Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Храбра Звезда ипак поражена у Москви

Кошаркаши Црвене звезде мтс нису успели да изненаде убедљиво првопласирани тим Евролиге на његовом терену. ЦСКА је преломио утакмицу у последњој деоници и био бољи резултатом 92-81.

Силно мотивисани кошаркаши Црвене звезде мтс пружили су жесток отпор екипи ЦСКА. Црвено-бели су били у потпуности у игри током више од 30 минута, али је домаћин у наставку игре оправдао улогу фаворита и у показао зашто је на крају лигашког дела Евролиге убедљиво првпласиран тим. На крају, ЦСКА је славио резултатом 92-81 (23-24, 14-20, 27-19, 28-18).

Изабраници Душана Алимпијевића немају разлога да жале. Одиграли су веома храбро и на сјајан начин најавили почетак финалне плејоф серије АБА лиге која је постављена као примарни циљ у овој сезони. У складу са тим сви играчи су добили прилику, а није било играча који је имао превелику минутажу.

Изванредном игром црвено-бели су преузели контролу над утакмицом на почетку меча. Бриљирали су црвено-бели, а ЦСКА је чекао на кош из игре чак четири минута. Изванредна рола Дејана Давидовца који је у раној фази утакмице убацио осам поена и још боља одбрана Црвене звезде градили су двоцифрену предност након пет минута утакмице, 17-6.

Међутим, дуга клупа Московљана омогућила је Димитрису Итудису да појача ритам утакмице и силни ЦСКА је ушао у изванредну серију па је почетком другог периода дошао до пет поена предности, 29-24. Ипак, црвено-бели нису клонули, напротив. Разиграли су се Стефан Јанковић и Ален Омић. Прво је Јанковић везао пет поена, а онда и Омић исто толико за серију 10-2. Није дуго прошло па је Јанковић погодио нову тројку, овог пута из угла и Звезда је водила шест разлике, 37-31.

Фантастичан приступ изабраника Душана Алимпијевића доносио је резултате. ЦСКА се мучио да дође до поена, а као својеврсна награда за готово беспрекорних 20 минута стигао је кош Милка Бјелице са пола терена уз звук сирене. На тај начин, искусни Бјелица је поставио на семафор резултат 44-37 пред одлазак на већи одмор.

Почетак трећег периода донео је тројку Огњена Добрића и нову двоцифрену предност црвено-белих (47-37). Међутим, индивидуални квалитет Московљана је дошао до изражаја па су изванредни Отело Хантер и Кори Хигинс предводили серију која је донела домаћину изједначење. Уследиле су тројке расположених Витали Фриџона и Кори Хигинса па су ’’Армејци’’ дошли до највећег вођства на мечу (61-55). Узвратио је Џејмс Фелдин са исте раздаљине, а одбрана црвено-белих је добила поново на агресивности уласком Бранка Лазића. Управо је и он тројком из угла вратио вођство својој екипи (61-63), али је резултат на крају треће деонице поставио Андреј Воронцевич – 64-63.

Серијом 9:2 домаћин је на почетку последњег периода дошао до најубедљивијег вођства (73-65). Огњен Добрић је новом тројком смањио предност ривала, али су се разиграли Серхио Родригез и Вил Клајбурн и било је тешко очекивати да ће Црвена звезда имати снаге за нови велики преокрет.

ЦСКА Москва – Црвена звезда мтс 92:81 (23:24, 14:20, 27:19, 28:18)

Црвена звезда мтс: Кешељ, Давидовац 10, Лазић 5, Добрић 14, Фелдин 5, Јанковић 10 (8ск), Рочести 13 (5ас), Омић 8, Лесор 6, Енис, Јовановић, Бјелица 10.

Душан Алимпијевић:
’’Ова утакмица је дошла за нас у веома важном моменту и зато се нисмо предавали током читавог меча. Покушали смо и да поделимо минутажу јер нас почетком следеће недеље очекују утакмице које су најважније за нас ове сезоне. Играли смо одличну одбрану у првом полувремену што је изузетно тешко против екипе каква је ЦСКА. Уложили смо много енергије. Било је и још добрих ствари, контрола скока, велики број асистенција… Желим ЦСКА сву срећу у наставку такмичења. Изгледају као права машина на терену’’

Повезане вести

6 comments

SVE PJANO21 апр 6, 2018 at 06:59

Jel zna neko zašto Jovanović ne dobija ni minut da uđe u igru čak ni kad smo vodili 30 razlike protiv Mornara? Kakav je tu problem nastao?

Reply
milos rankovic апр 5, 2018 at 23:22

NIJE LOSE BILO NISMO IMALI SANSE PROTIV CSKA I JOS SUDIJE MNOGO JE OVAKO SUDJENJE NETREBA CSKA DA SU SUDIJE BILE PRAVEDNE BILO BI GUSTO FELDIN I ENIS STA SE SA NJIMA DOGADJA TO JE STRASNO SAMO DA UZMEMO ABA LIGU I OTERATI NJIH DVOJICU ODMAH SAMO ROCESTI DA IZDRZI TU JE DAVIDOVAC DOBRIC OMIC LAZA JANKOVIC SE MAKAR BORI LESOR PIK NEMOZE DA BRANI A TU JE BUDUCNOST NAJACA OMIC VISE DA IGRA BICE TO DOBRO SAMO BRACO JOS JEDNOM DA NAPUNIMO DVORANU DUPKE PUNO DA OVE CRNOGORCE NEZNA STA JE SNASLO I ODMAH PRITISAK NA SUDIJE

Reply
Voip апр 5, 2018 at 23:04

Da li je realno da jedan CSKA moraju malo delioci „pravde“ da poguraju?
Dobriću i Davidovcu dati plate Lesora i Feldina a njima njihove. Eto takav je uticaj na igru ovih igrača. Šteta što u finalnoj seriji ne mogu da nam pomognu Antić i Dangubić, mada mislim da smo i ovako kvalitetniji.

Reply
Josif апр 5, 2018 at 22:26

Како су у каналу овај Фелдин и Енис чудо једно.Ја незнам јел то у њиховој глави,па онај Фелдин са 2 метра баца флоутер лопта пада испод обруча,Енис се забија ко луд незна где бије.Нису они лоши играчи ал су у очајном ритму.Јел неко разговара са њима,шта ради онај Топиќ ако Алимпије незна,па мора дасе мобилишу сада је најважније,опасни су они дукљани,нису бољи ал су набријани,врачају се из канала 3 пута против цедевите.Пустите тај улаз слободан нека буде 8 000 мора да све пршти и на трибинама и на терену јако до границе бола.позз.мкд

Reply
Србин са Космета апр 5, 2018 at 22:22

Врло добар отпор одличној екипи!
Сада све снаге усмерити ка томе да добијемо милогорце!!!
Схватите да Евролига служи да се стекне искуство,да се побољша игра домаћих играча,тако што играју против најбољих у Европи!

Reply
krvavi zvezdas-DE апр 5, 2018 at 22:09

muški smo odigrali..agresivni,borbeni…nema veze poraz..svak čast za 11 pobeda..ja sam prezadovoljan..realno smo imali najslabiji tim

Reply

Leave a Comment