Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Лукић: Упорношћу до финала

Утакмицом у Лајковцу у петак (19 часова) одбојкашице Црвене звезде започињу борбу за финале плеј-офа БПШ Суперлиге Србије против Железничара.

Црвено-беле су до полуфинала стигле са две убедљиве победе против ТЕНТ-а, док су Лајковчанке изгубиле један меч од Динама, али су у мајсторици избориле пласман међу четири најбоље екипе.

Пласман Железничара у полуфинале је био и очекиван, с обзиром да су били изразити фаворити у серији са Динамом. Познајемо их јако добро. У претходном периоду смо одиграли три међусобна дуела, последњи у финалу Купа и тај меч нам даје за право да у полуфиналну серију уђемо као равноправан ривал. Спремне смо да пружимо најмање три добре партије у серији и остваримо коначан тријумф – изјавила је Николина Лукић, капитен црвено-белих.

Црвена звезда и Железничар одиграли су три меча ове сезоне. Обе екипе су у Суперлиги, на утакмицама на којима су били домаћини, остварили максималне победе са по 3:0. Последњи међусобни сусрет одигран је 3. марта у Лајковцу када је Железничар савладао црвено-беле резултатом 3:2, по сетовима 23:25, 25:21, 18:25, 26:24, 9:15 у финалу Купа Србије.

У финалу Купа смо били равноправан ривал. Пресудиле су неке мале ствари и ситнице. Требало би да задржимо упорност и вољни моменат, који смо имале на том мечу, на високом нивоу и мислим да је то прави показатељ и прави пут којим треба да идемо – истакла је Николина Лукић.

Прва утакмица полуфинала плеј-офа БПШ Суперлиге Србије између Железничара и Црвене звезде игра се у петак 16. марта од 19 часова у Хали спортова у Лајковцу. Меч ће судити Дејан Рогић и Станислава Симић.

Екипа која прва стигне до три победе у серији пласираће се у финале плеј-офа. Други меч је на програму у понедељак од 19 часова такође у Лајковцу, а трећи у четвртак 22. марта у Београду.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment