо након гола домаћих играчица свој хет-трик комплетирала је Анђела Крстић, заиста у стилу најбољих светских играча, сјајним дриблингом, којих је било још током утакмице. Уследила су два гола Миреле Тенков, а затим и два гола Тијане Ђорђевић, први са беле тачке, за коначних 1:10.

Интересантно је да су Мирела Тенков и Тијана Ђорђевић у току другог полувремена заменили улоге, позиције на терену, а прилику је добила и млада Андреа Шипетић на голу.

За учешће у осмини финала сваки клуб је добио по 50.000 динара, а за пласман у четвртфинале победницима следује по 80.000 динара. За пласман у полуфинале клубови добијају по 150.000 динара, а финалисти инкасирају још по 280.000. Победник Купа Србије за жене уз трофеј, осваја и 220.000 динара. Укупан наградни фонд износи 2.820.000 динара.

Црвена звезда чека свог противника у четврфиналу Купа, а за викенд наставља такмичење у Суперлиги против Рада, на реконтструисаним и свечано отвореним помоћним теренима.

Црвена звезда: Петковић (Шипетић), Марковић, Смиљковић, Т.Ђорђевић, Крстић, Миладиновић, Живковић (Барјактаровић), Аранђеловић, Стојановић, К.Ђорђевић (Ђуровић), Тенков.

Повезане вести

Leave a Comment