Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Црвена звезда поново освојила Ниш!

Звезда освојила Ниш

Црвена звезда поново освојила Ниш! У 2.колу плеј-офа Црвена звезда је савладала Раднички 3:1 (1:1) и остварила нову победу ка путу до 28. титуле шампиона Србије!

Црвена звезда сигурним корацима иде ка новој шампионској титули! Звезда је успела да тријумфује у Нишу, и пет кола пре краја има 12 поена предности уз утакмицу више у односу на вечитог ривала.

Раднички и Црвена звезда одиграли су веома добру и квалитетну утакмицу по лепом суботњем времену. Први период утакмице можда је био један од најквалитетнијих које је Суперлига видела ове сезоне. Црвена звезда је у Ниш дошла по три бода, Раднички је утакмицу започео са жељом да се не брани, да нападне Црвену звезду и да на тај начин оправда високу трећу позицију на табели.

Такав приступ једне и друге екипе донео је одличну утакмицу за све фудбалске сладокусце.

Црвена звезда је рано дошла у вођство; играо се седми минут када је Бен извео корнер, а Крстичић искористио то што је лопта некако пала на пет метара и ногом је спровео у мрежу. Након гола, Звезда је у наредних двадесетак минута могла да постигне још неколико голова. Можда се може рећи и морала, јер такве прилике против екипе која заузима треће место на табели не смеју се пуштати низ реку. Пре свих Бен је имао две стопостотне прилике; прву му је наместио Лука Аџић после дивног продора и асистенције, а Бен који је циљао даљи угао није успео да шутира у оквир гола. То му је успело неколико минута касније када га је Пешић пронашао на петерцу, али Бен је погодио голмана Живковића.

Једну асистенцију Бен је већ забележио, а могао је и другу да је био за нијансу мање предвидив. Могао је Бен и да шутира, али одлучио се да врати услугу Пешићу који је био добро позициониран на другој стативи. Ипак, његову намеру прозрео је штопер Радничког. Домаћин се након серије Звездиних промашаја тргнуо и преузео је посед лопте. Павков је био најопаснији фудбалер Нишлија, и средином првог дела ставио је на озбиљно искушење Борјана који је, међутим, показао да је дорастао задатку. Павков је у више наврата претио, али ниједном на сличан начин нити близу толико опасно. Све до 43. минута. Бабић, фудбалер Радничког, имао је среће да му се лопта у два наврата врати након одбитка; на крају је по земљи центрирао кроз Звездин петерац, а Павков је био спреман на другој стативи.

Наставак утакмице донео је сличну слику као и у првом периоду. Динамична, квалитетна утакмица у којој су обе екипе желеле да поведу, али Звезда је показала да је квалитетнија и да, уосталом, заслужено корача ка шампионској титули. У 57. минуту, Пешић је повучен, оборен у казненом простору и за главног арбитра никакве дилеме није било — досуђен је пенал. Сигуран извођач био је управо Пешић који је на тај начин постигао свој 24. гол у Суперлиги.

Само три минута касније, Звезда је постигла и трећи гол. Стрелац је био Бен који је само минут раније није искористио још једну одличну прилику, али искупио се у 60. минуту. Бен и Пешић одиграли су дупли пас, а Пешић је петом асистирао ка Бену који је успео да затресе мрежу.

Бен је у још два наврата имао стопостотну прилику, али није му се дало да се још који пут упише у стрелце. Треба похвалити и данас изванредног и вероватно најатрактивнијег играча Луку Аџића, који је имао свој мали шоу током утакмице. Посебно квалитетан потез била је асистенција петом кроз двојицу играча за Крстичића који је био у пуном трку, али је Звездин везиста шутирао у Бена.

И домаћин је извео лепу акцију у завршници утакмице, и то актуелни и некадашњи Звездини фудбалери. Павков је сјајном асистенцијом избацио читаву нашу одбрану, а зицер је Саши Стојановићу успео да одбрани Борјан.

У наставку утакмице шансу су добили и Немања МилићНенад Милијаш и Вујадин Савић.

