Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Рукометаши пред вратима плеј-офа

Рукометаши Црвене звезде савладали су Спартак у „Шумицама“ у оквиру претпоследњег, 21.кола Суперлиге 26:23 (14:12) и дошли на корак од пласмана у плеј-оф.

До дванаесте победе у шампионату црвено-бели су дошли након великог преокрета средином првог полувремена.

Суботичани су много боље ушли у меч и врло брзо стигли до предности. У мини серијама су успевали да се одлепе и да у 13.минуту воде са четири гола предности (4:8). Али, тада су се пробудили и црвено-бели. Звезда је серијом 4:0 стигла до изједначења (8:8), а затим су Кљајић, Дејан Бабић и Ивановић донели Звезди 13:10. Спартак је успео да се приближи на гол минуса, али Бугариновић је прецизан за 14:12 на крају првих тридесет минута.

Александар Пејчиновић је одбранама улио самопоуздање екипи, и на крају заслужено понео епитет играча утакмице. Већ у првој трећини наставка црвено-бели су стигли до пет голова предности (20:15), убрзо и шест, и контролисали дешавања на паркету до самог финиша. Одбрана црвене звезде није попуштала, Спартак је до 55.минута погодио мрежу Пејчиновића само пет пута у другом полувремену, а до краја су успели да снизе предност Црвене звезде са две серије по три гола, до коначних 26:23.

Младен Шотић је био најефикаснији са 7 голова, пратили су га Ненад Мандић и Никола Ивановић са по 5.

Црвена звезда у последњем колу, након ускршње паузе, гостује Обилићу у одлучујућем мечу за пласман у плеј-оф. Иако изабраницима Ненада Перуничића одговара и други исход, о победи се једино размишља.

Црвена звезда – Спартак 26:23 (14:12)

Београд, дворана: ЦКС „Шумице“. Гледалаца: 150. Судије: Боричић и Маарковић (Београд). Седмерци: Црвена звезда 3 (3), Спартак 2 (2). Искључења: Црвена звезда 8, Спартак 4 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чоловић, Шотић 7, Радисављевић, Хорват, А.Бабић 1, Ивановић 5, Љубеновић, Бугариновић 1, Милосављевић 1, Пејчиновић, Рајичевић, Мандић 5, Д.Бабић 3, Кљајић 3, Зејак, Ђурковић. Тренер: Ненад Перуничић

СПАРТАК: Дмитрић Ст., Пеић Тукуљац, Дмитрић Сл., Пернар, Перовић 2, Гачевић 4, Ристић, Потпара 3, Стефановић 2, Којадиновић 4, Арђелан, Радосављевић 5, Леовац, Спремо, Петровић 3, Абаџић. Тренер: Славиша Лаковић

Повезане вести

3 comments

Gogi апр 1, 2018 at 18:38

Jel’ zna neko jel se u plej ofu krece od nule ili se prenose neki bodovi iz regularnog dela? I da li neko zna ako Metaloplastika izgubi u gostima protiv groblja sto je realno za ocekivati (Evo sada sam video da su izgubili 29:25) da li to znaci da Zvezda ide u plej of bez obzira na rezultat u poslednjem kolu jer ima bolji medjusobni skor od Metaloplastike i bolju gol razliku +5,znam da Zvezdu vode u plej of pobeda i remi ali nisam siguran jel se prvo gleda medjusobni skor u slucaju da izgubimo a Metaloplastika pobedi u zadnjem kolu ili gol razlika? Ako neko zna bio bih mu zahvalan na odgovoru 🙂

Reply
Boris апр 1, 2018 at 20:20

Ne prenose se bodovi, jer se priključuju Vojvodina i Dinamo Pančevo iz SEHA lige. Da, plasirali smo se u plej-of, nezavisno od utakmice sa Obilićem.

Reply
Gogi апр 2, 2018 at 07:14

Super hvala na odgovoru druze i svako dobro ti zelim,pozzz…

Reply

Leave a Comment