Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатЖенски фудбалНајновијеФудбал

Црвено-бели ватромет отворио пролећну сезону (ВИДЕО)

Звездин пролећни ватромет

ЖФК Црвена звезда је правом канонадом отворио пролећни део сезоне. У првој утакмици наставка шампионата, у 12.колу Суперлиге, Звезда је савладала ЖФК Рад 15:0 (8:0)!

И није у питању ватерполо. Потрудиле су се Звездине девојке за још један ватромет, осим оног свечаног, на отварању нових терена иза јужне трибине стадиона „Рајко Митић“. Ништа мање спектакуларан. Да загреју гледаоце по хладном времену. Победа над Радом је друга најефикаснија од оснивања клуба 2011.године.

На прве две утакмице пролећног дела сезоне Црвена звезда је постигла 25 голова! А већ на полувремену меча против Рада је могла да буде и двоцифрена предност.

У дуелу неравноправних ривала Мирела Тенков је пет пута била стрелац, Катарина Ђорђевић је постигла 3 гола, Јована Стојановић и Санда Малешевић по 2, по једном у стрелце уписале Јована Аранђеловић и Марија Ђуровић, док је аутогол постигла Николић.

Звезда је у првом полувремену постигла 8 голова, или можемо рећи само 8 голова. Јована Аранђеловић је „запалила“ ватромет у мрежи Рада већ у 3.минуту, допринела је аутоголом за 2:0 четири минута касније Николић, а затим су редом пуцале Мирела Тенков два пута, Јована Стојановић, Катарина Ђорђевић са беле тачке, Санда Малешевић, да би Мирела Тенков за крај првих 45 минута комплетирала свој хет-трик.

Црвено-беле су у првом полувремену могле да постигну барем још пет голова, можда и да поставе нови рекорд.

Ревију голова у другом полувремену је наставила Мирела Тенков са још два гола за петицу у дневнику са овог меча. Звездин капитен Катарина Ђорђевић се побринула да ни овај сусрет не прође без њених мајсторија и еврогола, прелеп, ефектан гол за 12:0 дело је Санде Малешевић, а до краја су погађале Марија Ђуровић, Катарина Ђорђевић за хет-трик, а тачку на меч је ставила Јована Стојановић за коначних 15:0.

И у другом полувремену Звезда је имала неколико изгледних прилика које није реализовала преко Ђорђевићке и Ане Барјактаровић.

Катарина Ђорђевић је уз хет-трик забележила и пет асистенција. Укупно њених девет голова у сезони, док је Мирела Тенков стигла до 12 голова у Суперлиги.

Остала су још два кола до почетка плеј-офа, а у директном дуелу Машинац и Пожаревац одлучиће ко ће се прикључити Спартаку, Црвеној звезди и Војводини.

У наредном колу Црвена звезда дочекује Напредак из Крушевца, а затим гостује Слоги у Земуну.

ЖФК Црвена звезда: Ратковић, Марковић, Смиљковић, Миладиновић, Крстић (Барјактаровић), Малешевић, Живковић (Ђуровић), Аранђеловић, Стојановић, К.Ђорђевић, Тенков (Агбаба).

Повезане вести

Leave a Comment