Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Црвена звезда – Морнар 1:0!

Кошаркаши Црвене звезде савладали су Морнар резултатом 91-63 (22-14, 19-8, 23-27, 27-14) и повели у полуфиналној серији плеј-офа АБА лиге.

Кошаркаши Црвене звезде мтс успешно су започели плејоф АБА лиге. У пуној дворани ’’Александар Николић’’, црвено-бели су славили резултатом 91-63 и са вођством у серији путују у Бар.

Силно мотивисани и понесени атмосфером пуне дворане ’’Александар Николић’’ црвено-бели су одиграли још једну одличну утакмицу. Овог пута је више од веома добре нападачке игре која је показана у континуитету, импоновола одлична одбрана и агресивност свих изабраника Душана Алимпијевића.

Црвена звезда је од првог момента контролисала утакмицу и то захваљујући већ поменутој одбрани. Морнар је био на великим мукама да пронађе нападачки ритам услед агресивности спољне линије Црвене звезде, а када се разиграо најбољи стрелац гостију Нидам, Фелдин је то спремно дочекао и поцепао мрежицу ривала одбивши њихов налет.

Међутим, непоштено би било ставити било ког појединца испред тима. Сви су играли на високом нивоу, а то најбоље говори податак да су сви играчи добили прилику и уписали се у листу стрелаца, а о тимској игри сведочи и учинак од 25 асистенција.

Чак и прилилчно рутински, посебно ако узмемо у обзир значај утакмице, црвено-бели су славили резултатом 91-63 и са 1:0 путују на други меч у Бар који је заказан за наредну недељу од 20 часова.

Морнар је од почетка утакмице стао у зону, а одговор на такву поставку тренера Павићевића био је распуцани Тејлор Рочести. Са седам узастопних поена Американац је донео предност својој екипи, а када се из добре одбране развила игра у транзицији црвено-белих предност је само расла.
Први у контранападу били су Лесор, Бјелица, Добрић… увек за корак испред ривала, а баш након тројке Огњена Добрића Црвена звезда је стекла највећих 11 поена предности – 22:11.

Изванредна одбрана црвено-белих није давала Баранима прилику да се резултатски примакну. Агресивност у одбрани је била на високом нивоу, док је у нападу кажњаван сваки пропуст Морнара. У таквом односу снага реалан резултат је стајао на семафору. Након поена Милка Бјелице на мање од минут пре краја полувремена Звезда је повела 41:22 и то је био коначан резултат на истеку првих 20 минута.

По истом рецепту црвено-бели су чували високо вођство и у трећем периоду. Разиграо се и Ален Омић који је доносио поене из рекета па је предност ишла и до плуса 23 (52:29). Ипак ,разиграо се двојац америчких бекова у редовима Морнара Нидам – Рос који је предводио серију 11:0 којом је ривал пришао на заостатак од 12 поена – 52:40. Међутим, налет Морнара је одбијен поготцима Фелдина и Јанковића.

Фелдин је био у ритму и био је најзаслужнији са две узастопне тројке што су црвено-бели у последњи квартал ушли са 15 поена предности – 64:49.

Остатак посла био је рутина, а за то су се побринули црвено-бели који су задржали фокус и висок ниво агресивности. У дворани ’’Александар Николић’’ атмосфера је полако прерастала у ону слављеничку, а мисли усмераване на Панатинаикос, Фенербахче и реванш у Бару. Пуној дворани подарено је и обиље атрактивних потеза, а публика је узвратила песмом.

Црвена звезда мтс – Морнар Бар 91:63 (22:14, 19:8, 23:27, 27:14)

Црвена звезда мтс: Кешељ 8, Давидовац 2 (5ск), Лазић 3, Антић 5, Добрић 7 (5ск), Фелдин 23, Јанковић 2, Омић 10 (8ск), Лесор 2, Енис 2 (6ас, 5ск), Бјелица 17.

Ален Омић, КК Црвена звезда мтс:

Честитам својој екипи на првој победи у плејофу. Знамо шта је наш циљ и тај циљ ћемо да пратимо. Слушали смо наш стручни штаб, играли агресивну одбрану. Битна, веома битна победа за нас.

Душан Алимпијевић, КК Црвена звезда мтс:

Волео бих да се захвалим свима који су вечерас дошли. Атмосфера је била дивна и није исто играти у оваквом амбијенту и неким другима које смо имали. Ми смо се борили за овако нешто, људи су то препознали и хвала им пуно. Ово је једна утакмица у низу, нама треба пет победа да бисмо дошли до крајњег циља. Утакмица је имала позитиван ток, осим пар нелогичности. Заборављамо све од вечерас јер такмичење иде даље. Чека нас утакмица у Бару која неће бити ни мало лака. Павићевић је сјајан тренер и много ми је драго што је имао овакав дочек. Честитам Морнару, тренеру, играчима и руководству јер јесу најпријатније изненађење лиге.

