Moja Crvena Zvezda
ВажноЖенски фудбалКуп СрбијеНајновијеФудбал

Звездине девојке скинуле Спартак са трона за финале Купа Србије! (ВИДЕО)

Звезда се пласирала у финале Купа

Звездине фудбалерке пласирале су се у финале Купа Србије након што су после бољег извођења пенала савладале Спартак у Суботици – 5:4, 1:1!

Велика борба и велика драма виђена је у полуфиналу Купа Србије за жене, који ће након шест година имати новог власника, надамо се Звездине девојке!

Више од 60 минута Црвена звезда је имала играчицу мање, затим и гол минуса, али поново су изабранице Александра Петровића показале карактер. Голом Александре Савановић у самом финишу Звезда је изборила пенале, а ту је јунак била Мирела Тенков и одлучујућим голом у седмој серији донела пласман у треће финале Купа и прилику за први трофеј, као и за дуплу круну.

Да недавна победа у 3.колу плеј-офа Суперлиге није била случајна Звездине девојке показале су овим тријумфом и на најбољи начин оповргле сваку оптужбу из Суботице након меча у Београду.

Међутим, понашање одређене групације из Суботице, гестикулације и примитивне увреде које су упућене играчицама Црвене звезде, посебно након водећег гола Спартака, по ко зна који пут пролазе незапажено.

Црвени картон је добила Тамара Марковић након кошкања са капитеном Спартака Словићевом, после једног дуела. Међутим, није санкционисана Словићева.

За Црвену звезду је заиграло добро познато лице, повратница из САД – Тијана Ђуричек.

Спартак је повео голом Нине Дорин, Камерунка је искористила лошу интервенцију Звездиног голмана Милене Вуковић, и проследила лопту у мрежу из непосредне близине.

У 90.минуту након корнера Санде Малешевић изједначила је Александра Савановић, њен полуволеј није успела да спречи ни играчица домаћих Филиповићева, која је само потврдила гол.

Уследили су једанаестерци, прецизне су биле Катарина Ђорђевић, Александра Савановић, Санда Малешевић, Јована Аранђеловић и Мирела Тенков, промашиле су Тијана Ђорђевић и Тијана Ђуричек. Милена Вуковић је зауставила заредом ударце Тијане Филиповић и Саре Павловић, док је Симона Крстаноска у одлучујућој серији погодила стативу.

Треће финале Купа за ЖФК Црвена звезда. Спартак је био успешнији 2012.у Инђији и 2015. у Старој Пазови. 2014. и 2016. Суботичанке су славиле у полуфиналу.

Црвена звезда ће се 2.јуна у финалу Купа састати са Војводином. Исти противник за викенд у 5.колу Суперлиге стиже на Маракану, а Црвена звезда и Спартак ће по свему судећи одлучивати о шампиону Србије у Суботици у последњем колу.

ЖФК Црвена звезда: Вуковић, Марковић, Смиљковић, Миладиновић (Аранђеловић), Огебе (Ђуричек), Малешевић, Савановић, Стојановић (Барјактаровић), К.Ђорђевић, Т.Ђорђевић, Тенков.

Повезане вести

3 comments

Goranko Ilić мај 18, 2018 at 09:41

Čestitam prelepim Zvezdašicama na finalu kupa! Napred do duple krune!

Reply
Zvezda ooo ♥ мај 17, 2018 at 23:05

Bravo devojke.Kup je naš sigurno.Brine me samo zadnja utakmica prvenstva u subotici,znajući kakvi su muljatori tamo.Bilo bi dobro da neko prenosi tu utakmicu uživo,a devojkama želim da ponove igru iz kupa.ŽIVELA ZVEZDA.

Reply
Gogi мај 18, 2018 at 07:07

Slazem se druze,to sam i ja rekao ovde nedavno spremni su na sve…A ako ne pobede onda vredjaju,nasrcu fizicki itd kao da su pretplaceni da osvajaju trofeje oni i samo oni i niko drugi to je toliko bahato da nemam reci…Sto se tice finala nadam se da osvajamo jer smo ove sezone 3 puta igrali sa Vojvodinom i sva 3 puta pobedili gol razlika u 3 utakmice 9:1 ako se ne varam (2:0,3:0 i 4:1) tako da favoriti smo svakako ali ne trebaju se opustati vec samo jako do kraja i nadam se da uskoro i nas ZFK osvaja svoj prvi trofej a mozda i dva bilo bi lepo…Te glavonje sto sa tribina vredjaju nase igracice i svasta im gestikuliraju trebalo bi da preslisaju Delije,maskirati jedno 20tak navijaca bez obelezja kao da su rodbina,braca itd i kad ovi majmuni pocnu da vredjaju i prete otici do njih i tako ih nasamarati da im ne padne na pamet da vise posete stadion a ne da vredjaju tako debilno i to jos devojke,sa takvom stokom se ne moze drugacije samo preko nosa pa da vidis kako se ucute…

Reply

Leave a Comment