Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Пешић власник рекорда Суперлиге!

Пешић рекордер Суперлиге

Црвена звезда ће несумњиво памтити Александра Пешића као једног од бољих нападача којег је имала у својој скоријој историји, а од данас ће Пешића памтити и фудбалска Србија у целости!

Захваљујући голу који је постигао против Напретка, Александар Пешић је постао власник веома лепог рекорда. Наиме, Пешић је против Напретка постигао свој 25. гол у Суперлиги ове сезоне, што је рекорд Суперлиге од њеног оснивања 2006. године! Пешић је на тај начин престигао Уроша Ђурђевића и Леонарда који су претходне сезоне постигли по 24 гола у Суперлиги. Наравно, Пешић ће имати прилику да свој салдо голова додатно повећа и на тај начин постави „домаћи задатак“ неким будућим нападачима који ће наступати за српске клубове.

— Рекорд ми много значи. Није ми он био циљ сам по себи, али свакако да ми значи. Много ми се вртело у глави и шеф ми је рекао да не морам да се враћам у игру, али као да сам осетио да треба… Уследио је одмах пенал. Ово је за мене свакако једна од најуспешнијих сезона у каријери, никада не можете унапред да испланирате овако нешто, али због овога сам и дошао у Звезду. Било је тешко данас, и знали смо колики је улог био. И време је било спарно и веома тешко за игру. У једном тренутку сам пришао Аџићу и рекао му „ми овде не можемо да дамо гол“. Међутим, успели смо, постигли смо један, па други, привели утакмицу до краја како треба и заслужено смо освојили титулу — рекао је Пешић.

Када је реч о првенствима СРЈ (од 1992. године), Александар Пешић ће, уколико успе да постигне 28 голова, престићи Сашу Марковића (1998, Железник/Црвена звезда), Матеју Кежмана (2000, Партизан), Петра Дивића (2001, ОФК Београд) и Зорана Ђурашковића (2002, Младост Лучани) који су постигли по 27 голова. На тај начин Пешић би избио на друго место, а уколико би којим случајем наш нападач успео да дође до броја 31, престигао би и водећег Сава Милошевића који је у сезони 1994/95 успео да постигне 30 голова.

Повезане вести

2 comments

zvezdan апр 29, 2018 at 20:58

задржати тим,али неће бити задржан ако оду и три играча из првих 11 па да и и има одмах готова замијена .треба се појачати играчима којима би звезда још брже играла и с којима нема ни најмањег опуштања до којег је нажалост дошло против цска и другог полувремена у келну.треба довести бар двојицу у средини и два крила и нападача.неко ће рећи прегомилавање у случају да нас не напусти више играча,али није јер ће мо играти квалификације ,ту је и првенство ,куп ,неко неће бити у форми ,повреда или жути картони(увијек треба имати спремне замијене

Reply
зики апр 29, 2018 at 20:40

сезона скоро из снова,али нема опуштања ,не желим да противницима у преостала кола даднемо ни реми већ да их натрпамо головима ,поготово вождовац .штета збок купа,мало нам је требало против цска.играчи морају доћи на вријеме као и прошле год.не слажем се да продамо срнића ,уз стојковића ,савића родића делија до коске (бар још једну сезону да остане)

Reply

Leave a Comment