Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Јовичић: Сада показујемо карактер

Фудбалери Црвене звезде на репрезентативну паузу отишли су остваривши 23. победу у Суперлиги. Звездин поуздани везиста Бранко Јовичи истиче да чекује да ће његова екипа наставити низ победа у домаћем шампионату.

Звезда је екипа која без сумње у свакој утакмици мора да иде на победу. Победу у Шапцу смо оставили иза себе, али то је модел утакмица какве можемо очекивати до краја шампионата. Било је доста грубе игре и великог пресинга на њиховој половини терена, али за нас је најбитније да смо одиграли добру утакмицу и наставили са победама у домаћем првенству. Још мало је остало до одлуке коме ће припасти шампионска титула, морамо да будемо максимално фокусирани до самог краја. На зимским припремама смо међусобно причали о томе да ће нам бити много теже у пролећном него у јесењем делу шампионата. Сада се ниједна екипа не штеди и посебно против нас сви дају и преко сто посто својих могућности како би се показали у најбољем светлу. На нама је да се на најбољи начин изборимо са тим, најбитније је да знамо да у овом тренутку све зависи од нас. Мислим да смо до сада показали да смо одлична екипа и да можемо да се носимо са сваким тимом, како европским, тако и у домаћем шампионату – рекао је Јовичић.

Две утакмице остало је до плеј-офа и поделе бодова у Суперлиги Србије.

Сада наступају мечеви у којима се ломи првенство, победе у утакмицама до почетка плај-офа би ре свега донеле много самопоуздања екипи. Очекују нас два тешка сусрета, знамо како Младост игра на домаћем терену, сигурно нам неће бити лако. Потом дочекујемо Земун, екипу која је у серији победа. Морамо добро да се покажемо и да искористимо те утакмице како бисмо доведели форму на још виши ниво пед вечити дерби.

На нашем највећем стадиону свака екипа је максимално мотивисана када излази на мегдан Црвеној звезди.

Велики притисак је сам по себи присутан када играте у клубу са богатом историјом какву има Црвена звезда. Када на то додате да су скоро све екипе које играју против нас дефанзивно оријентисане и агресивне види се зашто не може свако да игра у Звезди. Сваки тим жели повољан резултат из утакмице са нама јер им то даје много више самопоуздања у свим следећим мечевима.

После краћег одмора изабраници Владана Миојевића враћају се тренинзима и припремама за наставак Суперлиге.

Сваком од нас прија мало одмора, али знамо да не смемо много да се опуштамо. Од почетка ове сезоне навикли смо да играмо утакмице и средом и суботом и сада нам то не представља проблем. Зато ћемо максимално спремни ући у циклус тренинга и даћемо све од себе да се што боље припремимо за предстојеће утакмице. Недостајаће нам неколико репрезентативаца али сви су они фантастични играчи, имаће прилику да одлично тренирају и да одиграју по две утакмице за своје националне тимове тако да ће нам се вратити још спремнији – поручио је Јовичић.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment