Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКлупска дешавањаКошаркаНајновијеТрансфери

Промене у играчком кадру КК: Раданов и Човић поново у Звезди, са Енисом раскинут уговор

Човић и Раданов

Црвено-бели стартују у Суперлиги утакмицом против земунске „Младости“. По трофеј у домаћем шампионату са измењеним саставом: Раданов и Човић поново у Звезди, Енис више није члан црвено-белих.

КК Црвена звезда мтс обавештава јавност да је клуб 16.04.2018.године споразмно раскинуо уговор са Диланом Енисом, док су црвено-беле појачали Алекса Раданов и Филип Човић.

Репрезентативац Србије Алекса Раданов, који је био уступљен ФМП-у се враћа у Црвену звезду са којом има вишегодишњи уговор.

Талентовани 20-годишњи бек висок 204 сантиметара, један је од најталентованијих младих играча у Европи у свом узрасту, успешно може да покрива све позиције од 1 до 3. У дресу ФМП-а у овој сезони, постизао је 8 поена и имао просечно 3 скока по утакмици.

Плејмејкер Филип Човић, капитен ФМП-а, потписао је уговор до краја сезоне са екипом Црвене звезде мтс, за коју ће наступати у утакмицама Супер лиге.

Искусни организатор игре, има 28 година, а ове сезоне је у лигашком делу АБА лиге убацивао 15.8 поена по утакмици, уз 7.5 асистенција по мечу:

Нема великих речи, али ни пуно времена за адаптацију, јер Суперлига Србије почиње већ за два дана. Од претходног одласка, прошао сам пуно тога, много сам искуснији и зато могу да кажем да је ово велика част за мене, и да сматрам да могу да помогнем тиму Црвене звезде мтс. На мени је да радим напорно и да се што пре привикнем на нове саиграче и игру екипе. Знам практично све играче у овом тиму, и верујем да ће ми због тога бити потребно и мање времена да се у потпуности уклопим у нови систем“ рекао је нови члан црвено-белих за које је играо у сезони 2011-2012.

Имајући у виду да Милко Бјелица има уговор са клубом до краја сезоне, у току су разговори са њим око његовог статуса у клубу, с обзиром да је у последње време, неке важне утакмице за клуб одиграо у неочекивано слабој форми.

Екипа Црвене звезде мтс први меч у Суперлиги игра у среду у дворани „Александар Николић“ против земунске Младости.

Повезане вести

16 comments

temaklasica апр 17, 2018 at 11:35

Sa ovakvim kvazitrenerom,koji bi svojim neznanjem i čekić pokvario,zaista su nebitne promene u igrackom kadru,da dodje i Stef Kari ovaj bi i njega ukanalio.
Nespremnost menadzmenta da uradi promenu koja je bila neminovna jos posle
Nisa,polako prelazi u neku vrstu sado-mazohizma,tipa „ne moze on nas toliko da ukanali,koliko mi njega mozemo da podrzavamo“.

Reply
Balja апр 16, 2018 at 21:21

Covic da izadje pred nas i kaze koje su naredne akcije kluba. Osnovno je da rukovodstvo pokaze da je jedinstveno i da se nastavi intenzivan rad sa sponzorima. I neuspesi su sastavni deo zivota kluba. Sa ovako mitiljavom ekipom ovo se moglo i slutiti samo sto mi u to nismo verovali. Nemoj samo da pravimo cistke kao posle Cibone. Mozda ima sansi da Bartolomeo napravi pravi odabir iza klauzule o velicini hale. Jos sve nije gotovo a posle zvanicnog stava ABA lige o sudjenju trece utakmice plej ofa obavezno tuziti ligu za sudijsku kradju i rusenje ugleda kluba. Traziti takodje izuzece Hordova i Javora vecito iz sudjenja Zvezdi bilo kad i bilo gde. Igraci iz KLS na koje se racuna za narednu sezonu moraju vec sada da imaju informaciju i da se spremaju za pripreme kroz utakmice.

