Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Алимпијевић и Јанковић: Спремни смо за финале

Кошаркаши Црвене звезде мтс дочекују екипу Будућност ВОЛИ у финалу АБА лиге јтд. Прве две утакмице играју се у дворани „Александар Николић“, а пред почетак финала на конференцији за медије говорили су првотимац Стефан Јанковић и тренер Душан Алимпијевић.

Први је своја очекивања од финала изнео Стефан Јанковић:

Финале је финале. Ми се спремамо максимално, да одиграмо максимално, добро, и борбено. Тренирамо пуно, јуче и данас ћемо тренирати такође. Очекивања знамо, биће борбено, чврсто, како и треба када се игра финале и за трофеј. Они су јако добра екипа, очекују нас тешке утакмице, али нема шта ту много да се прича, финале је финале и знамо шта желимо – рекао је Јанковић и додао да и чињеница да ће екипа одиграти велики број утакмица за само неколико дана, не и требало да представља проблем:

Тако смо целе сезоне играли, имали смо много утакмица. Међутим, добро смо се спремали, радили смо опоравак током сезоне. Мислим да смо максимално спремни, а у исто време смо се одморили, не скроз, али имамо ту енергију за седам дана, колико траје, и то је то.

Тренер Душан Алимпијевић:

Данас смо ту где смо желели да будемо на почетку ове сезоне, у финалу, са предношћу домаћег терена. Који год противник да је био у финалу, то је противник који је заслужио и који заслужује респект. Утакмица са великим улогом и великим значајем јер носи Евролигу. Остао је последњи корак, изузетно тежак за било коју екипу која се налази у финалу, али наши приоритети се знају. Према томе се односимо са највећом дозом озбиљности и спремности. У последњих неколико утакмица пружамо добре партије, види се додатна озбиљност и добра енергија код свих у тиму. Верујем у ове момке. Очекује нас једна тешка финална серија. Оно што ми је посебно драго, што сам видео у трећој утакмици онолики број људи и феноменалну атмосферу. То је, дефинитивно наш ветар у леђа, играч са трибина. Драго ми је што су дошли у толиком броју да виде ствари које не смем да коментаришем да не бих био кажњаван. Да не буде рекла-казала, много људи је дошло да види, и по атмосфери која се створила на тој утакмици због свих фактора, верујем да ће Пионир поново бити пун и да ћемо имати сјајну атмосферу, а ми ћемо на терену урадити све што је до нас да им се одужимо.

Екипа Будућности је једина која је црвено-беле два пута савладала у лигашком делу такмичења:

Будућност нас је једина победила два пута у АБА. Те утакмице су нам долазиле у моментима када смо се враћали са гостовања или велике потрошње у ЕЛ, што не умањује њихове победе, оне су на месту, са много тројки и убачених шутева. Ми ове сезоне играмо против њих у дворани „Александар Николић“ први пут. Они и ми смо свесни да немамо пораз у Пиониру ове сезоне, он је нешто што доноси додатну енергију и самопоуздање за наше играче.

Амбијент?

У овој екипи има много људи који су прошли овако велика финала. То је додатни плус за овај тим и све играче који нису осетили тако нешто. Ми смо ове сезоне, ово није први пут, наравно јесте са оваквим улогом и значајем, али смо имали утакмица где је била појачана позитивна тензија, што је и нормално. Једина промена коју видим, је додатна озбиљност и концентрација на утакмицама и тренинзима пред ово финале.

Тренер Црвене звезде мтс овако је одговорио на најаве из Подгорице да су црвено-бели фаворити у финалу:

То може да се ради на почетку сезоне или лигашког дела. То се не ради у финалу или полуфиналу. Сви знају да таква прича нема превише основа. То је мој одговор. У финалу нема фаворита, прича је поприлично безначајна. Ја мислим да је екипи Будућности циљ од почетка сезоне – освајање АБА лиге и Евролига. То је екипа која је тако прављена од почетка, склоп добрих појединаца који су се добро уклопили. Играју добро целе сезоне у оба такмичења. Њихове амбиције су биле познате ако не од почетка, али… јер када на добре партије Николића и Илића, доведете играча на истој позицији и то са таквим рејтингом који има Долман, онда знате да амбиције нису опстанак у лиги. Они ће сигурно пробати да освоје АБА лигу и узму учешће у Евролиги следеће сезоне – рекао је тренер црвено-белих и на крају додао да Црвена звезда мтс игра прве утакмице без Дангубића и Антића.

Прва утакмица финала Црвена звезда мтс – Будућност ВОЛИ игра се у понедељак од 19 часова, друга већ у уторак од 18.30 часова. Оба меча на програму су у хали „Александар Николић“ чије ће капије бити отворене два сата пре утакмица.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment