Moja Crvena Zvezda
Архива

Zvezda mora da dokazuje vlasništvo nad Marakanom

Šta je i kada država uložila u stadion FK Crvena zvezda da bi imala pravo da bi ga prisvajala???

Da li neko ponovo pokušava da napadne i ugrozi Zvezdu, pokušajem da „otme“ stadion? Celokupan tekst o ovoj temi obavljen u listu „Blic“ prenosimo u celosti:

Predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić izjavio je prošle subote da je stadion „Marakana“ u vlasništvu kluba iz Ljutice Bogdana. Mnogi su ovu tvrdnju prvog čoveka crveno-belih, baš kao i nedavno usvajanje novog klupskog statuta, shvatili kao nastojanje da se učvrste pozicije Crvene zvede uoči donošenja novog zakona o sportu kojim bi trebalo da se reguliše status klubova i njihove imovine.

Slaviša Zlatanović, državni sekretar u Ministarstvu za sport Srbije, najavljuje da će Crvena zvezda morati, posle usvajanja novog zakona o sportu, dokazati svoje vlasništvo nad „Marakanom“, kao i drugom imovinoma koju smatra svojom.
– Naše ministarstvo se neće mešati u to šta je čija imovina, odnosno u to šta je Zvezdino, a šta državno. Za nas nije sporno da je imovina Crvene zvezde ono što oni tvrde i što stoji u statutu ovog kluba, ali šta je stvarno Zvezdina imovina utvrdiće nadležni organi kad za to dođe vreme. Ključno je šta će biti njihova imovina. U Zvezdi verovatno misle da je sve njihovo. Ako dokažu da su vlasnici stadiona, onda zaista i jesu, a ako nisu, onda i nisu. Inače, intencija države je da se stadioni ne prodaju – ističe Zlatanović.

U Ministarstvu sporta imali su određene zamerke na novi statut Crvene zvezde, ali državni sekretar tvrdi da su u pitanju manje primedbe formalno pravnog karaktera.
– Iz Crvene zvezde su nam 9. novembra dostavili njihov statut, a u sredu 24. novembra smo razgovarali sa delegacijom ovoga kluba u kojoj su bili Andrija Kleut, Zoran Ivošević i Goran Vesić. Sa njima smo imali prijateljske, konstruktivne razgovore. Naše primedbe, bolje rečeno sugestije, odnosile na neke formalno pravne stvari u statutu koje nisu tolike interesantne za javnost. Mogao bih ipak reći da je, po našem mišljenju, u statutu Zvezde bolje biti definisan način biranja članova upravnog odbora i skupštine kluba.
Zlatanović najavljuje da će Vlada Srbije do kraja godine usvojiti predlog zakona o sportu, posle čega će se naći u skupštinskoj proceduri.
– Očekujem da će Vlada do kraja decembra usvojiti predlog zakona o sportu, a on će se nakon toga, verovatno početkom naredne godine, naći pred Skupštinom Srbije – zaključio je Zlatanović.

Повезане вести

2 comments

Comments are closed.