Reply
Sasa апр 16, 2018 at 21:00

Samo da dodam, odmah bih se resio Alimpijevica. On nije deo nas i iritantno je drzak sto je pokazatelj da nikada nece biti zdrav autoritet sto je nama sa novim timom izuzetno vazno. Trenera u ovoj situaciji ne mozemo praviti kao coveka jer to rade ili mladje selekcije ili klubovi bez rezultatskih ambicija. Ne znam kakav je Trifa kao trener ali su to pristojne godine za pocetak ovakvog ciklusa. Sigurno postoji jos nasih takvih trenera koji su dovoljno zreli, nepotroseni i zeljni dokazivanja…Udavih verovatno…

Reply
Sasa апр 16, 2018 at 20:51

Raskid ugovora sa Enisom je dobar potez. Bolje razigravati domaceg igraca na najvaznijoj poziciji nego skolovati divljeg stranca. Covic Filip je nas zvezdas i moze pomoci u nasoj ligi ali mi nije za novu sezonu. Treba se resiti Lesora, a zadrzati Omica. Licno bih doveo za novu sezonu starijeg pleja tipa Markusa Vilijamsa, Kuka… Dakle, asistenta a nikako poentera. Peru obavezno zadrzati u klubu ako je moguce. Naravno ne kao igraca. Da se pitam, dao bih sansu Jankovicu i Jovanovicu, uz Dobrica, Davidovca, Omica, ozbiljnijeg Lazica, Dangubica, Radanova, pokusati sa Simanicem, dovesti iskusnijeg pleja asistenta i dodati jos dvojicu talentovanih iz Fmp-a. Naravno, treba razviti borbu kod talentovanih klinaca za mesto u rosteru tj. pokazati im da postoji mesto za njih. Ali, uslov svih uslova je trenerrrrrr. Nikako Alimpijevic, vec iskusni zvezdas koji je spreman da pravi tim, igrace kroz igru i naravno postepeno rezultate. To je za mene pocetak zdravog ciklusa.

Reply
nele апр 17, 2018 at 03:29

Tacno tako, svi ovi pobrojani igraci prakticno nista nece vredeti ako Alimpije ostane trener.

Reply
Balja апр 17, 2018 at 13:59

Zvezda je ove sezone imala veliki problem igrača koji bi razigravali a to znači bal hendlera. Ne sme igrač Zvezda da ćoškari i čeka loptu on sa njom mora da zna. Mislim da ta dva pleja moraju da igraju domaći igrači ali da oni moraju da kao Vasa imaju i odbranu i napad a ne da ih preskaču protivnički igrači kao što će to činiti sada sa Ročom i Filipom. Filip je zaslužio da pomogne klubu do kraja sezone. Batalite crnogorske veze od njih jedino Radović vredi u svakom pogledu. Trifke i Radović sa Topom i ovom ekipom i da zavrnu rukave i krvav rad.

