Овосезонски успех Црвене звезде у Европи добио је још и више на значају након проглашења тима сезоне у Лиги Европе за 2017/18.

Милан Борјан и Дамијан Ле Талек уврштени су најбољих 11 према подацима портала WhoScоrеd.com. Ради се о статистичком порталу који је прилично цењен, а који рачуна само бројке.

Просечна оцена за Милана Борјана је врло висока — 7.20. Чак пет пута мрежа нашег голмана била је нетакнута у осам утакмица у Лиги Европе, а просечно је имао 3,5 одбрана по утакмици од којих су неке биле кључне за резултат.

Прочитајте још  Радоњић: Време је за велика дела

— То је велико признање за мене и чини ме срећним. Наравно, све то не бих остварио без велике помоћи саиграча, пре свих колега из одбране. Свако индивидуално признање је признање за цео колектив, тако увек гледамо на ствари — јасан је Милан Борјан.

Звездина одбрана није дозвољавала често својим ривалима да угрожавају Борјанов гол, али чак и када би се то догодило, Борјан је био спреман и на висини задатка. И Дамјан Ле Талек се нашао у идеалних 11. Ле Талек је просечно бележио 6,3 кључних интервенција по утакмици и имао је просечну оцену 7,28.

Прочитајте још  Стигли Фаје и Регланд, црвено-бели комплетни

— Одлично смо тренирали читаве сезоне и то смо наплатили на терену. Када сви дају све од себе, из колектива увек искочи и неки појединац, некад сам то био ја, некада неко други. Хвала саиграчима и хвала тренеру на овако лепој сезони — рекао је Ле Талек.

За најбољег играча Лиге Европе наведен је Антоан Гризман, са просечном оценом 7.91.

Честитамо Борјану и Ле Талеку, као и наравно читавој екипи и стручном штабу на једној од сезона за памћење!

Подели

Коментари

avatar
 
smehplezmigskenjbatinarazmcudisokkitahmmmmfacepalmgreenslavitrofejkezsok2udartompuskezzzsmeh3trtskenjansramslavljezvizdlud
Слике
 
 
 
Аудио и видео фајлови
 
 
 
  Subscribe  
Обавести ме о