Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

„Фудбал за пријатељство“ – Звездини представници

Србија је изабрала дечије амбасадоре за глобални пројекат „Фудбал за пријатељство“. Наше младе амбасадоре подржали тренер Владан Милојевић и капитен Ненад Милијаш пред пут на Светско првенство у Русију.

Изузетна традиција се наставља! Србија – једна од првих осам земаља у свету у којој је започет један од највећих глобалних друштвено-одговорних пројеката за децу  „Фудбал за пријатељство“ компаније Газпром (великог партнера ФИФА, УЕФА и Светског првенства у фудбалу „Русија 2018“), изабрала је дечије амбасадоре пројекта за ову сезону у којој ће се дружити, играти и сарађивати са вршњацима из рекордних 211 земаља света. Деца ће се окупити на завршним манифестацијама овогодишњег програма – Међународном турниру мешаних дечијих тимова пријатељства, Међународном дечијем прес центру, Школи девет основних вредност пројекта и Форуму „Фудбал за пријатељство“ који ће бити одржани уочи самог почетка светског првенства у Москви. На самом крају, деца ће присуствовати свечаној церемонији отварања првенства и првој утакмици између Русије и Саудијске Арабије.

Србију ће ове године представљати млади фудбалер Црвене звезде, дванаестогодишњи Коста Недељковић, а друштво ће му чинити вршњакиња Луција Обрадовић, млада новинарка извештач са манифестација у Русији. Делегацију ће ове године у функцији амбасадора пројекта предводити наш познати глумац и ТВ водитељ Милан Калинић.

— Пресрећан сам што сам изабран у јакој конкуренцији својих вршњака да представљам Србију међу 211 земаља света и надам се да ћемо сви уживати у стицању нових пријатеља у овом незаборавном фудбалском доживљају — каже Коста Недељковић.

— Присуствовање дружењу и сарадњи деце из целог света на тему фудбала и правих људских и спортских вредности приликом одржавања светског првенства у фудбалу ме чини неизмерно срећном, и не могу да дочекам да све то почне! — напомиње Луција Обрадовић.

Дечији амбасадори Србије и Милан Калинић су, у складу са традицијом, посетили ФК Црвена звезда и представили девет основних вредности пројекта и овогодишњи програм тренеру првог тима клуба Владану Милојевићу и капитену Ненаду Милијашу.

Уз изразе подршке за њихово учешће у пројекту, тренер Милојевић је напоменуо:

— Једна од основних вредности вашег пројекта је част, и будите поносни на то што ћете представљати Србију и Црвену звезду међу децом из целог света. Гајите подједнако дух победе и фер-плеј, јер ћете тако показати своје праве квалитете. Уживајте у вашем боравку у Русији, знајте да су сви чланови стручног штаба и фудбалери Црвене звезде уз вас и да вас чекамо да нам пренесете сјајне утиске са првенства и дечијег форума!

Ненад Милијаш је истакао вредност поштовања за друге као најбољи начин за стицање нових пријатеља:

— Уживајте у дружењу са децом из целог света, јер је то нешто највредније што ћете са собом понети из овог пројекта. Прикажите тимски дух, борите се за победу, али на фер начин, и вратите нам се богатији за дивна искуства која ће вас пратити цео живот. Срећно! — рекао је Милијаш.

Повезане вести

Leave a Comment