Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОстало

Председник Србије Александар Вучић примио освајаче медаља из Тел Авива

Александар Вучић председник Србије примио је у згради Генералног секретаријата на Андрићевом венцу српске џудисте и рваче и честитао им на успесима оствареним на Европском првенству у Тел Авиву односно граду Каспијску.

Свечани пријем, председник Александар Вучић уприличио је за репрезентативце Србије у џудоу и рвању, вицешампионе Европе Немању Мајдова, Виктора Немеша и Михаила Каџају, као и за нашу бронзану Милицу Николић, најбољег тренера Европе Љубишу Мајдова и Андрију Ђуришића, стратега Николићеве.

У делегацији Џудо савеза Србије на пријему код председника Републике Србије били су и Милован Братић председник Извршног одбора ЏСС и Драган Атанасов, директор ЏСС, уз присуство министра омладине и спорта Вање Удовичића.

Председник Вучић захвалио се спортистима, посебно „четворци“ која је освојила медаље, на томе што су обрадовали грађане Србије.

Хоћу свима да се захвалим, нарочито вама четворо Милице, Немања, Викторе и Михаилу на томе што сте обрадовали наш народ и да се захвалим свим људима из руководства, нашег стручног штаба, да вам кажем велико хвала – рекао је председник Вучић у обраћању освајачима медаља.

Увек у сваком тренутку и на сваки начин браните боје наше земље Србије и веома сам поносан на вас. Иако знам да је главно питање за свакога ко додје са сребром, од кога сте изгубили иако сте пре тога четири или пет мечева победили, али то је тако код нас Срба. Ми мислимо да морамо да будемо најјачи и најбољи у свету и заиста вам бескрајно хвала, и сребро и бронза, дакле честитам на свакој медаљи и на сваком добром представљању и сваком добром учешћу. За Србију то много значи и хоћемо још више спортиста да видимо у нашој земљи, тиме привлачимо људе из свих делова света.

Председник Вучић је истакао да је срећан што ће ускоро у Београду да се одржи Фајнал-фор Евролиге у кошарци, и изразио уверење да ћемо бити добри домаћини.

Верујем да ћемо бити добро домаћини и Литванцима и Русима и Турцима и Шпанцима. Као што верујем да ћете ви да нас обрадујете на Олимпијским играма са још више медаља. То показује само колико сте далеко стигли, колико сте много успели у животу и шта сте све направили.

Председник Александар Вучић је указао да се кренуло са радом на изградњи тренинг центра за џудисте и рваче у Кошутњаку.

Ми смо кренули већ да радимо, биће то за вас помак на боље. Мислим да локацијска дозвола треба већ у понедељак-уторак да се изда, ако сам у праву. То ћемо плаћати и све што мислите да можемо да издвојимо и пред Олимпијске игре као и пред сва друга важна такмичења која нам предстоје. Ово су спортови који нам доносе медаље , ово су спортови који нам држе ниво и ако мислите да можемо да помогнемо, ми ћемо да помогнемо – истакао је председник Вучић.

Такође председник Вучић је изразио уверење да ће спортисти, које је примио, на Олимпијским играма обрадовати нашу земљу новим медаљама.

Рекли смо у Токију 12 медаља минимум. На прошлој Олимпијади када је кренуло да немамо ни једну медаљу а на крају смо дошли на осам медаља. Спорту је потребно мало среће, стрелци су , нешто се догодило па нису дали максимум, сад очекујемо од стрелаца медаљу, очекујемо у борилачким спортовима одличје, да видимо шта је потребно веслачима, кајакашима, јер и они исто могу да узму медаљу.

Председник је истакао да су Хрвати освојили медаље у пуцању на глинене голубове на Олимпијским играма у Рију, и позвао министра Удовичића да направи тим од бивших полицајаца и војника, како би наша земља узела медаљу у Токију 2020, где, иначе, очекује 12 медаље и више.

Немања Мајдов је овом приликом председнику Србије Александру Вучићу уручио кимоно са бек-намбером са његовим именом, док је Милица Николић председнику уручила плакету Џудо савеза Србије.

Милица Николић је после пријема код председника Републике Србије истакла да је ово за њу била велика част и да је изузетно задовољна резултатом постигнутим на Европском првенству.

