Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеОдбојкаОдбојкаРепрезентација

Бојана Миленковић на списку за Бразил, Владисављев и Ковачевић предводе Србију

Миленковић на списку за Бразил

Бојана Миленковић налази се на списку Женске одбојкашке репрезентације Србије за I викенд Лиге Нација који се одржава у Бразилу. Србију ће водити тренер Звездиних одбојкашица Александар Владисављев и бивши Звездин тренер Бранко Ковачевић.

Женска сениорска репрезентација Србије сутра (петак, 11. мај) путује у Бразил, где ће играти од 15. до 17. маја на турниру 4. групе I викенда I Лиге нација 2018. Зоран Терзић, први тренер сениорки Србије, одредио је састав тима, који ће играти у Бразилу.

На списку се налази 14 играчица а међу њима и Бојана Миленковић, која је уз средњег блокера Визуре Мају Алексић једина из домаћег шампионата. Боје Србије браниће и Ана Бјелица.

Репрезентацију Србије ће у Бразилу са клупе предводити тренер Звездиних одбојкашица Александар Владисављев и бивши Звездин тренер, данас творац успеха Олимпијакоса Бранко Ковачевић, с обзиром да ће се Зоран Терзић екипи прикључити за турнир II викенда у Макауу.

Ривали шампионкама Европе и олимпијским вицешампионкама у Баруерију биће Јапан (15.мај 22:30), затим Немачка (16.мај 22:30), и на крају домаћин Бразил (17.мај 20:05).

II викенд ће се одиграти од 22. до 24. маја, а Србија ће играти у 7. групи у Макау са Кином, Пољском и Тајландом, док ће Србија бити домаћин 10.групе III викенда у Краљеву од 29. до 31.маја репрезентацијама Русије, Белгије и Турске.

IV викенд је на програму 5. – 7. јуна, а сениорке Србије ће играти у 13. групи у Ротердаму са Холандијом, Италијом и Доминиканском Републиком.

Последњи V викенд ће се одиграти у периоду од 12. до 14. јуна, а Србија ће играти у 20. групи у Санта Феу, Аргентина, са домаћином, САД и Корејом.

Финални турнир ће се одиграти од 27. јуна до 1. јула у Нанђингу, а поред Кине наступиће и 5 најуспешнијих селекција са укупне табеле после 15 одиграних утакмица.

Ми верујемо да ће се наше девојке наћи у Кини, а потом нас обрадовати новом медаљом и успехом пред Светско првенство (29.септембар – 20.октобар) у Јапану.

Срећно, девојке!

Повезане вести

Leave a Comment