Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Шекуларац, Поповић па Милојевић

На достигнуће које је Владан Милојевић направио ове сезоне, Црвена звезда је чекала од 1992. године.

Сву ону лепоту, част и престиж, али и притисак, тежину и бриге са Звездине клупе, осетили су многи тренери за ове 73 године. Звездина клупа је жеља, циљ, за многе и испуњење сна, најлепши и најтежи посао на свету у исто време; место које сваког тренера може да вине у висине, али исто тако и да га баци у ништавило. До сада, 41 тренер седео је на том фудбалском „престолу“, а укупно 16 њих успевало је да Звезду постави на трон државе и освоји шампионску титулу.

Владан Милојевић је 17. тренер којем је то успело и то је учинио на веома силовит и убедљив начин. Али, учинио је још нешто. Владан Милојевић може да се похвали податком да је успео нешто што су пре њега учинила само два Звездина тренера.

Друга Звездина звезда Драгослав Шекуларац радио је као тренер млађих категорија у Црвеној звезди. Са омладинцима Црвене звезде успео је да освоји титулу, а тај успех поновио је 1990. године са првим тимом Црвене звезде. Две године касније, Црвена звезда је освојила титулу шампиона под вођством Владице Поповића, тренера који је претходно освојио Интерконтинентални Куп. Владица Поповић је ранијих година такође био и тренер у Звездиној школи фудбала, и са омладинцима је успео да освоји титулу у Омладинској лиги.

Од тада, па све до данас, ниједан тренер није могао да се похвали да је до шампионске титуле довео и омладинце и први тим Црвене звезде. Пуних 26 година касније, то је успео Владан Милојевић. Претходно, Милојевић је 2011. године тренирајући Славољуба и Драгољуба Срнића, Филипа Стојковића, Горана Чаушића, Уроша Спајића, Марка Дмитровића… успео да се домогне титуле шампиона Омладинске лиге у временима када је Звезда, па самим тим и њена школа, била у фази посртања.

Данас је са двојицом од поменутих фудбалера, Славољубом Срнићем и Филипом Стојковићем, Милојевић освојио и сениорску титулу шампиона државе. А, симболично, након такође 26 година, Црвена звезда је под вођством Владана Милојевића одиграла један европски меч на „пролеће“.

Каже се да ко чека, тај и дочека, макар чекао и 26 или више година. А Црвена звезда је дочекала Владана Милојевића.

Повезане вести

Leave a Comment