Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДербиДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Титула је јако близу, Звезда разбила ривала за 45 минута!

Црвена звезда је савладала Партизан резултатом 2:1, погоцима Радоњића и Пешића, док је Партизан смањио из пенала у 97. минуту. Звезда је пропустила велики број прилика да потпуно декласира вечитог ривала. На овај начин титула је дошла надохват руке црвено-белима, који на пет кола пре краја првенства имају 9 бодова више у односу на првог пратиоца.

Одавно Звезда није ушла тако храбро и ангажовано у дерби. Одавно на истоку Маракане није било мање људи. Одавно Партизан у дербију није био тако разбијен. Ђукић и његови играчи вероватно су били срећни због резултата са полувремена. Радоњићев еврогол и Пешићева минијатура једине су акције које су крунисане голом, иако су покушавали и Бен, Крстичић, Срнић… У другом делу темпо је пао, било је много прекида, који су утицали на игру, а Владан Милојевић након меча је истакао да није задовољан приступом у других 45 минута.

Меч је прекинут у једном тренутку због покушаја присталица гостујућег тима да направе неред на западној трибини нашег стадиона.

Улог је био огроман – титула и борба за исту у самом финишу првенства, а наш тим ју је очигледно више желео и од првог минута био много бољи од противника. Звезда је постигла два гола за свега стотинак секунди, а у наставку првог дела пропустила шансу и да потпуно разбије ривала, јер је пропустила велики број прилика.

У другом делу игре, наш тим је одиграо опрезно, Тошић припретио из два слободна ударца, након чега је Ожеговић постигао гол из пенала у 98. минуту. Виђен је и велики број жутих картона, али и два искључења на самом крају утакмице, након сукоба Доналда и Суме.

Други део дуела донео је много прекида, како на терену тако око њега. Прво су људи који се називају навијачима Партизана, а који су били смештени у једном од три кавеза на јужној трибини, покушали да дођу до западне трибине и изазову нереде, да би потом до сукоба дошло и међу играчима.

Последње што је виђено у оквиру утакмице јесте пенал за Партизан, други у последња два дербија, којим је Ожеговић смањио на 2:1. Наш тим је на овај начин славио против вечитог ривала након седам дербија.

  1. коло плеј-офа Супер лиге

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ПАРТИЗАН 2:1 (2:0)

Стадион: Рајко Митић 
Гледалаца: 35 131
Судија: Грујић
Стрелци: Радоњић у 19. и Пешић у 21. за Звезду, а Ожеговић у 97. за Партизан из пенала
Жути картони: Радоњић, Бабић, Пешић, Стојковић, Joвичић, Доналд, Борјан (Звезда), Ожеговић, Јанковић (Партизан)
Црвени картони: Доналд (Звезда), Сума (Партизан)

ЗВЕЗДА: Борјан, Стојковић, Родић, Бабић, Ле Талек, Јовичић, Крстичић, Радоњић (Доналд), Срнић (Aџић), Бен (Милијаш), Пешић

ПАРТИЗАН: Стојковић, Вулићевић, Милетић, Марковић, Милетић, Здјелар, Пантић (Ивановић), Јанковић, Ђерлек (Тошић), Тавамба (Сума), Ожеговић

ТОК УТАКМИЦЕ

97′ КРАЈ!

96′ ГОЛ! Тошић погађа стативу из слободног ударца, а у наставку акције Грујић свира пенал за Партизан, који реализује Ожеговић, да би након тога дошло до сукоба Борјана и Доналда са Сумом, а два странца су искључена.

85′ Слободан ударац за госте из опасне позиције, Тошић је шутирао фантастично, али је изванредно интервенисао Милан Борјан.

83′ Могао је Ожеговић да угрози Борјана, али је лоше реаговао.

75′ Прво узбуђење након прекида, Ожеговић је покушао, али шутира преко гола.

65′ Навијача гостујућег тима по обичају покушавају да изазову неред, овога пута на западној трибини. Још једном су креатуре које се називају навијачима покушале да прођу на бочну трибину и изазову хаос, али су припадници жандармерије смирили ситуацију.

