Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Милојевић – Нема еуфорије

Пет утакмица остало је до краја сезоне, а Црвеној звезди неопходне су две победе како би и математички обезбедила титулу шампиона државе.

У среду, 25. априла, Црвена звезда ће од 18,00 часова на свом стадиону дочекати екипу Чукаричког. О овој утакмици говорио је Владан Милојевић, шеф стручног штаба Црвене звезде.

— Чукарички је показао, поготово у Купу, да је добра екипа, то је клуб који је у врху српског фудбала. Стални су претенденти за излазак у Европу. Одиграли су јако квалитетно против Партизана, и биће нам веома тешко. Предводи их тренер Лалатовић за којег знате да је један од добрих тренера у Србији. Ми ћемо се спремати као што смо се спремали и до сада. Мислим да ће бити јако интересантна утакмица и позвао бих навијаче иако је радни дан да нас подрже и дођу у великом броју. Ми готово да немамо проблема око играчког кадра, па ћемо видети у ком саставу ћемо изаћи — рекао је Милојевић.

Вујадин Савић се у претходном колу вратио после паузе и одиграо завршницу утакмице. Новинаре је занимало колико је он спреман, и да ли је Срђан Бабић оправдао шансу коју је добио након Вујадинове повреде.

— Нећемо да журимо. Вујадин је имао одређену паузу и његова повреда није честа. То је део мишића око којег треба бити пажљив, треба да видимо и са њим и нећемо ризиковати ако не буде било потребе. И он треба да буде психички спреман, као и физички. Што се Бабића  тиче, никаквог „коришћења шансе“ није ни било. Срђан Бабић је доведен са епитетом одличног играча који је имао само тај проблем што једно време није играо, а кад не играте и кад нисте у тренажном процесу можете имати потешкоћа са уклапањем и достизањем форме. Неки играчи се лакше прилагоде, неки теже улазе у форму, али, апсолутно су сви који су играли оправдали поверење. Мислим да је Бабић играч на којег Звезда може да се ослони у будућности, а то је и показала откупом уговора. Он је млад играч који има много потенцијала. На њему је да ради, да се труди и да настави да пружа партије као до сад — јасан је Звездин тренер.

Звездин вечити ривал своју утакмицу трећег кола плејофа игра у четвртак. У теорији, Звезда би уколико савлада „брђане“, уз евентуални пораз компија, могла већ у четвртак до титуле. Међутим, Звездин тренер каже да неће бити гледања у туђе двориште.

— Не гледамо на друге стране. Имамо две победе у плејофу, шест бодова, играмо плеј-оф као такмичење у којем се осваја 21 бод, гледамо само нас и не обазиремо се на противнике. Шта год да се деси у четвртак, ми морамо да радимо, имамо играче који треба да играју и желим свима да дам шансу. Ми о другим клубовима уопште и не размишљамо, имамо испред себе још пет утакмица, пет финала, и само желим да играчи буду концентрисани на свој посао.

Звездин тренер не дозвољава еуфорију у свлачионици, али истиче да су играчи професионалци и да и сами разумеју који су им задаци.

— Мислим да моји играчи знају, и то је кључ свега овога, шта се од њих тражи, и да професионално одрађују сваки тренинг. Фудбал је оно што је данас и сутра. Нови изазови, нова утакмица. Сада само о Чукариком размишљамо, мислим да је то једини исправан начин размишљања за спортисту. Црту увек подвлачимо на крају, не видим да код мојих играла има неке еуфорије, нити бих ја дозволио да она постоји — закључио је Милојевић.

Повезане вести

Leave a Comment