2.коло плеј-оф, Суперлига

 РАДНИЧКИ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 1:3 (1:1)

Ниш, стадион: „Чаир“.
Гледалаца: 7.000
Судија: Мајо Вујовић
Жути картони:
Стрелци: 0:1 Крстичић 7.минут, 1:1 Павков 43.минут, 1:2 Пешић 56.минут, 1:3 Бен 60.минут

РАДНИЧКИ: Живковић, Субић, Симуновић, Миладиновић, Аксентијевић, Петровић (72.Станисављевић), Мићић, Бабић, Саша Стојановић (87.Станковић), Мркић (66.Сл.Стојановић), Павков. Тренер: Драган Антић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Стојковић, Ле Талек, Бабић, Родић, Јовичић, Крстичић, Л.Илић (67.Милић), Аџић (81.Милијаш), Бен (86.Савић), Пешић. Тренер: Владан Милојевић

ТОК МЕЧА

Прво полувреме

Дамиен Ле Талек 100. пут носи дрес Црвене звезде и постаје тек трећи странац који је то успео.

Иницијатива Црвене звезде на самом старту меча.

7.минут – ГООООООООООЛ! 0:1, Ненад КРСТИЧИЋ! Бен изводи корнер, Крстичић на правом месту, Звездин организатор игре постиже свој трећи гол у првенству! Звезда води у Нишу! 

11.минут – Каква прилика за Бена! Каква прилика за Звездиног нападача! Лука Аџић је све савршено одрадио и „спаковао“ прилику Бену на тацни, али није успео Бен да реализује стопостотну прилику и дуплира вођство Звезде у Нишу!

16.минут – Нова прилика, поново Бен! Веома интелигентан потез Пешића, „извукао“ је саиграча из офсајда, затим му асистирао, али ни то није помогло да Бену да спроведе лопту у мрежу! Погодио је голмана Живковића у главу!

18.минут – Павков! Прва прилика за Раднички, добра реакција Павкова, одлична прилика, Борјан брани!

20.минут – Бен је желео да узврати асистенцију Пешићу, у ситуацији 2 на 1, али је погрешио, а затим и направио фаул.

Одлична прва половина првог полувремена! Отворена, динамична игра, велика борба, и три велике прилике, уз гол у мрежи Радничког!

Два опасна центаршута Стојковића и Бена, али нема гола. Мирнији период меча. Још 10 минута до полувремена.

43.минут – Гол! 1:1, Милан Павков! Веома лоша реакција Звездине одбране, која је деловала изненађено, лопта се прошетала кроз петерац, Павков је неометан спровео у мрежу за 1:1!

Нема надокнаде у првом полувремену. Крстичић и Павков стрелци после првих 45 минута.

Друго полувреме

Почиње друго полувреме у Нишу, нема измена.

Бен и Илић прете, затим незгодан ударац Крстичића, али реултат на семафору је непромењен.

Пенал за Звезду! Оборен је Александар Пешић.

56.минут – ГОООООЛ! 1:2, Александар ПЕШИЋ! Сигуран егзекутор са беле тачке је Пешић и потврђује правило…а не, ништа! Гол број 24 за Пешића! Звезда поново води!

59.минут – Бен… нова прилика за Бена, нови промашај! Пружио је прилику Живковићу да се истакне!

60.минут – ГОООООООЛ! 1:3, БЕН! И КОНАЧНО! Бен је стрелац! Сјајно је петом Пешић оставио лопту Бену, који је овог пута прецизан!

63.минут – Аџић! Све је лепо урадио Аџић, створио простор, финтирао, али без завршнице!

Прва измена у Црвеној звезди, Милић је заменио Луку Илића.

74.минут – Сјајно је Аџић проиграо Крстичића, а Бен је спасио гол Радничког!

Друга измена, капитен Милијаш је заменио Аџића.

82.минут – Одлична прилика за Раднички! Одлична комбинација Павкова и Стојановића, Борјан сјајном парадом спречава домаћи тим за смањи предност!

86.минут – Бен, Бен, Бен… Бен је могао да се прослави данас у Нишу, могао је да уђе у историју по броју постигнутих голова на једном мечу! Перфектан пас капитена Милијаша, спојио је Бена са голом, Бен је компликовао, дриблао… и промашио.

Управо Бен излази, улази Вујадин Савић, последња измена.

Три минута надокнаде у Нишу.

КРАЈ! Нова три бода, нова победа! Убедљива и сигурна Звезда освојила Ниш!

