Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоЏудо

Милица Николић освојила бронзу на ЕП у Тел Авиву

Милица Николић

Још једном је Милица Николић обрадовала српску спортску јавност.

На Европском сениорском првенству у Тел Авиву, првог такмичарског дана, Николићева, најбоља српска џудисткиња и узданица Црвене звезде освојила је бронзану медаљу у конкуренцији до 48 килограма.

У мечу за бронзано одличје Николићева је била боља од Белгијанке Ен Софи Јура. У дуелу две одличне такмичарке питање победнице одлучено је у продужетку, златном боду.

Изузетно сам срећна због ове европске медаље нарочито јер се на почеткутакмичарске године нису баш све околности поклопиле и нису ишле у нашу корист. Мислим да ми је ова медаља и својеврснанаграда за протеклу годину за коју знамо како се завршила – рекла је Николићева.

За Милицу Николић Тел Авив је сасвим сигурно место успеха. На ЕП за млађе сениоре 2016. управо у овом граду, одбранила је златну медаљу освојену на истом такмичењу у Братислави 2015.

Медаља Милице Николић прва је сениорска медаља освојена за Србију у женској конкуренцији, чиме се млада џудисткиња још једном уписала у спортску историју. Даме нису стале на победничко постоље од Европског првенства у Паризу 2001. када је Мара Ковачевић освојила бронзано одличје, али тада за СР Југославију.

Ово је дуго исчекивана медаља и дошла је у тренутку када сам се можда најмање надала. Пресрећна сам утисци су одлични. Опет сам постигла врхунски резултат у Тел Авиву. Желим да се захвалим свима на изузетној подршци у тиму, у мом матичном клубу Црвеној звезди, а посебно председнику Џудо савеза Србије, Ивану Тодорову – истакла је Милица Николић.

На путу до победничког постоља Милица Николић (трећи носилац) била је боља од Румунке Монике Унгуреану (вазари). За улазак у полуфинале савладала је Украјинку Марину Черниак. На жалост, у дуелу који је одлучивао о финалу, одлична Мађарица Ева Черновицки на самом крају меча искористила је шансу и саваладала најбољу српску џудисткињу. Ипак за Николићеву је остала могућност да у репасажу дође до бронзаног одличја, што је и учинила.

Андрија Ђуришић тренер Милице Николић није крио задовољство оствареним резултатом. Минуле године на СП у Будимпешти били су на корак од светске медаље, а сада на ЕП све коцкице су се сложиле.

Сјајан резултат и све честитке Милици на данашњем издању. Поносни смо на све оно то је постигла и направила. Надам се да ће ово га бити још у будућности.

Повезане вести

Leave a Comment