Reply
Balja апр 17, 2018 at 22:22

Da se nadovežem na svoje izlaganje pošto znam da vrh kluba čita ove redove i izuzetno mu je stalo da zna šta mislimo mi Zvezdaši. Sada je možda najteže od momenta kada je Čović došau u klub. Prošli smo prvi udar koji je bio na početku sezone gde nam je jasno stavljeno do znanja da država a u njoj i oni koji sebe smatraju velikim Zvezdašima koji su se zajedno sa nama batrgali u onim tučama sa Dinamom u Zagrebu i koji su nesvesnio doprineli da neki koji su srozali srpsku košarku ponovo zrače i oblače njome i u čijim pričama je ova naša Crvena Zvezda napravljena minornim klubom sa margina perfidno probali da ugase klub nisu uspeli jer je predsednik kluba napravio genijalan potez i prodajom igrača spasao klub. Napravljen je tim koji je mogao da se napravi normalno diskontinualno što u košarci nije normalno. Tim je tokom sezone davao znake života ali to normalno nije moglo da bude na nivou predhodnih sezona i odigra na nivou koji bi nam po navici dao ABA šampiona iako je najavljivano da je to cilj kluba. Potop iako smo pokradeni. Šta dalje pa dalje se ide sa ponosom jer ko je gledao izjavu predsednika video je upravo to u njemu ponos jer Zvezda nije klub iz njihovog miljea nameštanja i muljanja u tome su oni maheri već godinama upravo onih godina kada su se smejali kad je ona pokušavala bez državnih para da igra košarku, Nadam se da smo se osvestili da smo videli da sada moramo u hale da pokažemo da smo najveći ajde ne najveći već da najviše volimo košarku i da najviše volimo Zvezdu a da to i država mora da prepozna i da nam pomogne a ne odmaže. Nikada ali nikada jer je to škola ove sezone, ne smemo zaboraviti da naša škola košarke mora da donese i najbolje igrače u naš tim. Mi najbolje radimo u regionu onda i ti igrači moraju da budu najbolji. Došao je od tog zlata Radanov a pošto Bjelica odlazi tu mora da bude i Simana i da trener i klub stanu iza svakog mladog igrača jer to mora da bude lična karta Zvezde najboljeg proizvodjača kadrova za reprezentaciju. Voleo bih da saznam ko je Tošin bunar iz bajke o šampionu ABA lige. Voleo bih da forsiranjem svojih mladih igrača u narednoj sezoni i trenerom koji je prošao ovu farsu od plej ofa u narednom plej ofu zgromimo vinovnika i bandu koja je dala pravo sebi da nas pokrade i da ih ponizimo igrački košarkaški jer je ovo zemlja košarke i jer smo mi šampioni zemlje košarke a ne kokošarsko udruženje Milogoraca koje služi za promociju Bokana za gradonačelnika Podgorice. Srbima u Crnoj Gori u pamet valjda znaju protiv koga u Podgorici moraju da glasaju. Ovde bre oni nisu pokrali Zvezdu oni su pokrali ponos svih Srba da bi promovisali vladara. E sada im treba uzvratiti istom merom u Evroligi i dati im da igraju ligu Crne Gore jer je to njihov maksimum. Očekujem tužbe posle analize sudjenja vrha ABA lige i prezentaciju istih Evro ligi i gospodinu Bartolomeu pa ako im to odgovara neka gledaju kantu za punjenje iz Milogorske državice čemera i jada i farse sa svim pa i sportom.

Reply
ĐOLE BARI 91 апр 16, 2018 at 19:00

ZABORAVIH DA KAŽEM DA POD HITNO TREBA PRONAĆI REŠENJE U VEZI DELIJA,BEZ NJIH SMO DUPLO SLABIJI !!!

Reply
ĐOLE BARI 91 апр 16, 2018 at 18:36

GREŠKA JE RASKID UGOVORA SA ENISOM,IMAO JE NEKOLIKO BRILJANTNIH PARTIJA U EVROLIGI I ABA LIGI , PROBLEM JE ŠTO KOD NAS NIJE IGRAO NA DVOJCI. RADANOV JE PERSPEKTIVAN IGRAČ ALI NAMA SADA TREBAJU GOTOVI,FORMIRANI IGRAČI. ŠTO SE ČOVIĆA JUNIORA TIČE MISLIM DA BI SA NJIM DOBILI BUDUĆNOST U TRI MEČA MA ŠTA KO O TOME MISLIO. NIJE STRAŠNO ŠTO ĆEMO IGRATI EVROKUP, STRAŠNO BI BILO DA NE IZVUČEMO POUKE IZ OVE SEZONE A ONE SU PO MENI NESTRUČAN ,LOŠ TRENER,BEZ ISKUSTVA,AUTORITETA KOJI JE PO MENI DIREKTAN KRIVAC ZA IZGUBLJENI KUP I TITULU ABA LIGE TJ ZA NEIGRANJE U EVRO-LIGI. ČOVIĆ NE SME DA BUDE TVRDOGLAV ,TREBA DA PRIZNA DA JE ALIMPIJEVIĆ NJEGOVA GREŠKA I DA DOVEDE NEKOG ISKUSNOG NAŠEG TRENERA ILI STRANCA,DA RASKINE UGOVORE SA MALOUMNIM LESOROM KOJI JE I LOŠ IGRAČ,TAKOĐE SA JANKOVIĆEM I JOVANOVIĆEM, BJELICOM, DA PORAZGOVARA SA LAZIĆEM ČIJE IGRE ALI I PONAŠANJE SU KRIMINALNI,DOVEDE DVA NOVA CENTRA I JOŠ JEDNOG PLEJA.U SUPROTNOM NEĆEMO OSVOJITI NI PRVENSTVO SRBIJE ŠTO BI ZAISTA BILA BRUKA …PO ZAVRŠETKU SEZONE TREBA SESTI I ODLUČITI ŠTA DA RADIMO,DA LI DA PROPADAMO U PROSEČNOSTI ILI DA SE NAPRAVI JAK SPONZORSKI PUL I UZ POMOĆ DRŽAVE I SVIH KOJI ŽELE DOBRO ZVEZDI FORMIRA JAČA EKIPA KOJA ĆE GAZITI SVE REDOM U ABA LIGI I PONOVO IZBORITI EVRO LIGU .

Reply
Estrella Roja апр 16, 2018 at 17:43

Čović junior za povratak navijača i odbranu titule u domaćoj ligi. Nije vest sa Njuz.neta. Više nemam snage ni da se nasmejem.

Reply
nemam pojma апр 17, 2018 at 12:10

da, bre. kod mene je prvo strah zamenio smeh, a sada je i on nestao.

Reply
Loki апр 18, 2018 at 01:45

He, he dobar si brate Estrelja… Plasim se da cemo u junu slusati Doorse i pesmu „The End“(„Ovo je kraj, prijatelju moj, ovo je kraj, jedini moj prijatelj , kraj…nasih velikih planova, kraj svega sto postoji, kraj bez otpora i iznenadjenja…kraj..“)

Reply
Gogi апр 16, 2018 at 17:11

Bilo je i vreme za neke rezove…Radanov i Covic mogu mnogo da pomognu u KLS a vracaju se i Dangubic i Antic,ako ode Bjelica dajte jos nekog iz FMP-a Odzo,Simanic ima jos par igraca u FMP da prosirimo roster jer serija u KLS moze da ide i do 5 utakmica jer su se crni sektasi pojacali (a stalno kukaju kako nemaju para i u blokadama su)…Moramo da osvojimo titulu,a onda pokusati nekako traziti pozivnicu za EL,ako ne uspe odigrati jako EK pa sledece sezone opet uz nekoliko pojacanja napad na ABA…Seniorkama isto zelim novu titulu a juniorima sto bolji rezultat na zavrsnom turniru EL…

Reply
Veteran Sever апр 16, 2018 at 16:50

A trener?

Reply
milos rankovic апр 16, 2018 at 16:43

HA HA

Reply
Јосиф апр 16, 2018 at 15:55

Енис се није прилагодио,можда је бољи на позицији бека шутера,коднас је принудно играо плеја и био је углавном лош.Читам дасе раскида и са Бјелицом што је уреду,ценим га као Звездаша али велики тремарош а променуо 10 јлубова а мучио се чак и бламирао.Раданову максимална минутажа,Филип може да помогне у КЛС ионако је све ово до јуна,а после видечемо штаче бити и дали че бити промена у руководечим структурама клуба.позз.мкд

Reply

Leave a Comment