Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Јанковић уз звук сирене за спас у Панчеву!

Тамиш - Црвена звезда, Јанковић

Стефан Јанковић спасио је Црвену звезду од новог пораза! Кошаркаши Црвене звезде савладали су Тамиш у 5.колу Суперлиге у Панчеву 87-86, тројком Јанковића уз звук сирене. Црвено-бели су победом затворили први круг групне фазе такмичења.

Од сигурне победе до драме и гледања поразу у очи је Звезда прошла у Панчеву. И нове бламаже. Тамиш је добро отворио утакмицу, серијом 7-0 дошао до предности 9-2, Звезда преко Рочестија брзо одговорила, да би у финишу са три везане тројке (Фелдин 2 и Човић) дошла до предности на крају прве четвртине (20-25), коју је контролисала до самог краја утакмице и ипак претворила у победу.

До прве двоцифрене предности шампион Србије стиже средином друге четвртине, максимална предност 24-35. Тамиш је покушавао да се врати у меч, у финишу полувремена пришао на минус од четири поена, али је Човић сачувао црвено-белима предност пред наставак, у који је Звезда ушла са +6, (41-47).

На старту трећег квартала Звезда је са пенала дошла до нове двоцифрене предности, а затим и серијом 8-0 до максималних +16, (47-64). Без већих проблема су изабраници Душана Алимпијевића контролисали вођство, Тамиш је успео у финишу да спусти минус испод 10 поена, али је тројком Тејлор Рочести потврдио предност пред последњих 10 минута, (60-71).

Шта се десило на одмору између треће и четврте четвртине. Тамиш је најавио повратак серијом 7-2 на старту последње четвртине, Алимпијевић је реаговао тајм-аут, али и након тајм-аута 8-0 серија Панчеваца за прво изједначење на мечу, 75-75. Уследиле су тројке Лазића, затим и Христова, а управо је Христов донео предност Тамишу тројком 30 секунди пре краја.

Погодио је Лесор, Христов био половичан са пенала, а Звезда имала последњи напад. Одговорност је преузео Стефан Јанковић и погодио тројку уз звук сирене за победу Црвене звезде у Панчеву и спас од новог шамара и непријатног пораза.

Звезда је од добијене утакмице дошла у ситуацију да спашава образ. Овог пута је то успело.

Најефикаснији је био Фелдин са 22 поена, Јанковић је постигао 14, Човић 11.

У наредном колу Звезда гостује Младости у Земуну.

5.коло, Суперлига

ТАМИШ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 86-87 (20-25, 21-22, 19-24, 26-16)

Панчево, хала спортова: „Стрелиште“.
Гледалаца: 
Судије: Александар Глишић, Синиша Прпа, Марко Стрика

ТАМИШ: Ђорђевић, Сочанац 4, Илкић 8, Витковић 16, Раичевић 4, Смиљанић 19, Савић 4, Кнежевић 10, Христов 12, Станојевић 9, Митровић, Раденковић. Тренер: Бојан Јовичић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Човић 11 (5ас), Кешељ 2 (3ск), Давидовац 2 (5ск 1укл), Лазић 3, Раданов 3 (8ск), Добрић, Фелдин 22 (2ск 6ас 1укл 1блк), Јанковић 14 (5ск 1блк), Рочести 10 (6ас), Омић 5 (6ск), Лесор 7 (5ск), Јовановић 8 (2ск). Тренер: Душан Алимпијевић

ТОК МЕЧА

1/4 (20-25)

Тамиш је серијом 7-0 дошао до 9-2 и одлично отворио утакмицу, али минус домаћих је брзо истопио Тејлор Рочести са 7 поена.

Одржавали су предност домаћи до два минута пред крај прве четвртине када је са три везане тројке (Фелдин 2, Човић) Звезда серијом 9-0 преокренула резултат у своју корист, 20-25, за крај прве деонице.

Фелдин 11, Рочести 7

2/4 (21-22)

Звезда је наставила серију и у другој четвртини. Брза игра у транзицији, контрола скока и укупна серија 13-0 за предност 20-29.

До прве двоцифрене предности црвено-бели стижу средином другог периода након продора Човића (24-35), а мини серија од пет поена Тамиша приморала је Душана Алимпијевића на први тајм-аут на мечу, (29-35).

Звезда је преко Јовановића дошла до нових +9, Тамиш мини серијом пришао на само 4 поена минуса, али није било промене вођства, Филип Човић поенима поставља коначних 41-47 након првог полувремена.

Фелдин 13. Рочести и Човић 7

3/4 (19-24)

Одмах на старту другог полувремена Звезда стиже до нове двоцифрене предности, прецизни са пенала Омић и Човић (41-51). Серијом 8-0 Звезда стиже до максималних +16, (47-64).

Без већих проблема црвено-бели контролишу двоцифрену предност пре улазак у последњих десет минута у Панчеву, .

Фелдин 18, Јанковић 11, Рочести 10

4/4 (26-16)

Серијом 7-2 Тамиш отвара последњу четвртину, Душан Алимпијевић одмах реагује и узима тајм-аут, (67-73). И након тајм-аута Тамиш наставља, серија 8-0, кренуо је шут за три поена, прво изједначење на мечу, (80-80).

Тамиш стиже до предности и великог преокрета, Витковић поентира за 82-80! Узвраћа Фелдин, али тројком Христова 30 секунди пре краја Тамиш има 85-82! Лесор закуцава, Христов је половичан са пенала, Звезда ће имати последњи напад!

Стефан Јанковић уз звук сирене постиже тројку за победу! Јанковић спашава Звезду у Панчеву! 87-86!

Фелдин 22, Јанковић 14

Повезане вести

19 comments

Voip мај 2, 2018 at 18:17

Čović upao u kanal? Neće biti gospodo, zna taj jako dobro šta radi, predugo je on u ovome i pliva najbolje od svih riba. Samo je pitanje zašto ovo radi? Meni liči da je obavio trgovinu sa Bokanom pa samo skreće pažnju sa tragova ali ima nas koji se sećamo ne tako davno Volija na zvezdinim dresovima. Dobro mu došlo i to što država ne daje pare pa celu priču lakše opravdati nebrigom države i sudijama. Verovatno i izlazi polako iz kluba pa zato i cela ova farsa. Ja se samo plašim da one dugove nije nekako prebacio na FMP ili drugu njegovu firmu pa da se po njegovom odlasku nekako isti ne vrate i ostavi nas gole do kože a sve što valja prebaci u FMP.

Reply
КУР мај 2, 2018 at 08:31

Већ два дана ми не објављују коментаре. Вероватно је Ћоки заузет писањем писама, па није дао дозволу Борису за објаву… хахахаха

Reply
Dragan мај 2, 2018 at 12:12

Dobar si druze..dok ovo pisem imas samo jedan minus…a svi komentari gde se kritikuje magistar, doktor, primarijus imaju po nekom cudesnom automatizmu najmanje 4 minusa…

Reply
nemam pojma мај 1, 2018 at 13:19

dobismo derbi. sad je lakse, zar ne?
cacani su neprikosnoveni, to stoji, ali za godinu, dve, pasce i njima kruna. bitno da smo tamis bacili na kolena. drugi u grupi, nije lose.

Reply
milos rankovic апр 30, 2018 at 22:23

SAD CITAM KOLKO IMA TRENERA KOJI SU SLOBODNI I KOJI BI DOSLI U ZVEZDU ALI NE COVIC CUVA ALIMPIJEVICA KO CE UJUTRU DA MU KUPUJE MLEKO I NOVINE DA MU DONESE KUCI MORA COVIC DA ODE ZARATIO JE SA SVIM ZVEZDASIMA I DELIJAMA STA PRICAS O BUDUCNOSTI KAD SU TE POBEDILI GOTOVO JA NEZNAM OVAJ DAVIDOVAC ON NEMOZE DA POGODI NISTA DVA MESECA A BIO JE MEDJU BOLJIMA JOS NESTO TRENER JE IZGLEDA U SVADJI SA ROCESTIJEM UOPSTE MU SE NEOBRACA AL ZASTO PREDSEDNIK NEKAZE DA DUGUJE PLATE IGRACIMA SEM DVOJICI STRANACA I TO STO COVIC POKUSAVA DA URADI JE DA PANATANAIKOS IZADJE A MI UDJEMO AL NEMA NISTA OD TOGA OSTACE GRCI ONI SE SAMO FOLIRAJU KAO UVEK I KO BUDE GLEDAO F4 SVI DA NAVIJAJU ZA ZALGIRIS A NE ZA TURKE SPANCE PA I RUSE KOJI NISU ZALGIRIS IMA NAJVISE SVOJIH IGRACA E COVICU DA SI ZADRZAO EKIPU OD PROSLE SEZONE OPUSTENO F4 OVE GODINE EVRO LIGA SLABIJA NEGO PROSLE SEZONE DOSTA OTISLO U NBA DOSTA POVREDJENIH ALI RAZNATOVIC NIJE DAO

