Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Борјан и Ле Талек у тиму сезоне у Лиги Европе!

Овосезонски успех Црвене звезде у Европи добио је још и више на значају након проглашења тима сезоне у Лиги Европе за 2017/18.

Милан Борјан и Дамијан Ле Талек уврштени су најбољих 11 према подацима портала WhoScоrеd.com. Ради се о статистичком порталу који је прилично цењен, а који рачуна само бројке.

Просечна оцена за Милана Борјана је врло висока — 7.20. Чак пет пута мрежа нашег голмана била је нетакнута у осам утакмица у Лиги Европе, а просечно је имао 3,5 одбрана по утакмици од којих су неке биле кључне за резултат.

— То је велико признање за мене и чини ме срећним. Наравно, све то не бих остварио без велике помоћи саиграча, пре свих колега из одбране. Свако индивидуално признање је признање за цео колектив, тако увек гледамо на ствари — јасан је Милан Борјан.

Звездина одбрана није дозвољавала често својим ривалима да угрожавају Борјанов гол, али чак и када би се то догодило, Борјан је био спреман и на висини задатка. И Дамјан Ле Талек се нашао у идеалних 11. Ле Талек је просечно бележио 6,3 кључних интервенција по утакмици и имао је просечну оцену 7,28.

— Одлично смо тренирали читаве сезоне и то смо наплатили на терену. Када сви дају све од себе, из колектива увек искочи и неки појединац, некад сам то био ја, некада неко други. Хвала саиграчима и хвала тренеру на овако лепој сезони — рекао је Ле Талек.

За најбољег играча Лиге Европе наведен је Антоан Гризман, са просечном оценом 7.91.

Честитамо Борјану и Ле Талеку, као и наравно читавој екипи и стручном штабу на једној од сезона за памћење!

Повезане вести

Leave a Comment