 

Повезане вести

20 comments

LA[K]I апр 22, 2018 at 08:58

Ljudi jeste videli sta je Vieira uradio u Japanu? Het-trik za 17 minuta i izbio je na celo liste strelaca japansek J-lige! Ozbiljno treba razmisliti da vratimo coveka na leto, pa makar neke ozbiljne pare ulozili. Igra covek fenomenalno, a nama treba spic! Stvarno mislim da treba da ga vratimo. Evo tog meca https://www.youtube.com/watch?v=I2J3rnaqMy0&feature=youtu.be .

Reply
шаљив апр 21, 2018 at 21:56

МОРАМО ИМАТИ И ЈАКУ КЛУПУ,У СВАКОМ ТРЕНУТКУ ИГРАЧА СППРЕМНОГ ДА УСКОЧИ А НЕ ДА ЗАВИСИМО ОД ДВОЈИЦЕ ТРОЈИЦЕ ИГРАЧА.МИСЛИМ ДА ЈЕ ОВУ СЕЗОНУ ПРЕСУДИЛО НА ВРИЈЕМЕ ДОЛАЗАК ИГАРАЧА ИЗ ИНОСТРАНСТВА КОЈИ НИСИУ ИГРАЧКИ ,,СТАРИ,,ИАКО НЕ ВОЛИМ ПОДИЈЕЛУ НА МЛАДЕ И СТЊАРЕ ИГРАЧЕ ,НАРАВНО УЗ ОДЛИЧНООГ СТРУЧЊАКА МИЛОЈЕВИЋА.ВОЛИО БИ ПОЈАЧАЊА КРУНИЋА(ОЧЕКУЈЕМ ГА ВЕЋ ДУГО КАО И РАНИЈЕ РОДИЋА),ЗАТИМ ЧАВРИЋА , ВУКАНОВИЋА(СТАЛНО СПОМИЊЕМ ДА НАМ ЈЕ НЕОПХОДАН)ЛАЗОВИЋА .ЗНАЧИ ТРИ КРИЛНА ИГРАЧА ,НЕКО БИ СМАТРАО ПРЕВИШЕ АЛИ НИСАМ ТОГ МИШЉЕЊА.АКО ОДЕ СРНИЋ И РАДОЊИЋ ЧАВРИЋ НА РАДОЊИЋЕВУ СТРАНУ ,ЛАЗОВИЋ НА СРНИЋЕВУ И ИЗА ЊЕГА ВУКАНОВИЋ .СРЕДИНА МАРИН .БОНБОНА ЕКИПА

Reply
Kalderon апр 21, 2018 at 21:37

Bravo momoci.

Reply
шаљив апр 21, 2018 at 21:19

штета што нећемо постићи 100 голова за сезону.мислим да је за вријеме божовића у првој сезони било постигнуто 99.види се да нам треба 1о ка али и његова замијена пошто се милијаш опрашта.довео би марина и странца ,чини ми се да смо лако губили на средини лопту .ђуричића ако је мотивисан да дође убиједити га .играо јје већ са стојковићем и срнићем (овај двојац уз родића ,радоњића и крстичића )обавезно оставити бар још год

Reply
Gogi апр 22, 2018 at 07:06

Zato je Zvezda ove sezone vec premasila 100 golova sto se tice svih takmicenja 80 u prvenstvu,9 u kupu i 19 u Evropi=108 🙂

Reply
Zvezdas u srcu апр 21, 2018 at 20:54

Adzic treba da igra pleja.ima pas ima vic da odigra na malom prostoru.Milojevicu stavi ga na ofanzivnog veznog.Radonjic levo ,Ben desno,Cestitam na pobedi. Napred ZVEZDO

Reply
Dragan апр 21, 2018 at 20:54

Super…Jos dve pobede i the end… We are the champion…

Reply
Hadži Dragan апр 21, 2018 at 20:53

Jutros sam gledao omladince protiv Inđije 6:1 (Jovelja 3 gola), pa kadete sa Teleoptikom 6:0, a večeras jagoda na šlag u Nišu. Bravo Zvezdo, volim te najviše na svetu.

