Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОстало

Првомајски успеси наших веслача

На Првенству Србије у малим чамцима и Купу Србије веслачки тим Црвене звезде је постигао одличне резултате. Због јаког ветра услови веслања су били јако тешки, али наш Клуб и веслачи су то успешно превазишли.

Дан раније, на изборној трци 2XСМ, дубл скул Душан Славнић, Вукашин Пивач је стигао други и испунио норму за Светско првенство за млађе сениоре.

На Првенству Србије у малим чамцима, које је одржано 2. маја на Савском језеру, скиф и двојац без у категорији јуниора, јуниорки, сениора и сениорки, по новом систему бодовања, наш Клуб је био најуспешнији.

Три златне медаље припале су Јовани Арсић у скифу за сениорке, женском двојцу за сениорке Јовани Арсић и Наташи Зарић и женском двојцу за јуниорке Мињи Визи и Иви Лазић.

Освојена су и три сребрна одличја у мушком двојцу за јуниоре Славко Савић и Борис Димитријевић, у комбинованом мушком двојцу за сениоре Вељко Миловановић (ВК Црвена звезда) и Павле Симић (ВК Галеб) и у комбинованом женском двојцу за сениорке Ана Јокић (Црвена звезда) и Катарина (Графичар).

Бронзаном медаљом окитио се Иван Паликућа у скифу за сениоре.

На другом месту по медаљама је ВК Партизан са три златне медаље, али са мање сребрних медаља. Још су само два клуба узела златну медаљу. ВК Галеб из Земуна у двојцу за јуниоре и ВК Смедерево у скифу за јуниоре.

Посебно истичемо наступ женског јуниорског двојца Лазић – Визи које су оставиле другопласиране за 73 секунде. То је посебно значајно јер су оне кадеткиње које су веслале у јуниорској конкуренцији.

Одлична је биле и Јована Арсић у скифу, која је заједно веслала са Наташом Зарић и у двојцу без кормилара. Обе трке су добијене са огромном разликом у односу на другопласиране.

Истог дана на Савском језеру одржан је и Куп Србије. Одличне резултате су постигли наши најмлађи веслачи пионири.

Двојац пионирки је био без достојног ривала убедљиво први у саставу Мишљеновић, Визи. Четверац пионира је оставио одличан утисак и такође био први у јакој трци Граовац, Цветковић, Бујовић, Љуна. У дублу за сениорке победиле су Наташа Зарић у комбинацији са веслачицом Графичара.
Добар утисак су оставили и наши кадети у четверцу који су стигли други. Сви су прва година кадета и тај су резултат постигли из стазе 1 која је била најспорија због јаког бок контра ветра.

На трци дублова која је такође одржана на Савском језеру дубл скул у коме је веслао Душан Славнић са партнером Пивач Вукашином је стигао други. То је екипа сениора до 23 године и постигли су одлично време од 6 минута и 21 секунду. То време преставља норму за Светско првенство за сениоре до 23 године. Душан ће наставити да тренира и разваија тај дубл и надамо се његовом наступу и добрим резултатима на Светском Првенству крајем јула у Пољској.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment