Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

За крај велики Реал у Београду

Кошаркаши Црвене звезде мтс дочекују мадридски Реал у петак у утакмици 29.кола Евролиге. Утакмица се игра од 19 часова, црвено-бели желе да победом да се опросте од најјачег европског клупског такмичења.

На конференцији пред меч говорили тренер Душан Алимпијевић и првотимац Дејан Давидовац.

Тренер Црвене звезде мтс Душан Алимпијевић:
Претпостављам да Реал долази са додатним мотивом, поред мотива што бољег пласмана пред почетак плеј-офа. Тај мотив је пораз од нас у Мадриду. Верујем да сваки пораз који је Реал имао ове сезоне, их је пореметио у пласману. Ми са друге стране улазимо у утакмицу против Реала са потпуно другачијим мотивима него последњих пар утакмица мораћемо да одиграмо на бољем енергетском, ратничком, вишем нивоу, јер је овој екипи очигледмо потребно додатно самопоздање кроз борбу – рекао је тренер црвено-белих и наставио:

Ове две утакмице енергетског пражњења довеле су и до испадања из такмичарског ритма, јер нису имале резултатски значај. Без обзира на то, овој утакмици ћемо морамо другачије да приступимо. Оно што нас додатно обавезује јесте да је то утакмица која је последња у Пиониру у Евролиги. Са том утакмицом затварамо сезону пред нашим навијачима. Имамо обавезу да се на частан и достојанствен начин опростимо од ове сезоне, која је била изузетна добра. Ових 11 победа у нашој првој сезони је јако добар резултат, и желећемо да тај скор поправимо већ у петак. Реал није противник коме се прети, али ми имамо своје мотиве за ову утакмицу – рекао је Алимпијевић и додао да је Перо Антић доживео дисторзију скочног зглоба на тренингу у уторак увече, и да неће бити у тима за овај меч. Такође, тренер црвено-белих је додао да су прегледи Немање Дангубића у САД показали да је стање повређеног колена бека Звезде много боље него што су говориле првобитне прогнозе, и да постоји могућност да се Немања врати у екипу за домаћу лигу:

Радује ме да је повећано интересовање, наравно атрактиван је противник, има везе и са тим. Позвао бих навијаче да нам помогну из свих разлога, без два играча и овој екипи је потребна подршка и ветар у леђа. Схватам да је ово тежак моменат, њима је потребна подршка – завршио је тренер црвено-белих.

Дејан Давидовац првотимац црвено-белих:
Очекује нас тешка утакмица, Реал се бори за четврту позицију на табели, њима је ова утакмица јако важна. Ми смо их победили у Мадриду, где смо одиграли једну од најбољих и ако желимо да забележимо нове бодове, треба да поновимо игру из тог меча,чиме би на прави начин ушли у припрему утакмице са Морнарном – рекао је Давидовац.

За последњи меч црвено-белих на домаћем терену влада повећано интересовање, карата још увек има, продају се у свим пословницама Евентима, а продаваће се и на благајни дворане „Александар Николић“ у петак од 15 часова до почетка утакмице.

Капије дворане биће отворене од 17 часова, утакмица Црвена звезда мтс – Реал Мадрид игра се од 19 часова.

Повезане вести

Leave a Comment