За медаљу сам већ рекла да сам задовољна, да сам била пресрећна јер је то ипак европска сениорска медаља. Наравно ишла сам на прво место. Радила сам добро. Задовољна сам јер смо као репрезентација наставили са врхунским резултатима, и још сам срећнија што нисам само ја и што знам да смо све бољи и бољи, како у Европи тако и у свету.

За Немању Мајдова ово је други пут да има част да га прими председник Србије Александар Вучић. Он је истакао да је изузетно почаствован привилегијом да опет буде гост на Андрићевом венцу.

Веома ми је драго да сваки пут кад освојим медаљу сваки пут будем дочекан овде код председника Вучића, то је велика привилегија. Резултати су све бољи и бољи. Захвалан сам председнику господину Александру Вучићу који нас подржава и омогућава све боље и боље услове и заиста покушава да учини све да у Токију стигнемо до што више медаља. Све што каже то се и реализује , не мислим само на џудо већ уопштено на борилачке спортове који подижу ниво тако да мислим да се од борилачких спортова највише и очекује. Сигурно ћемо дати све од себе па шта Бог да – рекао је вицешампион Европе и светски првак Немања Мајдов.

Тренер и отац Немање Мајдова, светског шампиона и вицешампиона Европе добио је и престижно признање најбољег тренера Европе.

Сматрам да је ово прризнање сан сваког тренера и захваљујем мом Џудо клубу Црвена звезда и Џудо савезу Србије који су препознали моје резултате и номиновали ме. Хвала и Европској џудо унији. Импресије су фантастичне кад вас прими први човек земље и човек који се разуме у спорт, који воли спорт и који зна сваки детаљ меч. Задивљени смо његовим познавањем што је уједно и велики подстрек за све нас – рекао је Љубиша Мајдов, најбољи тренер Европе.

Андрија Ђуришић тренер Милице Николић истакао је да је ово само почетак одличних резултата пред Токио 2020.

Сви смо задовољни, Милица је показала све што смо од ње очекивали и очекујемо да ће и у будућности бити још бољих резултата. Трудићемо се да оваквих медаља буде још и да то заслужимо. Што се Милице тиче, она неће имати никакве проблеме да се пласира на Олимпијске игре. Врхунским резултатима партиципира јер је већ показала своје домете у место у врхунском је џудоу – рекао је Андрија Ђуришић.

Милован Братић председник ИО Џудо савеза Србије истакао је велики значај државе Србије у подршци нашим спортистима у остваривању врхунских резултата.

За разлику од неких времена када су резултати у џудоу били спорадични, постали смо стално присутни на Европским првенствима, Светским првенствима а надам се и Олимпијским играма. То говори о условима и начину на који ови млади људи партиципирају своје успехе. Оно што је држава урадила за врхунске спортисте је од круцијалног значаја за резултате. Знају да кад буду радили и остваривали резултате, неко мисли о њима и добиће Национално признање. Захваљујући Министарству омладине и спорта и Олимпијском комитету , успевају да остварују резултате и ми смо поносни у организацији на све њих, на тренере и на спортисте. Задовољство је бити део ове приче и решавати проблеме који су неспорни и којих има а који се лашке решавају кад дишете као један. Никада не треба заборавити ко је највише помогао. Нашу искрену захвалност и велику пажњу заслужују сви који подржавају џудо – Истакао је Милован Братић.

Драган Атанасов директор Џудо савеза Србије истакао је да су сви планови Џудо савеза Србије који су планирани за овај период и остварени.

Све оно што смо планирали спроводимо по плану, ово је феноменалан успех, највећи успех српског џудоа. Атмосфера како су се понашали током самог такмичења, говори да смо прави тим тако да је било задовољство бити део тога. Милица је била феноменална, сви су били феноменални и свима честитам на успеху. Имамо млад тим и младу екипу и нисмо се обрукали, напротив! Иза нас су остале велике силе попут Грузије која као што знате није освојила ни једну медаљу. Идемо даље уз помоћ председника нашег Савеза Ивана Тодорова, крупним корацима идемо напред. Велику захвалност дугујемо и председнику Србије Александру Вучићу који све прати и подршка државе је најважнија и без тога нема резултата – истакао је Драган Атанасов.

Џудисте Србије очекују припреме за Европски сениорски куп у Београду средином јуна као и многе друге активности на међународном плану у свим узрастним категоријама.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment