Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОдбојкаОдбојка

Владисављев: Имамо велику жељу да Звезду вратимо на трон

Одбојкашице Црвене звезде у среду 4. априла (18 часова) започињу борбу за титулу шампиона Србије. У првој утакмици финалне серије плеј-офа БПШ Суперлиге Србије црвено-беле ће гостовати Визури у Руми.

Тренер Црвене звезде Александар Владисављев иситче да наше одбојкашице очекује тежак задатак, али и да имају велику жељу да трофеј шампиона Србије врате у витрине нашег клуба.

Јако нам је драго што ћемо играти у финалној серији, односно што смо успели после неколико сезона да дођемо на корак до врха, до самог трона. Ове године смо направили леп резултат, играмо друго финале. Наравно да су очекивања велика и ко год игра финале не очекује да га изгуби, барем ми тако размишљамо. Идемо утакмицу по утакмицу и није баш добро причати о неком крајњем резултату, јер да би дошли до титуле морамо три пута да савладамо нашег великог ривала. То наравно неће бити нимало лако, али постоји огромна жеља и код играчица и код свих нас који помажемо да оне буду што боље. Сигуран сам да ћемо дати све од себе како би шампионску титулу вратили у нашу трофејну салу и наставили низ великих резултата и трофеја које је Одбојкашки клуб Црвена звезда у својој историји освајао – изјавио је Звездин стратег.

Црвена звезда и Визура су у досадашњем току сезоне одиграле два меча. Обе утакмице је добила Визура после велике борбе и пет сетова. У првом мечу у Београду, у оквиру 5. кола Суперлиге, било је 2:3, по сетовима 25:19, 23:25, 18:25, 25:19, 13:15, док је у оквиру 14. кола у Руми Визура славила са 3:2, по сетовима 28:26, 23:25, 25:20, 28:30, 15:5.

Ради се о квалитетним и добрим екипама, о најбољим екипама у нашој земљи која је шампион Европе. Сигурно је да велики ривалитет постоји и да ће неизвесност бити велика. Визура је успевала последњих неколико дуела да добије у петом сету и вероватно је то одлика искуства које су стицале и стекле играјући Лигу шампиона и те јаке мечеве на међународној сцени. Међутим, то се сада све брише. То сада више ништа не важи. Никакав алиби није потребан. Игра се за титулу, игра се за сваки поен, за сваки сет. Мене генерално не занимају никакве предности, ни оправдања или мане. То све пада у воду. Имамо тим који је поприлично спреман. Надам се да нећемо имати неких здравствених проблема, неких повреда. Имамо неке наше недостатке које морамо да отклањамо и прикривамо, али то све спада у домен тактике. Наравно да то има и Визура. Ради се о две екипе које су препуне младих квалитетних и талентованих играчица које су селектиране и у кадетским и јуниорским селекцијама наше земље. Неке су већ и у сениорском погону, неке ће бити. Сигуран сам да ће публика имати прилику да ужива у доброј одбојци и у неизвесним мечевима. Надам се да ће хале бити пуне и да ће атмосфера бити онаква каква доликује једном финалу плеј-офа – истакао је Владисављев.

Прва утакмица финалне серије плеј-офа БПШ Суперлиге Србије између Визуре и Црвене звезде игра се у среду 4. априла од 18 часова у дворани СЦ Рума у Руми, уз директан ТВ пренос на РТС-у. Меч ће судити Предраг Баланџић и Александар Петровић.

Шампион Србије постаће екипа која прва стигне до три тријумфа у финалној серији. Друга утакмица је на програму у суботу 7. априла (18) такође у Руми, а трећи меч у уторак 10. априла (18) у Београду. Евентуална четврта утакмица играла би се 13. априла у Београду, а уколико екипе буду изједначене по броју победа, одлучујући меч би се играо 16. априла у Руми.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment