Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеТрансфери

Милко Бјелица напустио Црвену звезду

Милко Бјелица више није кошаркаш Црвене звезде. Након Дилана Ениса и Бјелица ће напустити Звезду и појачати редове шпанске Сарагосе.

Велики резови у редовима доскорашњег шампиона АБА лиге и још увек актуелног владара српском кошарком настављају се одласком крилног центра. Након одласка Дилана Ениса у Сарагосу, и Бјелица ће истим путем.

Милко је за Звезду играо у два наврата. У првом, од 2001. до 2006. године дебитовао је за клуб са 17 година, код Мирослава Николића. Освојио је два Купа Србије. Кратко је играо у Немачкој (Брауншвајг и Келн), да би потом уследила селидба у евролигашке екипе. Наступао је Лијетувос Ритас, Ефес, Басконију и Дарушафаку, пре него што се поново обрео у Црвеној звезди. Под командом Дејана Радоњића, био је важан фактор у историјској сезони Звезде у којој је освојена трипла круна (КРК, АБА, КЛС), док је у Евролиги клуб у првој сезони лигашког формата такмичења остварио 16 победа у 30 утакмица и сплетом несрећних околности остао без пласмана у најбољих 8 екипа. Неретко је играо на позицији пет, мењајући се са Огњеном Кузмићем, иако је боље партије пружао на „четворци“, све до доласка Диона Томпсона.

У текућој сезони био је понајбољи играч Звезде на старту сезоне, али је било нереално очекивати да кошаркаш са своје 34 године током читаве такмичарске године вуче тим. У другом делу је пао у форми и пружао слабе партије, а није било никога ко би „повукао“ и донео превагу у битним утакмицама. Заказали су и странци који су доведени из тих разлога, али и млађи играчи.

Епилог је растанак Звезде и искусног кошаркаша, који ће у финишу сезоне покушати да са дојучерашњим саиграчем, Диланом Енисом, помогне Сарагоси да остане у АЦБ лиги, на чијем се дну табеле налази.

Милко, хвала за све и срећно у наставку каријере.

Повезане вести

4 comments

Loki апр 18, 2018 at 01:11

Kola se slomila na Bjelici!!! Kao razlog: poslednja dva meseca je u slaboj formi!!?? Zanimljivo…A sta cemo sa onima sto su u slaboj formi 7 meseci!!??
Pa, Bjelica nam uz Rocestija bio najbolji igrac do Nove godine…grobarima daao 31 kos…covek ima 35 godina..ja sam i predvideo da ce pasti u formi i da ce posle Nove godine disati na skrge! Neuki trener ga nije odmorio 15ak dana..posalo ga na Zlatibor sa kondicionim trenerom…itd…itd…I sta sad neuki trener misli za poziciju 4…Jankovic(jednu dobro odigra, pa 8 utakmica pojma nema) i…ko jos? Da mozda neuki sarlatan nije zamislio Davidovca i Radanova na toj poziciji… A kad vec pomenuh trenera, pa on je van forme jos od jula kada je postao trener KK Crvena Zvezda… Ali nije on kriv? Kriv je onaj koji ga je postavio za trenera!!!! Cuveni mr, dr, primarujus…

Reply
Balja апр 17, 2018 at 22:29

Kao i svim velikim Zvezdašima a Milko je to dokazao hvala za lepe pa i loše periode igre za naš klub. Milko neće prestati da voli Zvezdu jer je u njoj prohodao a mi nećemo prestati da kažemo da je to naš igrač dok ne okači patike o klin. Sve najbolje u karijeri. Očekujem da Simana zauzme njegovo mesto u timu kako bi ga razigrali za narednu sezonu pogotovo što je Simeunović pojaćao Zvezdu. Naš zadatak je da kao verna publika damo podršku timu u osvajanju KLS jer smo sebe obrukali u ABA ligi. Zvezda je klub koji stvara igrače i on jednostavno mora imati budućnost i podršku svojih navijača. Svaka utakmica našeg kluba mora biti praznik košarke i mi svoj klub moramo podržati i napuniti hale. Mi jednostavno moramo biti najprivrženiji kad je najteže.

Reply
Balja апр 17, 2018 at 22:30

Lapsus Simeunović je u FMP-u.

Reply
РУК апр 17, 2018 at 19:18

Милко Дебилко…

Reply

Leave a Comment