Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Визура – Црвена звезда 1:0!

Одбојкашице Црвене звезде поражене су у првом мечу финалне серије плеј-офа првенства Србије од Визуре у Руми – 3:1 (26:28, 25:22, 25:17, 25:17). Други меч је на програму у суботу.

Одличан почетак и модел како може и треба против Визуре, али и драстичан пад концентрације у наставку, који је донео пораз. Црвено-беле као да нису поверовале у своје могућности да могу на старту финалне серије да савладају актуелног шампиона.

Визура је доста нервозна ушла у меч, али успела је да се стабилизује током другог сета, захваљујући Маји Алексић, која је повукла екипу у кризним моментима.

Веома изједначен први сет и сам почетак, иако је актуелни шампион кренуо фуриозно и до почетне предности стигао са три блока (3:1). Није то утицало на самопоуздање Звездиних девојака, које се брзо резултатски враћају у игру и стижу до изједначења (5:5), али Сара Лозо је повукла Визуру до предности пред технички тајм-аут, (12:10). Након предаха на сервис је дошла Милица Тасић а Црвена звезда везала пет поена и преокренула резултат у своју корист (14:16). Слађана Ерић је одржавала, а Звезда преко Божице Марковић стигла до три поена предности (18:21). Ипак, Катарина Лазовић је са три поена, од којих су два била ас сервис према одлуци главног судије, довела Визуру до прве од три сет лопте (24:23), али ни тада Звезда није посустала. Тренер Владисављев је паметно користио тајм-аут, мирноћу, сигурност и самопоздање пренео на девојке, које су прву сет лопту искористиле: Милка Стијепић блокира за први сет, 26:28 – 0:1.

Милка Стијепић је наставила где је стала и на старту другог сета. Визура је пренела нервозу из већег дела првог сета и у наставак, а Звездин блок је одлично функционисао (2:5). Визура је покушавала да разигра средњака Мају Алексић, форсирала први темпо, и уз неколико грешака у игри Црвене звезде, успела да стигне да преузме вођство до техничког тајм-аута, (12:9). Тренер Владисављев је покушао променом средњака, ушла је Катарина Чанак, а Звезда одмах везала четири поена за предност, (12:13). Као и у првом сету, неизвесно, отворено до самог краја, одличне одбране, неколико промена вођства. Маја Алексић је преузела одговорност, на сервис Александре Ћировић, везала два поена из блока и Визура стиже до 20:17, а Александар Владисављев је покушао са два тајм-аута да размрда своју екипу. Маја Алексић је била Х фактор у другом сету, као и много пута до сада, и донела пет сет лопти Визури (24:19). Није то био крај, Звезда је на сервис Анастасије Секулић стигла до 24:22, али је након њене сервис грешке Визура стигла до 25:22, 1:1.

 

Маја Алексић је преломила други сет, а на њен сервис Визура стиже до 5:0 на отварању трећег сета. Велики пех је задесио Звезду, Милка Стијепић је због повреде морала да напусти игру, а Александар Владисављев се ослонио на Милицу Милуновић. Одличну основу је Визура лако контролисала, на технички тајм-аут отишла са разликом од шест поена, (12:6). Разноврсна је била Визура, имала више играчица које су биле расположене, могле да повуку, знали су да је Милка Стијепић повређена, Бојана Миленковић ван ритма, па су брзо стигле до осам сет лопти и преокрета: 25:17 – 2:1.

Звезда је освојила прва два поена, а онда поклонила наредних пет од седам Визури, која је то искористила за веома убедљиву предност на техничком тајм-ауту, (12:3). Покушавао је тренер Владисављев да тргне екипу, тражио да се појача темпо, да се обрати пажња на „скуване лопте“, које је Визура форсирала, да се покаже реакција, искористио је два тајм-аута. Успеле су црвено-беле да се мало по мало примакну, да стигну до 17:15, имале контру да се тотално врате у меч, али уследио је блок Слађане Ерић, а затим и две везане сервис грешке, и Визура се вратила на комотну предност, (20:15). Седам меч лопти за Визуру, сервис Слађане Ерић доноси 25:17, и отвара финалну серију победом 3:1 – 1:0.

Визура се тотално стабилизовала у наставку меча, одлично сервирала, мењала варијације у нападу, блокерска линија је била изузетна (30 поена). Искористила је пад концентрације Звездиних девојака, стигла до победе и предности у финалној серији.

Најефикаснија је била Милка Стијепић са 12 освојених поена, по 10 су постигле Сара Вучићевић и Николина Лукић, а 9 је додала Божица Марковић.

Финале, први меч

ВИЗУРА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 3:1 (26:28, 25:22, 25:17, 25:17) – 1:0

Рума, дворана: СЦ „Рума“. Судије: Владимир Цветковић и Анђелко Поповић. Трајање меча: 103 минута.

ВИЗУРА: Ерић 14, Гајевић 1, Димић (либеро), Лозо 12, Мићуновић, Лазовић 16, Алексић 16, Веселиновић, Ј. Коцић, Ћировић 3, Пејичић, Царић 12. Тренер: Дејан Десница.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Секулић 1, Чанак 3, Стијепић 12, Ђурић 2, Марковић 9, Милуновић 3, Ђорђевић, Миленковић 7, Тасић 2, Вучићевић 10, Лукић 10, Степановић (либеро). Тренер: Александар Владисављев.

Повезане вести

2 comments

Dragan апр 5, 2018 at 00:38

Jbt…da li smo mi u zivotu pobedili Vizuru?

Reply
Gogi апр 5, 2018 at 05:51

Jesmo nekoliko puta ali i meni je pocelo ici na zivce da nas ovaj instant klub koji se bio mutirao sa crnom sektom vec neko vreme ovako pobedjuje,a za njih smo Barselona licno sto se tice zenske odbojke kada se pogleda istorija obadva kluba…Slabo je ovo za klub naseg renomea 44 domaca trofeja imamo+jos 24 domaca finala i 1 Evropsko Srebro,3 Evropske Bronze+jos 2 Evropska polufinala i 2 cetvrtfinala i ovo je mucno gledati da ovako gubimo od ovakvih klubova…

Reply

Leave a Comment