Повезане вести

9 comments

milos rankovic мар 18, 2018 at 23:14

DOBRA UTAKMICA CIM UDJEMO U UTAKMICU KAKO TREBA NEMA PROBLEMA MISLIM DA CEMO SE PROSETATI I U FINALU AKO BUDEMO IMALI OVAKAV PRISTUP GLEDAO SAM BUDUCNOST CEDEVITA JACI SMO OD SVIH NEMOZE NAS NIKO DA DOBIJE NA TRI UTAKMICU IMAMO JACU KLUPU BEKOVE CENTRE DOBRO JE OVO SAMO NAPRED MOMCI

Reply
Pera мар 19, 2018 at 07:01

Ovaj tim nema problem u kvalitetu igrača već u tome da se kada počnu loše utakmicu ne mogu sakupiti, biti jedno. Sto posto sam uz tim kao i uvek ali kad nam ide šut nemamo konkurenciju u Pioniru na strani je druga priča ali kada ne podje šut niko da probije da se ide na ulaz i da lopta kruži iz ruke u ruke. Stanemo i gledamo svi Ročestija šta će sa njom. Nema više prijateljskih utakmica ili odnosa na terenu kao da je prijateljski meč mi do kraja ABA lige moramo da grizemo da pokažemo da najviše želimo titulu. Gledao sam i ja utakmicu u Podgorici i mislim da nisi u pravu da ćemo mi po tradiciji veoma teško sa Gordićem jer je sada ceo tim posle nezaslužene pobede na krilima. Pošto nema Dange do kraja sezone još veći problem jer igrač manje u rotaciji upravo na poziciji gde mora da se odigra vrhunska odbrana jer su Ivanović i Gordić igrači odluke u ekipi Budućnosti. I dalje nismo ništa sem mase dobili angažovanjem Omića pod košem, možda je i deo navijača kriv što dečko beži od odgovornosti a i dobija toliko malo lopti kad je sam da podigne samopouzdanje. Da vidimo šta će posle ove nedelje gde igramo svaka dva dana biti, potreban je ceo roster i nebitne su ove dve utakmice u Evroligi ako odigramo dobro odigrali smo. Moraju se sačuvati rezerve za tu utakmicu u Baru jer će oni tamo biti kompletni sa Lukovićem. Uostalom naš zadatak je da pomažemo timu to ćemo i činiti do kraja ABA lige.

Reply
josif мар 19, 2018 at 08:07

Xa Lukovica su rekli da propusta seriju za Zvezdom tako da neverujem dace da igra u nedelju.Sve si dobro izanalizirao,primetio si dobro oko Omica samo ne da izbegava odgovornost negop da dobija mali lopti jer nasi spoljni igraci teze samoisticanju posebno Feldin e onda kada neide sut krene zabijanje,Bjelica radi puno gluposti,misli da ima 25 pa moze sve a ima 35 i vise treba da koristi mozak.Mislim da dobijamo u Baru pa na miru da sacekamo dase podgoricanio i zagrebcani istrose maksimalno u tri meca.Pozz.MKD

Reply
josif мар 19, 2018 at 08:01

a PO CEMU SI TO KONSTATOVAO DASMO BOLJI OD SVIHCedevita i Buducnost su odigrali veoma kvalitetnu utakmicu koja prelazi okvire kvaliteta regionalnog takmicenja,imaju odlicne amere i jedni i drugi koji se dobro dopunjavaju sa domacim igracima.Bice nama tesko i sa jednima i sa drugima,nismo i mi bas najsjajniji ali imamo iskusne igrace uz pravilan pristup i podrsku sa tribina kao veceras mozemo da odbranimo trofej stoce biti veoma vazno za buducnost kluba.Pozz.MKD

Reply
Јосиф мар 18, 2018 at 21:41

Честитке момцима на победи.Да нетражим длаку у јајету али поново је игра појединаца упитна.Марка Кешеља кад веч нема Дангубиќа треба више користити,може да одигра 10-15 мин исто као Антиќ,има солидан шут а и у одбрани је солидан може да брани и на 3 и на 4.Још једно честитке.позз.мкд

Reply
nemam pojma мар 18, 2018 at 20:41

Sve ide. Neka se nastavi do kraja. Pa sledeća sezona EL da bude prioritet, a ne za trening i izgovore.

Reply
Gogi мар 18, 2018 at 20:22

Trpaj ovo sa preko 20 razlike zreli su i poslati poruku ko god prodje u finale da mu nece biti lako sa nama jer We are the team KK Red Star zgazi ih sve bre!!!

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 18, 2018 at 19:43

prvo pol. kao podmazano..ali velika zelja i zalaganje..svaka cast

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 18, 2018 at 19:22

ajmo i ovde pobeda i da bude prelepo vece

Reply

Leave a Comment