57′ Шаље лопту Тошић у казнени простор Звезде, али нема опасности.

45′ КРАЈ ПРВИХ 45 МИНУТА.

44′ Нова фантастична контра Звезде, Пешић ка Бену, али овај слабо захвата лопту и она одлази поред гола.

39′ Oжеговић покушава да изненади Борјана, али без опасности.

33′ И Крстичић шутира са 20-ак метара, лопта завршава изнад пречке.

31′ РАДОЊИЋ! Брани голман гостију ударац нашег крила са левог бока.

30′ Центрира Родић, умало аутогол Милетића! Партизан је разбијен.

29′ Бен шутира из слободњака са 20 метара преко гола.

26′ Пантић упућује први ударац гостију ка голу Борјана, али је то било преслабо. Лопта је дошетала до нашег голмана.

23′ БЕН! Каква прилика за тотални дебакл ривала. Родић је спустио лопту у петерац, Бен покушао да је прими, уместо да је из прве закуца у мрежу…

21′ ГООООООООООООООЛ! Какав јуриш Звезде! Погрешили су играчи гостију, Бен је проиграо Пешића, а овај лепо пребацио чувара мреже Партизана, за 2:0.

19′ ГОООООООООООООЛ! Крунисала је Звезда бољу и ангажованију игру у првих 20-ак минута, а егзекутор је био Немања Радоњић. Пешић му је упутио лопту са десне стране, играчи Партизана очекивали су да ће можда Радоњић понети лопту ка левој страни, али је он изненадио све и резантним ударцем десном ногом матирао голмана гостију.

17′ Срнић није добро захватио лопту из солидне позиције, па прилика Звезде одлази у неповрат.

11′ Конкретнија и агилнија је Звезда на старту утакмице, али без праве завршнице.

6′ Срнић атрактивно покушава са 16 метара, лопта завршава изнад пречке.

4′ Слободан ударац је изнудио Срнић на ивици казненој простора, искоса са десне стране, Бен га је извео, играчи Звезде су сигнализирали да је Марковић играо руком, али је судија Грујић остао нем.

2′ Бен и Пешић покушавају да угрозе гол Партизана, интервенише одбрана гостију.

Почетак дуела је каснио, због велике количине пиротехнике на северној и јужној страни. Источна трибина стадиона Рајко Митић готово је празна, а узрок можемо тражити у честим инцидентима које су у прошлости на овом делу стадиона правиле одређене фракције навијача Партизана, којих данас само на југу има чак три.

НАЈАВА

Фудбалери Црвене звезде и Партизана одиграће на стадиону „Рајко Митић“ 157. „Вечити дерби“. Меч се игра у оквиру 1. колу плеј-офа Супер лиге, у који су ривали ушли са прве две позиције на табели. Црвено-бели имају шест бодова више и евентулним тријумфом дошли би на корак од шампионске титуле. Гости желе победу, како би сачували наду да у финишу шампионата, као и прошле сезоне, дођу до трофеја.

Владан Милојевић не може да рачуна на Вујадина Савић и Мичела Доналда, док на другој страни Ђукић на располагању нема штопере Митровића и Остојића, капитена Илића, док је Тошић недовољно спреман за данашњи дуел. Треба истаћи и храбар потез тренера Партизана, који је шансу пружио и голобрадим младићима, Марковићу и Ђерлеку.

Прва два дуела у овој сезони звршена су нерешеним резултатом (0:0, 1:1). Звезда нема победу од фебруара 2016, односно већ седам утакмица.

