Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеТрансфериФудбал

Капитен Војводине на Маракани: Душан Јованчић прво појачање Црвене звезде

Душан Јованчић на Маракани

Капитен ФК Војводина Душан Јованчић прво је појачање Црвене звезде у летњем прелазном року.

Доскорашњи капитен Новосађана потписао је уговор на 2+1 годину, а на Маракану је стигао као слободан играч. Јованчић игра на позицији дефанзивног везног играча и планиран је да надомести одлазак заменика капитена Мичела Доналда, којем је истекао уговор.

Прво појачање Црвене звезде ће зарађивати 120.000 евра по сезони, а наводи се да је за потпис уговора добио још 200.000 евра бонус.

Јованчић (27) је дрес Војводине носио претходне две и по сезоне, а у Нови Сад је дошао на позив Ненада Лалатовића у зимском прелазном року 2016.године, који га је тренирао у чачанском Борцу. Рођен је у Београду, а каријеру започео у београдској Славији, наставио у редовима нижелигаша Шумадије из Јагњила, а у Чачак је стигао из Земуна 2012.године.

У недавно завршеној сезони је био најбољи појединац Војводине, за коју је одиграо 83 утакмице и постигао 5 голова. Био је асистент код водећег и јединог гола Војводине у дуелу против Црвене звезде у 6.колу плеј-офа.

Душан Јованчић је први играч који је након пуних десет година прешао директно из Војводине у Црвену звезду. Последњи играч је био Драгомир Вукобратовић 2008.године.

– Довели смо фудбалера у којег имамо много поверења. Овај уговор потписан је на велико и обострано задовољство, и на овај начин и за нас је отпочео прелазни рок — рекао је спортски директор Црвене звезде Митар Мркела.

Душан Јованчић ће се ставити на располагање тренеру Владану Милојевићу већ на летњој прозивци.

Жеља Црвене звезде су још два бивша играча новосадског клуба, Дејан Мелег и Данијел Алексић. Мелег тражи модел раскида уговора са турским Кајзеријем како би завршио детаље око доласка у редове шампиона Србије.

Повезане вести

6 comments

rigiletto88 мај 30, 2018 at 08:22

Cuj aminovao Miloje. Sta to znaci? Pa da je aminovao i Svevisnji puno je za, blago receno, sumnjivog igraca iz nikad losije Vojvodine dati 200k na ruke. Jos ima i 27 godina, nije ni talenat neki od 20ak godina. Jel Miloje aminovao i Bainovica, koji se izgubio u medjuvremenu? Ista je pozicija kao ovaj. Razbacuju se pare kojih ionako malo ima.

Reply
Suhoj37 мај 29, 2018 at 20:14

Ne sviđa mi se ovo uopšte!

Reply
Jesse Pinkman мај 30, 2018 at 00:31

Sta nije jasno…aminovao Miloje I to je to.

Reply
sladajac мај 29, 2018 at 19:09

Po 100-ti put pišem ; Dovedite Brazilca Rosu 94godište iz Panatinaikosa…

Reply
marko мај 29, 2018 at 17:58

200000 evra bonus sto je dosao i 120k godisnje,ala se mi razbacujemo parama,strasno

Reply
окнарб мај 29, 2018 at 17:17

добро дошао и да даш све од себе.треба нам и никола стоиљковић,филип ђуричић,надам се да неће у браку,ако не онда иванић треба једном платити играча ,вукановић странац десетка боронијашевић

Reply

Leave a Comment