Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеОдбојкаОдбојкаРепрезентација

Капитен Гмитровић предводи Звездин квартет на списку селектора Грбића

Гмитровић предводи квартет репрезентативаца

Капитен ОК Црвена звезда Александар Гмитровић предводи квартет Звездиних играча на репрезентативном списку за Лигу Нација на које рачуна селектор Никола Грбић.

Мушка сениорска одбојкашка репрезентација Србије почеће у суботу, 21. априла припреме за I Лигу нација 2018. Одбојкаши Србије ће тренирати у СЦ „Ковилово“, а на списку селектора Николе Грбића, налази се 32 играча.

Међу 32 имена налазе се и четворица одбојкаша Црвене звезде. Капитен, коректор Александар Гмитровић, средњи блокер Немања Машуловић, примач Лука Тадић и либеро Предраг Јевтић.

Капитен Александар Гмитровић је са 462 поена био најбољи поентер Суперлиге, други у укупном учинку са 5,08 поена по мечу, док је Немања Машуловић био најуспешнији блокер у недавно завршеном првенству са 105 поена након блока, 1,07 по мечу.

Мушка сениорска репрезентација Србије одиграће први меч у премијерном издању Лиге нација 2018. против Бразила у новој Хали спортова у Краљеву, у петак, 25. маја од 20.00 часова у оквиру 1. кола 4. групе I викенда.

У 2. колу, у суботу, 26. маја, Србија ће играти против Немачке (19.00), а у последњем, 3. колу, у недељу, 27. маја, против Италије (19.00). Сви мечеви Лиге нација у конкуренцији одбојкаша играће се од петка до недеље.

Финални турнир ће се одиграти од 4–8. јула на фудбалском стадиону Пјер Мороа у Лилу, у Француској. Поред Француске, пласман на Финални турнир ће изборити 5 најуспешнијих селекција са укупне табеле после 15 одиграних утакмица.

Повезане вести

Leave a Comment