Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Доналд рекордер!

Доналд рекордер

Захваљујући наступу који је забележио у 157. вечитом дербију, Мичел Доналд се уписао у Звездину историју.

У Звезду је стигао на лето 2015. године, а дебитовао је 16. августа 2015. године у Сурдулици, у утакмици коју је Звезда добила резултатом 2:0. Од првог дана било је јасно да је Црвена звезда добила квалитетног везног фудбалера, професионалца, играча за пример и у потпуности посвећеног тиму.

Нешто мање од три године касније, Мичел Доналд је у вечитом дербију уписао 105. званични наступ за Црвену звезду, и на тај начин је постао странац са највише наступа у историји клуба! До ове утакмице, Доналд је делио прво место са Кадуом, а од суботе се налази на челу ове листе у коју нису урачунати фудбалери са екс-ју простора.

Не могу да опишем колико сам срећан због тога, увек је лепо када, поред тимског успеха, успете да остварите и неки лични рекорд. Није мала ствар када за себе можете да кажете да сте странац са највише наступа у клубу као што је Црвена звезда. Сви желе да испишу историју, на који год начин. Веома сам почаствован – рекао је Доналд и додао:

– Много волим овај клуб, у Црвеној звезди сам постао много бољи фудбалер него што сам то био када сам дошао у Београд. Прошао сам заиста неке од најлепших тренутака у каријери овде и заувек ћу бити захвалан клубу и нашим навијачима због тога.

Када је 2015. године стигао у Љутице Богдана није могао да претпостави да ће иза себе имати овако велики број утакмица.

– Искрено, нисам особа која планира много ствари унапред. Трудим се да се брзо адаптирам где год да одем и у сваком тренутку дајем све од себе. Тако је било и када сам дошао у Звезду, из утакмице у утакмицу сам давао свој максимум и то ме је довело до овог лепог рекорда.

Звездин заменик капитена истиче да је врло тешко издвојити једну најважнију од 105 утакмица у цвено-белом дресу.

– Заиста је било много великих, важних и лепих утакмица. Играли смо са Арсеналом, ушли смо у нокаут фазу Лиге Европе, то су велике ствари. Памтићу и своју прву утакмицу у Звезди против Радника, а такође и стоту која је била вечити дерби на стадиону Партизана. Сада сам поново против Партизана поставио рекорд. Изгледа да ми они као противници одговарају за обарање рекорда.

Остало је још шест утакмица до краја сезоне у Суперлиги Србије.

– Шампионат се ближи крају, победа у дербију је заиста одлично одрађен посао, засужили смо да тријумфујемо јер смо током читавог меча били бољи ривал на терену. Имамо одличну сезону иза нас и нећемо да прокоцкамо велику предност. Шампионска титула је нешто што би крунисало све што смо радили претходних месеци.Верујем у себе и у своје саиграче да ћемо се на крају првенства радовати новој титули са нашим навијачима – поручио је Доналд.

Мичел Доналд је за Црвену звезду постигао 14 голова, био је њен капитен и предводник у европским утакмицама и једна од главних карика у системима Звездиних тренера.

Повезане вести

2 comments

Hadži Dragan апр 16, 2018 at 18:30

Bravo Mič .

Reply
Gogi апр 16, 2018 at 17:01

Bravo Donalde cepaj i da uskoro podignes pehar zasluzio si!

Reply

Leave a Comment