Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звезда ојачала позиције у Европи

Оперативни директор Црвене звезде Стефан Пантовић изабран је на Генералној скупштини Европске асоцијације за клубове (ЕCA) за члана Извршног одбора ове организације.

Генерална скупштина, 20. по реду, одржана је у Риму, на деседогодишњицу настанка ове организације, а присуствовало је 163 чланова, представника клубова.

На Скупштини је истакнуто да су клубови чланови ЕКА подржали предложени скуп уредби о финансијском фер-плеју који ће, уз коначно одобрење Извршног одбора УЕФА, ступити на снагу за предстојећу сезону 2018/19. Такође, радна група ЕКА радила је на проучавању садашњег трансфер система, и након процена свих аспеката у наредном периоду ће своје препоруке презентовати Савету ФИФА. ЕКА и УЕФА су се сложили да одустану од тренутног правила које фудбалере спречава да наступају за различите клубове у истом такмичењу. У будућности, тачније од наредне сезоне, клубови ће имати потпуну флексибилност приликом довођења играча током зимског прелазног рока, а који су претходно играли у групној фази Лиге шампиона или Лиге Европе.

По први пут, организовани су избори за именовање представника претприступних субјеката који би имали улогу посматрача у Извршном одбору ЕКА. Ови избори су производ реформи које су усвојене на последњој Генералној скупштини у септембру 2017. године и који укључују увећано учешће клубова у Извршном одбору. Међу четири представника који ће се као посматрачи придружити Извршном одбору ЕКА нашао се и оперативни директор Црвене звезде Стефан Пантовић.

— Ово признање представља резултат дугогодишње присутности и преданог рада у оквиру ове асоцијације, као и мини-дипломатску победу имајући у виду да је у старту било предвиђено да буде четири кандидата за исту позицију. Без присутности у организацијама као што је ЕКА, пројекат враћања Звезде на стазе старе славе био би далеко тежи — рекао је Стефан Пантовић.

Повезане вести

Leave a Comment