Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

28! ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ЈЕ ШАМПИОН СРБИЈЕ!

28! Црвена звезда је шампион Србије!

28! Црвена звезда је шампион Србије!

„Звезда је шампион, све је готово!“

Фудбалери Црвене звезде су победом у Крушевцу над Напретком 2:0 (0:0), головима Крстичића и Пешића, четири кола пре краја првенства обезбедили 28. шампионску титулу! Звезда има недостижних 12 бодова предности над најближим ривалом и математички, теоретски и у пракси титула поново станује у Љутице Богдана.

Није блистала Црвена звезда у Крушевцу, али је крунисала најуспешнију сезону од 2006.године, али по мишљењу многих и после 1991.године, и савладала по први пут у сезони Напредак. Испуњен је циљ – шампионска круна.

До циља Црвена звезда је дошла головима у 78. и 89.минуту. Мат у три потеза је најавио 28. шампионску круну. Бен је проиграо Гобељића, Гобељић „заврнуо“ на пет метара где је сачекао Крстичић и погодио за предност Звезде. Други гол дело је Александра Пешића са беле тачке, чиме је постао рекордер по броју голова у једној сезони Суперлиге Србије – 25.

У првом полувремену без шанси, доста скромно и јалово. Црвена звезда без прилике, Напредак нешто конкретнији, једна стопостотна шанса.

У 19.минуту, након контранапада, Вукановић је главом спустио Вулићу, али са пет метара Вулић је лоше захватио лопту која је отишла поред гола.

Доналд је на полувремену заменио Бранка Јовичића, који се пожалио на повреду рамена. Пре голова, видели смо по две прилике на обе стране.

Звезда је запретила преко Бена у 53.минуту, главом у паду из тепке позиције после корнера је покушао Звездин нападач, али замало био непрецизан. Узвратио је Вешковац шест минута касније, такође након корнера, али је из изгледне позиције пребацио гол Борјана.

У 63.минуту опсада гола Напретка која је трајала и више од минута. Доналд, Аџић, Бен… много је играча покушало, на крају лопта некако завршава код Петровића у наручју.

Напредак је имао сјајну прилику у 72.минуту, али је волеј Вукановића са неких 11-12 метара, Борјан парадом одбранио.

Уследили су Звездини голови, а због повреде Пешића, који је добио ударац у главу и морао је да игра са чалмом, Звезда је последње минуте играча са играчем мање.

Владан Милојевић је постао 17. тренер у Звездиној историји који је успео да Црвеној звезди донесе пехар шампиона своје земље.

Звезда ће у наредном колу дочекати Спартак пред празним трибинама, затим следи гостовање у Новом Саду, а за крај и прослава 28. шампионске титуле на стадиону „Рајко Митић“ 19.маја, против Вождовца.

До тада, радујте се звездаши! Звезда је шампион!

4.коло, плеј-оф Суперлига

НАПРЕДАК – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:2 (0:0)

Стадион: „Младост“
Гледалаца: 7.000
Судија: Милош Ђорђић
Жути картони: Боранијашевић, Вешковац (Напредак) – Бабић, Крстичић, Пешић (Црвена звезда)
Стрелци: 0:1 Крстичић 78.минут, 0:2 Пешић 89.минут (пенал)

НАПРЕДАК: Петровић, Костић, Остојић, Вешковац, Боранијашевић, Шљивић, Вулић, Зец, Секидика (67.Ескић), НДиаје (76.Милисављевић), Вукановић. Тренер: Милорад Косановић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Стојковић, Ле Талек, Бабић, Гобељић, Јовичић (46.Доналд), Крстичић, Л.Илић (60.Радоњић), Аџић (81.Срнић), Бен, Пешић. Тренер: Владан Милојевић

ТОК МЕЧА

Прво полувреме

Почиње утакмица 4.кола плеј-офа Суперлиге у Крушевцу. НАПРЕД, ЗВЕЗДО!

11.минут – Нема правих прилика и већих узбуђења у уводним минута утакмице. Лука Аџић је покушао из слободног ударца, али је погодио живи зид.

19.минут – Каква прилика за Напредак… контранапад који је повукао Секидика, Вукановић спустио главом за Вулића, који са пет метара шање лопту поред гола. Велика прилика за домаћи тим.

25.минут – Судија Ђурђић је дозволио играчима да се освеже, тешко време за игру у Крушевцу. Звезда без прилика.

Без икаквих прилика и великих узбуђења након шансе за Напредак у 19.минуту.

Још два минута игре у првом полувремену.

Полувреме у Крушевцу, без голова. Али и без Звездиних прилика.

Друго полувреме

Креће друго полувреме у Крушевцу, једна измена у редовима Црвене звезде: Доналд је заменио Јовичића, надамо се да повреда рамена није озбиљнија.

Дуел два бивша саиграча из Тулуза: Вешковац је фаулирао Пешића. Добра прилика за Црвену звезду надомак казненог простора.

53.минут – Бен! Најбоља прилика за Звезду у досадашњем току меча! Бен је покушао главом у паду, али лопта иде поред гола Напретка.

59.минут – Нова прилика за Напредак: Након корнера Вешковац се нашао у прилици, али је из изгледне позиције шутирао преко гола Црвене звезде.

Друга измена Владана Милојевића, Луку Илића је заменио Немања Радоњић.

63.минут – Опсада гола Напретка! Некако се спасио Петровић! Покушавали су Доналд, Аџић, Бен… Петровић је некако успео да ухвати лопту!

72.минут – Волеј Вукановића са неких 11-12 метара, Борјан се истиче парадом!

79.минут – ГООООООООООЛ! 0:1, Ненад КРСТИЧИЋ! Мат у три потеза за шампионску круну! Бен – Гобељић – Крстичић! Звезда води у Крушевцу!

Последња измена у Звезди: Аџића мења Срнић.

87.минут – Александру Пешићу се указује помоћ, мораће најбоњи стрелац Суперлиге са чалмом око главе да заврши утакмицу.

Пенал за Звезду!

90.минут – ГООООООООООЛ! 0:2, Александар ПЕШИЋ! Рекордер Суперлиге по броју голова у једној сезони потврђује шампионску круну! 

Пешић ће морати да напусти игру због повреде главе. Црвена звезда ће завршити утакмицу са играчем мање.

Још пет минута надоканде у Крушевцу! Пет минута до 28. титуле!

КРАЈ! ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ЈЕ ШАМПИОН СРБИЈЕ! 28!

 

Повезане вести

22 comments

Hadži Dragan апр 30, 2018 at 12:51

Neka nam je sa srećom, Delije !!! T I T U L A

Reply
rene artoa апр 30, 2018 at 01:31

Svaka cast sve cestitke za celu sezonu, nasa Zvezda prva ponovo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reply
CIGANIN74 апр 29, 2018 at 19:47

Zasto potencirate da je 28 titula kad je 30-a!1946 smo bili prvaci Srbije a 1986 prvaci sfrj.a tu iz 86-e divlji sud tzv. privredni 90-ih nam je oteo,klub se od skora bori za te obe titule i jedinstvo po tom pitanju je preko potrebna!dakle 30 se slavi!

Reply
Estrella Roja апр 29, 2018 at 22:40

Tzv. Sud udruženog rada. Apsolutno nam je titula 1986 ukradena, dok za ovu ’46 može se tumačiti kao republička. Takođe, i Vardaru vratiti titulu iz ’87/88. Kako god, nije 28. titula. Čestitke Milojeviću i igračima.

Reply
Loki апр 30, 2018 at 00:55

Nije mozda momenat u ovoj slavljenickoj noci da razvlacimo tu temu o oduzetoj tituli 1986. od strane suda Udruzenog rada(!!?)i sudije Delica. Ali tada se Zvezda zbog toga nije preterano bunila!!!! Cak je tadsnji trener Velibor Vasovic na pitanje reportera tadasnje Televizije Beograd izjavio pred kamerama:“Ja kao pravnik mogu da kazem da se odluke suda ne komentarisu nego se odmah sprovode u delo“!!?? Tadasnji predsednik Skupstine FK Crvena Zvezda bio je Svetozar Mijailovic…sadasnji predsednik UO, a direktor Dragan Dzajic…sada nekakav pocasni predsednik…Dakle zivi i zdravi…pa bi mogao neko i da ih priupita: sto cutase onda? Sto prepustise grobarima bez borbe jednu apsolutno nezakonitu titulu?

Reply
CIGANIN74 апр 30, 2018 at 12:31

Momenat je pravi ,slazem se da nase tadasnje rukovodstvo snosi deo odgovornosti ali Bari i Tokio i razlika od preko cini mi se 10 titula nas je uspavala….red je da se probudimo i trazimo ono sto nam pripada

Reply
Dragan апр 30, 2018 at 13:30

Ja sam za…
Ali mi se cini da iza tog sto se NISMO bunili…krije nesto!!! Oduzme ti titulu neki Sud Udtuzenog rada(!!??), a ovi iz Uprave kluba gledaju kako cvrkucu ptice..

nemam pojma апр 30, 2018 at 08:24

trideseta, slažem se. republička titula ’46, republika smo i sada, ali manja, skraćeni, u odnosu na ’46, za KiM. dodamo, još, onu ukradenu. i evo nas na broju 30!
bravo, bre, ljudi!
čestitke ekipi i svim zvezdašima!

Reply
Suhoj37 апр 29, 2018 at 19:33

Jel ovo znači treća zvezdica na grbu? :slavlje: :slavlje: :slavlje:

Reply
Gogi апр 29, 2018 at 20:43

Da to je to zvezdica treca nasa velika sreca 🙂

Reply
milos rankovic апр 29, 2018 at 19:20

ZVEZDO SVAKA CAST SVIMA IGRACIMA TRENERIMA PREDSEDNIKU TERZI MRKELI I NARAVNO DELIJAMA BEZ NJIH TESKO I JEDNA CINJENICA KOJU MORAM DA KAZEM MUTAVI KOSANOVIC SRAM TE BILO NAPADAS NASEG IGRACA DA JE NAMERNO POVREDIO NDAJA SRAM TE BILO NIKAD AL NIKAD NECES BITI VISE TRENER ZVEZDE JER TI MRZIS ZVEZDU PA VI STE NAMA DVA IGRAVA POVREDILI PESICA I JOVICICA SRAMAN SI COVEK DA NECESTITAS TITULU PROPALI TRENERU I COVEK NISI NEGO SMECE

Reply
aca апр 29, 2018 at 19:10

Sada i definitivno obezbedjena sampionska titula! Bravo za igrace, i kompletan strucni stab! Milojevic je od ove ekipe napravio ratnike, nadam se da ostaje, i da se krene u napad na Ligu Sampiona! Bice tesko, ali ne i nemoguce, ako ostane vecina igraca, imamo pravo da verujemo. Mnogo sam srecan danas. Ale, ale, ale, ooo, titulu da slavimo!

Reply
Kalderon апр 29, 2018 at 19:07

Ko zna zna a zna Krsticic.

Reply
Josif апр 29, 2018 at 18:46

Честитке свима у клубу посебно фудбалерима и стручном штабу који су најзаслужнији за титулу.Сада је време славља,следече утакмице дасе одморе најзаслужнији,да млади добију шансу,посебно Јовељиќ,а на управу је да веч на почетку припрема им бар 2 нова играча ако хочемо поново групну фазу бар ЛЕ.позз.мкд

Reply
LA[K]I апр 29, 2018 at 18:14

30 admine! Racunamo i titule iz ’46 i ’86 koje smo osvojili, a oni nam ne priznaju! Svaka cast fudbalerima! Maestralno osvojena titula, jedan poraz u sezoni, nijedan od grobara, pobedjen svaki tim u ligi makar po jednom… DOMINACIJA!!! Ovaj tim ima kvalitet za napad na LS, samo daj Boze da ostane na okupu! Ostaje zal za duplom krunom kao i pre dve godine, ali sta je tu je. Slavite ljudi titulu, a na leto pisemo istoriju!!! SVUDA GRMI OKOLOOOOOOOO!!!

Reply
Gogi апр 29, 2018 at 18:30

To za 30 sam i ja napisao cekam da mi odobre komentar…Treba da okacimo trecu zvezdicu iznad grba kao kosarkasice pa nek’ puknu dusmani…

Reply
Gogi апр 29, 2018 at 18:10

Bravo momci svaka cast! Sada treba uraditi ono sto smo nedavno zapoceli traziti od FSS opet da nam konacno priznaju one 2 titule iz 1946 koja nije priznata i 1987 koja nam je oteta…Ako oni nece i prave se ludi umesati i UEFU i priznati ih sami kao Vardar i Hajduk i sa 30 titula da okacimo 3 Zvezdicu iznad grba kao kosarkasice pa neka crknu dusmani…Onu pijanduru Kosanovica nikad vise ne pustiti da pridje Marakani a kamoli da trenira giganta kakav je Zvezda,cuj on zna da je ovaj povredio igraca namerno,da se namestaju neke radnje itd. iskrivio se od alkosa pa mu se prividja,a drago mi je sto smo ih ugazili i to u najbitnijoj utakmici i tako im vratili za prosle 2 utakmice,ovako na kraju je najsladje 🙂 Ale,ale,ale o,titulu da slavimo…

Reply
DJOLE BARI 91 апр 30, 2018 at 17:37

ČESTITKE OD SRCA ZA PREZASLUŽENO OSVOJENU TITULU,ZASLUŽILI SMO JE I PROŠLE GODINE ALI NAM JE UKRADENA . GOGI POTPUNO SE SLAŽEM SA TOBOM U VEZI KOSANOVIĆA . ZAHVALJUJUĆI CRVENOJ ZVEZDI DOŠAO JE U SITUACIJU DA NEKO ČUJE ZA NJEGA, ON JE NAJGORI TRENER KOJI JE IKADA RADIO U NAŠEM KLUBU,SETI SE MEČA SA ARISOM KADA JE IZVEO NA TEREN 10 ODBRAMBENIH IGRAČA ŠTO JE NEZAPAMĆENO U FUDBALSKOJ ISTORIJI, GDE GOD JE KASNIJE RADIO NIŠTA NIJE NAPRAVIO. NIJE MU OVO PRVI PUT DA BLATI CRVENU ZVEZDU,NEKOLIKO PUTA JE NA KONFERENCIJAMA ZA ŠTAMPU RADIO ISTO I TREBA DA GA BUDE SRAMOTA . SLAŽEM SE DA NA NAŠIM DRESOVIMA TREBA DA STOJE 3 ZVEZDICE I NA TOME LJUDI IZ KLUBA TREBA DA INSISTIRAJU JER JE PRAVNO I FAKTIČKI SVE JASNO .

Reply
DJOLE BARI 91 апр 30, 2018 at 18:11

…ZABORAVIH DA KAŽEM DA SRAMNI MILORAD KOSANOVIĆ KOJI VAZDUŠNI DUEL BABIĆA I IGRAČA NAPRETKA KARAKTERIŠE KAO NAMERAN START NAŠEG IGRAČA UOPŠTE NE POMINJE OŠTRU IGRU SVOG TIMA,NAROČITO VEŠKOVCA KOJI UVEK PROTIV NAS IGRA POGIBELJNO I VEĆ JE POVREDIO NEKOLIKO NAŠIH IGRAČA …UDARA PODMUKLO I RUKAMA I NOGAMA I UVEK MU JE CILJ DA POVREDI IGRAČA…

Reply
krvavi zvezdas-DE апр 29, 2018 at 18:04

sve je gotovo..hvala svima…idemo dalje…zvezdo volim teeeeeeeeee

Reply
Josif апр 29, 2018 at 16:47

Ја неразумем зашто Гобељич лево кад је неупотребљив,зашто Илиќ кад је Радоњич у пуној форми,дај бре једанпут да здробимо овај напредак,она сељачина Косановиќ нам тречу утакмици држи тактичку лекцију.Што се бре задовољавамо са тиме даје титула осигурана,али чему ја причам нити играчи нити тренер имају тај менталитет.позз.мкд

Reply
Deki апр 29, 2018 at 16:51

Kako uvalise ovog Ilica, svaka im casta, tanak je do boga.. Kilazu bre nema!

Reply

Leave a Comment