Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Алимпијевић и Добрић: У Подгорицу са јасним циљем

Финална плејоф серија АБА лиге између Црвене звезде мтс и Будућност Воли, сели се у ’’Морачу’’. Пред црвено-белима је тежак изазов, али тренер Душан Алимпијевић и првотимац Огњен Добрић истичу да пред собом имају јасан циљ.

Кошаркаши Црвене звезде мтс остварили су у уторак изразито важну победу којом су изједначили резултат у финалној плејоф серији АБА лиге. Црвено-бели су великом борбом и одличним приступом савладали екипу Будућности резултатом 69:59, а сада се серија сели у Подгорицу.

У петак од 20 часова, односно у суботу од 21 час, по пети и шести пут ове сезоне одмериће снаге по свему приказаном две најбоље екипе АБА лиге. Тренер КК Црвена звезда мтс Душан Алимпијевић говорио је уочи гостовања у дворани ’’Морача’’.

Нема места великим речима, знамо зашто идемо у Подгорицу, да у најмању руку вратимо серију у Београд. Као што је наш ривал дошао до једног брејка, не видим зашто и ми не бисмо урадили исто то. Све утакмице против Будућности су биле готово на једну лопту, када погледате готово да нема кош разлике у ова четири меча. И у наредној верујем да ће одлучивати једна лопта, један посед – рекао је тренер црвено-белих о додао да је екипи и атмосфера у дворани „Морача“ позната.

Спремни смо на напету атмосферу, али у спортским оквирима, попут оне која је била у Београду. Такав амбијент нас мотивише јер имамо довољно зрелости у екипи за такву атмосферу, која ће нам бити додатни мотив и нама представљати и растерећење, јер смо играли и у „врелијим“ окружењима са трибина током ове сезоне. Перо Антић путује са нама у Подгорицу, боље је, и његовом наступу ћемо одлучити на дан утакмице, док Немања Дангубић не путује у Црну Гору – истакао је Душан Алимпијевић.

О предстојећим утакмицама говорио је и првотимац Црвене звезде Огњен Добрић.

Путујемо на две утакмице у Подгорицу са јасним циљем, да изборимо победу, ако се укаже прилика,можда и више од тога. Знамо се добро са екипом Будућности, ово ће нам бити пета утакмица у сезони. Све су биле неизвесне, али оно што је сигурно, борићемо се до граница својих могућности. Међутим, морамо да одиграмо осим борбено, и као тим, сконцентрисано, попут завршнице друге утакмице која нам је показала неке смерице. Атмосфера у дворани у Подгорици неће бити новост за нас, и очекујем да атмосфера буде „ватрена“ али попут оне коју смо ми имали у Београду, фер и коректна – истакао је Добрић.

Црвено-бели путују за Подгорицу у четвртак у вечерњим часовима. Директан пренос обе утакмице обезбеђен је на ТВ Арена Спорт.

Текст на сајту СД

Повезане вести

4 comments

milos rankovic апр 13, 2018 at 10:17

OVO STO JUTROS PISU NOVINE NIJE SKANDAL NEGO JEDNA VELIKA SRAMOTA NAPASTI SPORTISTE OMICA I LAZICA ODMAH OBAVESTITI ULEB JA BIH POVUKAO EKIPU MI CRNOGORCE PUSTAMO PO BEOGRADU DA SE KOTE KO MRAVI ONI NAS BIJU DOLE I NEPOSTOJITE KAO NACIJA SVI ZNAJU DA JE TO POLA SRBIN POLA MUSLIMAN VELIKA PODRSKA SVIMA VRATICE DELIJE TO NEBRINITE SVI SMO UZ VAS

Reply
milos rankovic апр 12, 2018 at 23:15

SRECNO MOMCI U MALOJ PODGORICI SAMO GLEDAJTE PARKET BOLJI SMO AKO ODIGRAMO KAKO TREBA NECE BITI PROBLEMA NJIHOVA PUBLIKA JE MINUS STO U ODNOSU NA DELIJE AKO SUTRA DOBIJETE GOTOVO JE SETITE SE CEDEVITE KOJA JE PROTIV NJIH OKRENULA NULA DVA NEMOZE ROCESTI FELDIN BJELICA LESOR DA ODIGRAJU LOSIJE NEGO PRVE DVE IMAM OSECAJ DA CE FELDIN PRORADITI

Reply
josif апр 13, 2018 at 09:27

Feldinu je vreme da proradi,dobar je igrac ali nazalost zavisimo od toga na koju ce nogu ustati i mislim da nerazume tezinu dresa koji nosi stoje donekle razumljivo obzirom daje stranac.Bice tesko veceras,nedaju nam sudije da igramo jacu odbranu,ako sude kao u beogradu bice skoro nemoguce dobiti,plus se oni napale pred njihovom publikom,pogadjaju u njihovoj dvorani i nemoguce.Ko dobije veceras mislim da 90% uzima trofej.Dabi Zvezda dobila mora da odigra skoro pa savrsenu utakmicu,mora neko se Rocestija i Omica da da pun dobrinos.Sa srecom pa sta bude,sijace sunce i sutra.Pozz.MKD

Reply
Balja апр 13, 2018 at 17:01

Momci nema komentara danas moramo da igramo košarku i da ih pustimo da se oni bave glupostima i kombinacijama. Problem je Javor ali oni su odradili logistiku tako da ćemo sve utakmice koje igramo u ovom finalu igrati sa 10 poena njihove prednosti na startu. To je namerno uradjeno kako bi oni bili rasterećeniji nastranu to da ako ne osvoje ABA niko im neće zameriti a ako Zvezda to ne uradi biće povike do neba. Verujmo svi u ove momke jer i ja takodje mislim da večeras igraju utakmicu sezone koja prelama seriju. Na muci se poznaju junaci. Odigramo li dobro na Gordića i Doelmana dobijamo sigurno. Ajmo Zvezda.

Reply

Leave a Comment