Reply
krvavi zvezdas-DE апр 22, 2018 at 00:56

pozdrav..samo napred

Reply
Hadži Dragan апр 22, 2018 at 08:33

Pozdrav i tebi i što brži oporavak ti želim. :slavlje:

Reply
krvavi zvezdas-DE апр 22, 2018 at 12:22

hvala brate..najbolji lek da se oporavim su titule sa zvezdom a glodari ispod nas

Reply
Goran апр 21, 2018 at 20:47

Sada ce crne narikace da kukaju penal za Zvezdu,Radnicki se sklonio,namestaljka,namestili Toncev,Kokeza,Binic,Marsovci,Putin,Vucko itd. A Radnicki moze biti sretan sto nije popio petardu i vise od toga malo im je falilo 🙂

Reply
Gogi апр 21, 2018 at 20:44

Opasni smo pokidacemo ih sve do kraja,nova titula da se slavi i vec sada da se spremamo za kv. za LS a ostali neka se tuku za to 2,3 i 4 mesto i kup samo nema popusta za nikoga zgaziti ih sve a ako pobedimo i naredne 2 i sve resimo dati sansu i vise prostora mladima Adzicu,Joveljicu,Racicu,Babicu,Radonjicu…Mozda jos nekom od ovih sa B liste Erakovic,Gordic,Maljkovic,Tanko,Obradovic,Cosic,Bogdanovic,Vukic…Moze da nam se vrati visestruko i da nas izvuku iz dugova a dolazi jos mladih uskoro,svidja mi se kako ova uprava radi u zadnje vreme,samo polako i strpljivo…

Reply
Goran апр 21, 2018 at 20:33

Pesic penal,gol+asistencija-Ben gol+nabacivanja iz kornera za gol i to na jednom od najtezih terena za gostovanja i ljudi ih opet pljuju,pa sta treba da daju svaki po 3 gola i jos po 3 asistencije da ih ne pljuju,pa nisu Messi i Ronaldo tandem,mada i da daju po 3 opet bi neko pljuvao,neverovatni smo…

Reply
Gogi апр 21, 2018 at 20:25

Zasto nema Savica vec sedi na klupi? I zasto Radonjic koji igra ok u zadnje vreme i moze iz kontri da resi ovakve utakmice sedi na klupi a igraju neiskusni Ilic i Adzic (ne mislim da su losi ali nisu za ovakve utakmice jer je Radnicki tezak protivnik kuci a oni ne mogu jos sa tim rmpalijama iz Radnickog) oni su vise za slabije protivnike ili utakmice na Rajku kada vodimo sa 2-3 gola razlike dok ne steknu jos malo iskustva…I neverovatno kako promasismo neke sanse u 1 pol onda logicno cesto usledi kazna umesto da smo vec u 1 pol resili sve ali dobro nekad nece bas sve od noge da ide…Ben cesto nema srece kao i Pesic ali se bar trude za razliku od nekih koji su igrali pre,ali i ovako su postigli nekoliko golova i namestili jos nekoliko u zadnjih nekoliko utakmica…Proslu tj. derbi su obadva odigrali korektno…Evo i veceras Pesic gol i asistencija,Ben gol+obadva po jos par sansi za sat vremena,znaci ne pljujte ih ljudi jer se trude i daju sve od sebe…Mozda Radonjic,Milijas,Milic u nastavku…

Reply
Vjerni barani апр 21, 2018 at 20:20

Opa Ben…igrqcina…..sad jos dva….

Reply
Josif апр 21, 2018 at 19:52

Онај Бабиќ је очајан,дечко везе нема са животом,онаква дезоријентација да незна где му човек стоји мислим кад оде Ле Талек остајемо само са Савиќем.О промашајима Бена небих пуно,дечко је лежеран,мрзовољан и недовољно концентрисан што нас је и коштало против ЦСКА,отада га неготивим.Среча па је титула обезбеџена победом у дербију,али нас чека неизвеснот око састава за летње квалификације.позз.мкд

Reply
Dragan апр 21, 2018 at 19:52

Umesto 4:1 za nas… poluvreme je 1:1…. Zahvaljujjuci Benu koji stvarno veze nema! Ruiz i Rikardinjo vratite se, sve vam je oprosteno!

Reply
Dragan апр 21, 2018 at 20:17

Evo…dade ga Ben!!! Dobro je…

Reply
dusan апр 21, 2018 at 19:47

ово сто је данас истчало је вероватно наш најнеквалитетнији тим икада

Reply

Leave a Comment