Повезане вести

23 comments

milos rankovic апр 15, 2018 at 12:20

SVAKA CAST MOMCI OVO JE PRAVA ZVEZDA NISU STVORILI SANSU ZA GOL SREDINA TERENA CISTA DESETKA RAZBIJALI SU BEKOVI ISTO BABIC I LETALEK ODLICNI TO JE TAJ PESIC KOJI NAM TREBA I BEN MOJI JE BIO NA SVAKOM DELU TERENA I BRACO DELIJE DOLAZE NAM DVA IGRACA STRANCA IZ JUZNE AMERIKE KOJI SU EKSTRA IGRACI TO JE STO ZNAM SIGURNO SNJIMA JE SVE DOGOVORENO IGRAJU NAPRED IMAM DRUGA KOJI JE JAK COVEK U ZVEUDI NIJE BITNO KO JE NAPASCE SE ULAZAK U LIGU SAMPIONA SA LETALEKOM SE PRICA AL TESKO I SA DONALDOM ISTO

Reply
LA[K]I апр 15, 2018 at 08:29

Pre svega cestitam Milojevicu kao sjajnom treneru koji je zalsuzan za sve ovo. Ako se pre par meceva izgubio onu sigurnost koju sam imao u ovaj tim, sad mi ju je Miloje definitivno vratio ovim taktickim unistavanjem Djukica! Sredina teren besprekorna! Veceras smo vratili Tavambu u realnost. Decko posten kontakt sa loptom nije imao, a ceni ga groblje 3-4 miliona hahah. O napadu da ne trosim reci, urnisali su ih Pesic, Radonjic i Ben. Zao mi je samo sto Ben u par situacija nije dobro primio loptu. Covek je zaista odigrao na vrhunskom nivou i koliko ih je mucio zasluzio je da postigne gol! E jedina zamerka za ceo mec mi je to sto je odbrana pustila Tosica da se seta, pa je tako imao dva izgledne sanse iz slobodnjaka, ali je nas Bufon to skinuo u evropskom stilu! I na kraju znam da nije vredno paznje nas Delija, ali opet se pokazalo „Poturica gori od Turcina“. Jeste li videli kako je Omer Ozegovic oteo loptu svima samo da nam da gol? Isto hteo i na proslom derbiju, pa se zamalo pobio sa Sumom. I neka ga je dao u porazu i bas iz penala, da Bog da mu zadnji bio!

Reply
ĐOLE BARI 91 апр 15, 2018 at 04:11

BRAVO MOMCI , TITULA JE VRAĆENA TAMO GDE JOJ JE UVEK MESTO …TREBALO JE DA ZGAZIMO DO KRAJA BAGRU SEKTAŠKU ,DA IH PONIZIMO REZULTATSKI SA 5-6 GOLOVA,KAO ŠTO SU PONIŽENI NA TRIBINI I NA ULICI…PREPORUČUJEM SVIMA DA POGLEDAJU SKRAĆENI SNIMAK NA NETU NA SAJTU CRNOG GUJE …

Reply
шаљив апр 14, 2018 at 23:46

не смије нико од главних играча отићи ,па ни пешић

Reply
шаљив апр 14, 2018 at 23:45

управо памет у главу да не буде као с кошарком-продати ађића и рачића,милијаш и анђелко у пензију,продаја доналда.задржати пешића,срнића,рљдоњића,родића,,стојковића ,савића и борјана.довести огњена ђурчина из спартака

Reply
Kalderon апр 14, 2018 at 23:15

Mrk, da im Grujic ne pokloni penal ne bi dali gol do srede.

Reply
Gogi апр 14, 2018 at 22:12

Al’ brat Miloje je najjaci,neki trener tipa Kosanovic,Dostanic itd bi na 2:0 za nas uvodio Racica,Frimponga itd. al’ Miloje pojacava ritam pa ulaze Donald,Adzic,Miki bombarder,potpuno ih unistio nas vodja 🙂 A drago mi jer grobljanci ga zesce kritikovali pre nekog vremena kada je proglasen za naj trenera,te nema pojma,te nema pobedu u derbiju,nema titulu,te njihov trener je za njega genije itd. Karma je cudo ha,ha…

Reply
Србин са Космета апр 14, 2018 at 23:09

Tako je! Зна Милоје посао! Сви заслужују похвале!Сад до краја озбиљно,па паметна куповина и напад на Лигу шампиона!

Reply
Hadži Dragan апр 14, 2018 at 21:59

Prvo poluvreme igra za udžbenike,drugo se nije ni igralo,jer su njihovi razjedinjeni navijači pravili haos i prekide.Zadovoljan sam borbenošću ekipe,bravo Miloje,tako se igra.