Reply
Estrella Roja апр 30, 2018 at 22:23

Magistar je upao u težak kanal. To ne bi bila nikakva loša vest da u taj kanal ne gura i čitav klub i njegove iskrene navijače. Njegova saopštenja u poslednje vreme poprimaju oblik teške patologije, a takvo stanje je posledica nečiste savesti i katastrofalnog vođenja kluba u poslednjih godinu dana. Sada je Alimpije najskuplja trenerska reč u košarkaškoj Srbiji koju treba braniti po svaku cenu pa bilo to i posle blamaže u ligi gde fuckin’ Tamiš dominira klubom koji je igrao Evroligu u poslednjih tri-četiri godina. Da ne beše jednog od najglupljih poteza koji sam video u svom životu od strane igrača iz Pančeva (iskreno trebalo bi ga proučavati na košarkaškim seminarima posle napornih analiza, i to u trenutku dokolice kada treba opustiti atmosferu), ovo bi, kako reče kolega Dragan, bio jedan od najsramnijih poraza, prevashodno ako uzmemo odmer iznosa budžeta dva kluba i renome istih. Ne bih da parafraziram Bokana koji je u svojoj izjavi pomalo likovao, međutim, pogodio je suštinu kada je pominjao čudnu okolnost da tim koji igra Evroligu i ima daleko veći budžet od konkurenata iz Abe, uslovljeno i tv pravima, uspe na kraju da volšebno ispusti sve i dođe na situaciju iz botovskih priča „gde smo bili pre“, odnosno vrati se na početno stanje agonije sa ipak gorkim ukusom spoznaje da smo praktičnodo pre samo par meseci bili svetlosnom miljom udaljeni od regiona. Da parafraziram Caneta: napravili smo krug i SRUŠILI SMO SVE. E, to je već čista umetnost.

Reply
Sasa мај 1, 2018 at 09:59

Zaista odlican komentar. Bojim se da ce put ka kanalu da bude bas turbulentan, a nas klub mu dodje kao grana za koju se glavni protagonista grcevito drzi. Epilog je naravno neminovni kanal ali i polomljena grana. Sto se kruga tice on je izgleda sastavljen od linije cija duzina je malo kraca od samog obima kruga pa kao takav je tesko odrziv u pravilnom obliku. Elem, ocekuje nas burno leto. Mislim da dolaze velike promene koje nas nikada vise nece vratiti tamo gde nam je mesto. Ipak veliki vodja daje groblju kosarku, a nama fudbal…

Reply
nebojša апр 30, 2018 at 21:17

Za našeg magistra važi ona narodna : da su mu svrake popile mozak .

Reply
Otpisani101 апр 30, 2018 at 21:16

Navijaci zvezde nijedan komentar protiv covica ne prolazi…mozete da pljujete terzica,dzajica,piksija itd…ali ne i nikako protiv nebojse covica…

Reply
Dragan апр 30, 2018 at 20:59

Admine, da li je tebe sramota…makar malo? Onako, da ti bude barem malo neprijatno..?Kad te vec nije sramota? Je li Admine, zvani “ Davidovac Zvezdin dijamant“? Sto si od oktobra svakom ZVEZDASU koji je prepoznao katastrofu od tima i trenera stavljao minuse koje su kobajagi stavljali posetioci sajta…Pa se desi da komentar jednog od „obelezenih“ koji je napisao „Srce na teren, napred Zvezda“ dobije 7 minusa, pa forsiranje nekih dilbera koji su svima koji imaju oci i mozak i kritikovali magistra i lazarevackog zvalavka od treneta – psovali porodicu, vredjali ih i pretili!!?? A oni koji su ocajnicki upozoravali da idemo u kanal…komentari su kraceni, sakaceni ili nisu ni objavljivani…i sta cemo sad Admine kada onaj muceni igrac Tamisa izbacuje loptu u aut i spasava nas najsramnijeg poraza u istoriji, a tebi rusi spremljen naslov tipa „Tamis isuvise plitak za Zvezdu“..

Reply
Sasa апр 30, 2018 at 20:56

Sve vise mi postaje jasna ova Nebojsina igra…

Reply
mmm апр 30, 2018 at 20:30

Ako slucajno osvojimo ovo domace Prvenstvo bice to BINGO.

Reply
milos rankovic апр 30, 2018 at 20:17

KOJA DVORANA DOK JE COVIC PREDSEDNIK I OVAJ TRENER NIKAD VISE DOCU LICNO PRED PROSTORIJE KLUBA DA POCEPAM GODISNJU KOME SAM JA PARE DAO JOS SAM DAO DONIRAJ GLUP SAM KO NOC EJ BRE OVAKO DA SE PONASAJU IGRACI NAS TRENER NA ZADNJEM TAJM AUTU NEZNA KOJI BROJEVI IGRACA TAMISA IGRAJU DA NEPRICAMO O IMENIMA KAKO SPREMAS UTAKMICU AKO NEZNAS KO KAKO IGRA I KAKO SE ZOVE PREDSEDNIK NESTO KLIMA GLAVOM PA TVOJ SIN JE IZGUBIO DESET LOPTI VECERAS EJ TAMIS SUNCE VAM J…M KILAVO I PROPALO VI DA BUDETE PRVACI JUCE UJUTRU IMA GROBARI DA VAS ZGAZE NEMA PAMETNIH DELIJA DA DODJU AL DOCE KAD BUDE TREBALO NA KRAJU SEZONE

Reply
milos rankovic апр 30, 2018 at 20:09

JA SAM JUCE REKAO DA TREBAJU DANGUBIC I ANTIC IAKO SU POVREDJENI SRAM VAS BILO IMATE LI MALO STIDA VISE PA VI SE RADUJETE KODA STE OSVOJILI EVRO LIGU EJ OVI MOMCI IZ TAMISA IGRAJU ZA TRISTA EVRA MESECNO BRUKE JEDNE TREBALI SU DA POBEDE SVAKA IM CAST A VI BEZTE KUCI I NEIZLAZITE NAPOLJE BRUKATE NAS POSLE TITULE U FUDBALU BRAVO COVICU JEL SI SRECAN ZNATE STO JE OSTAO OVAJ KLOVN OD TRENERA DA BI PREDSEDNIKOV SIN IGRAO A ROCESTI DRUGO POLUVREME SKORO NIJE NI IGRAO HOCEMO OSTAVKE CELOG STRUCNOG STABA I PREDSEDNIKA I NA KRAJU SEZONE OTERATI SVE IGRACE SEM DOBRICA JANKOVICA OVO DRUGO CAO CUO SAM NESTO U VEZI DELIJA ZA KOSARKU JUCE U KRUSEVCU BICE NA KRAJU SEZONE TAKO COVICU JOS KOJA NEDELJA

Reply
Hadži Dragan апр 30, 2018 at 19:48

Pu,pu,pu,ne daj Bože da nam bude smenjen trener. Gledalaca na prošloj tekmi u Pioniru 800,na sledećoj samo tetke i strine od igrača i po neka švalerka. Gosn Čoviću pacijent je mrtav idi po krstaču.

Reply
Josif апр 30, 2018 at 19:50

Боље дасмо изгубили Драгане,можда би неко прекинуо ову бламажу.позз.мкд

Reply
krvavi zvezdas-DE апр 30, 2018 at 20:03

poz brate..ovo vise nije ni ponizenje to ce da dozivimo od glodara..ovo vise nije blamaza ovo je sljam od predsednika do trenera do igraca..bolje da ugasimo svetlo

Reply
Hadži Dragan апр 30, 2018 at 20:19

Ljudi moji, ko je ovde lud ? Šta Bajern uradi sa Đorđevićem posle prvih lošijih igara, a bili su ubedljivo prvi ? Da li rukovodstvo Zvezde ovo namerno radi ? Godinama unazad puna Arena u EL, a ove godine poluprazan Pionir, a naši rukovodioci po onoj priči, SELO GORI, A BABA SE ČEŠLJA. Gosn Aleksandre Vučiću reaguj dok još nije kasno !!!

Reply
ĐOLE BARI 91 апр 30, 2018 at 19:30

PROBILI SMO DNO,POSTOJI VELIKA ŠANSA DA I OVO IZGUBIMO …

Reply

Leave a Comment