Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаЖенска кошаркаКлупска дешавањаКошаркаНајновијеСаопштења

Саопштење за јавност ККЖ Црвена звезда поводом оптужби КЖК Партизан 1953

Саопштење за јавност ККЖ Црвена звезда

Саопштење ККЖ Црвена звезда поводом натписа који су објавили поједини медији под насловом „Звезда изгубила Куп, па променила правило и довела појачање: Гробари побеснели због ванредног рока за трансфере“.

„Гробари“ имају право да побесне, али не на Кошаркашки клуб женски Црвена звезда, већ на своју управу у њиховом Женском кошаркашком клубу, предвођену председником Србобраном Филиповићем, који је пре неки дан на свом твитеру објавио ову неистину и манипулацију додворавајући се његовим „Гробарима“.

Господин Филиповић је сигурно довољно и образован и писмен да је могао да прочита да је Скупштина Кошаркашког савеза Србије на својој редовној седници одржаној 22. 12. 2017. године усвојила нови Регистрациони правилник у коме јасно стоји могућност додатног ванредног прелазног рока и то је у Регистрационом правилнику описано у члану 42. и члану 44.

У прилогу овог саопштења налази се извод из наведеног Регистрационог правилника.

Ово показује прави манир појединих управа које не прате промене и не читају нормативна акта КСС и своје грешке и незнање прикривају манипулацијом, каква је ова да је ККЖ Црвена звезда променила Регистрациони правилник након изгубљене финалне утакмице Купа „Милан Цига Васојевић“ одигране 19. 03.  2018. године у Бањи Ковиљачи.

Свима треба да буде јасно да је од 22. 12. 2017.  до 19. 03. 2018. прошло скоро три месеца и да је то било довољно времена да се управа КЖК Партизан 1953 упозна са променама Регистрационог правилника донетим од стране Скупштине КСС у којој седе и делегати из Партизана.

Овим је јасно показана неистина и манипулација коју је господин Србобран Филиповић преко свог профила на друштвеној мрежи Твитер, користећи гробарску медијску мрежу лансирао у циљу манипулације и ширења лоших односа са ККЖ Црвена звезда.

Јасна нам је филозофија коју, нажалост, спроводе појединци из гробарских редова, а то је да је Црвена звезда толико моћна да је крива што и данас пада снег у Србији.

Оно што нас забрињава је то да је један од највиших челника КСС седећи у првом реду на утакмици финала Купа Милана Циге Васојевића у Бањи Ковиљачи давао инструкције и то врло гласне првом судији те утакмице госпођи Јасмини Јурас, која се жалила на такво понашање, а другог и трећег судију мрко гледао уз немуште коментаре „Шта је, опет сте наместили утакмицу за Звезду?“.

Ово је несхватљиво да се догађа у српској женској кошарци, а нарочиту осетљивост има презиме Јурас, када се има у виду оно што се догодило у Вршцу пре неколико година, додуше не на утакмици женске кошарке.

Наравно, не очекујемо да ће госпођа Јасмина Јурас ово јавно потврдити имајући у виду „вршачки феномен“.

Но, и поред свега што се ради, радило, а вероватно ће се и радити, ККЖ Црвена звезда искрено честита освајање Купа КЖК Партизан 1953, уз важну напомену – да смо ми само спортски ривали, а не непријатељи, манипулатори и мрзитељи.

Повезане вести

2 comments

Loki мар 23, 2018 at 12:29

Manite vise ta saopstenja…nego pobedite sektasice…a ne da ona Maticka od 40 godina sama pobedi nase devojke…Analiza, uocavanje OGROMNIH slabosti na toj finalnoj utakmici, otklanjanje istih i pobeda nad grobarima i grobarkama!!!!

Reply
Gogi мар 23, 2018 at 01:21

Seljaci iz JSD-a se opet povampirili trebamo ih sad stisnuti i osvojiti titulu u obadve konkurencije to ce ih najvise boleti…

Reply

Leave a Comment