Reply
VLADIMIR апр 14, 2018 at 21:56

sve cestitke za igru i pobedu,samo tako nastavite do kraja

Reply
Backo апр 14, 2018 at 21:50

Prvo smo ih razvalili, drugo inteligentno. :slavi:

Reply
шаљив апр 14, 2018 at 21:07

браво момци,али озбиљно до краја ,морамо растурити напредак једину екипу којој нисмо побиједили .задржао би цијелу екипу изузев доналда ,милијаша,фрипонга ,анђелковића .из наше лиге су интересанти вукадиновић и вучић из земун а,вукановић напредка и боронијашевић из напредка

Reply
Goran апр 14, 2018 at 20:59

Fudbaleri rasturise grobljance i sve blize su tituli,omladinci i kadeti takodje nisu porazeni i zadrzali su 1 mesto na tabeli i koracaju ka tituli…Rukometasi pobedise Obilic u gostima i obezbedise plej of…Vaterpolistkinje vicesampionke Regionalne Lige (mada ostaje zal jer mogli smo i tu do trofeja)…Jos da kosarkasi pobede i bio bi savrsen dan…

Reply
Otpisani101 апр 14, 2018 at 21:46

Da li je moguce da i tvoj komentar ima minus…pa iskreno govoreci-na ovom sajtu su budale nevidjene…

Reply
Otpisani101 апр 14, 2018 at 21:48

Izvini brate…moj komentar ceka odobrenje…urednik sajta ti je dao minus…

Reply
Gogi апр 14, 2018 at 22:03

Nema frke brate ovo rasturanje grobljanaca mi je popravilo ne samo dan vec ceo mesec tako da ni 100 minusa mi sadanebi naskodili 🙂

Reply
Boris апр 14, 2018 at 23:07

Urednici sajta ne ocenjuju komentare.

Reply
Gogi апр 14, 2018 at 20:52

🙂

Reply
Gogi апр 14, 2018 at 20:49

I jos da dodam da su grobinjosi pored Radonjica i Pesica zadnjih dana pljuvali i Bena a njih trojica su ih urnisali,a za Milojevica su vikali da ce da bude nadmudren od njihovog Spanskog Murinja Djukica pa dobise po tamburi 🙂

Reply
РУК апр 14, 2018 at 20:43

Морао је она гробарска смрадина Грујић да поквари утисак..

Reply
Gogi апр 14, 2018 at 20:51

Sada ce jos da izmisle da je trebalo biti 2:2 ili 2:1 za njih eno vec naricu ofsajd,gruba igra nasih igraca,nasi navijaci ih traumirali itd haha…

Reply
Goran апр 14, 2018 at 20:39

Kako smo ih razbucali ha,ha,ha. Ali da ne bude potpuna bruka malih crnih narikaca Grujic podelio 6 zutih i 1 crveni Zvezdinim igracima,igralo se 101 minut i naravno penal u stotom minutu da narikace ne bi plakale vec ce ovo da predstavljaju kao podnosljiv poraz jer su postigli utesni gol ha,ha. Bravo momci pokidali ste ih…

Reply
Gogi апр 14, 2018 at 19:43

Au furiozno prvo poluvreme pokidali smo ih i na tribinama i na terenu…Da je Ben pogodio bar jednu od one 2 sanse a imali smo ih jos par sansi osim njegovih bili bi zreli za petardu…Iznenadili su me igrom,borbeno,trkacki,brzo oslobadjanje lopte bez puno filozofije…Statistika nakon 45min posed lopte 57%-43%,napadi na gol 7:0,sutevi 7:0,korneri 2:0 ha,ha olesili ih momci…I to jos bez Savica,Donalda,Adzica…Interesantno da su bas grobari komentarisali zadnjih dana po netu da smo bez Kange i Boacija puno slabiji i da ovaj tim nema sanse protiv njih,a najvise je zanimljivo da su najjace kritikovali Radonjica i Pesica da nemaju pojma itd. a oni im bas zabiberise ha,ha…

Reply

Leave a Comment