Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Спектакл у Звездином стилу за крај сезоне!

Црвена звезда је у последњој утакмици ове сезоне савладала Вождовац резултатом 5:1 и на спектакуларан начин завршила је сезону.

Две недеље након што су и званично освојили 29. титулу националног шампиона победом против Напретка из Крушевца фудбалери Црвене звезде коначно су дочекали да пред својим навијачима прославе једну од најуспешнијих сезона у новијој историји клуба. Апсолутно заслужено, убедљиво, доминантно деловали су изабраници Владана Милојевића током читаве сезоне. Пехар намењен најбољем тиму Србије нашао се у правим рукама, рукама капитена Ненада Милијаша који је и у свом трећем мандату у најтрофејнијем српском клубу успео да освоји најважнији домаћи трофеј.

Редом су праћени аплаузима и песмом излазили првотимци Црвене звезде на терен. Многима од њих ово је први велики трофеј у каријери. Поред великог славља, било је и суза. Душан Анђелковић дефинитивно је рекао збогом фудбалу. Звездин „џин“ одлази у заслужену играчку пензију.

Као што је било и за очекивати највећи аплауз добио је тренер Владан Милојевић. Марљиви стручњак, који се током сезоне истицао искључивао преданим радом и умереним изјавама без дилеме представља камен темељац овосезонских Звездиних успеха.

Млади стручњак и његови изабраници потукли су многе рекорде, држали се заједно и у добру и у злу, издржали све, најпосле победили све ривале и дошли до заслуженог славља.

Након свечане церемоније уследио је и сусрет последњег кола против екипе Вождовца. У свечарској атмосфери пред више од 40 хиљада навијача црвено-бели су завесу на овогодишњу Суперлигу спустили на начин на који су је и отворили, победом.

Без обзира што су титулу освојили много раније, црвено-бели напунили су на затварању сезоне срца навијача. Одговорно до краја, како су играли током читавог првенства, такав су утисак оставили и пред одлазак на заслужен одмор. У првих 45 минута виђено је много прилика пред голом гостију. Две лопте су завршиле у мрежи, Бенова у 18. и Радоњићева у 21. минуту. Играло се лепршаво, за око, за душу како иначе и доликује шампионима.

Гости и сами опијени слављем на трибинама изашли су на највећи српски стадион да се надигравају и на тај начин додатно учине меч атрактивним.

Уследио је још садржајнији наставак сусрета. Свој трећи погодак за сениорски тим и уједно трећи за свој тим постигао је фудбалер од кога се очекује да у наредној сезони покаже свој пун потенцијал. Наравно реч је о Дејану Јовељићу. До краја утакмице гости су успели да постигну почасни погодак а играчи новог шампиона Србије још два. Прво је Доналд одлично испратио мајсторију Радоњића по левој страни, да би тачку на сусрет и сезону ставио Рачић лепим голом у финишу сусрета. Уследио је ватромет и припрема за велико славље улицама Београда.

Када један тим има највише победа, најбољег стралца, постигне највише а прими најмање голова, када има најбољег тренера, онда сигурно заслужује да му његови навијачи приреде једно овакво славље и прославу за незаборав.

Црвена звезда је шампион по 29. пут у својој историји. Играчи одлазе на одмор, више него заслужен. Већ за нешто мање од месец дана следи ново окупљање и нови поход ка европској слави и домаћим почастима.

Звезда је шампион, све је готово…

Црвена звезда – Вождовац 5:1 (2:0)

Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 36,000. Судија: Мајо Вујовић. Стрелци: Бен у 18′, Радоњић у 21′, Јовељић у 52′, Доналд у 74′ и Рачић у 89 за Црвену звезду, Луковић у 72′ за Вождовац.

Црвена звезда: Борјан, Стојковић, Савић, Ле Талек, Родић, Рачић, Јовичић, Бен, Срнић, Радоњић, Јовељић.
Резерве: Супић, Гобељић, Доналд, Милијаш, Л. Илић, Милић, Крстичић.

Вождовац: Чупић, Златковић, Гајић, Петровић, Милутиновић, Ступаревић, Луковић, Михајлов, Дуроњић, Ћирковић, Машовић.
Резерве: Кнежевић, Миркаило, Павићевић, Јешић, Павловић, Срећковић, Гаврић.

Повезане вести

7 comments

Goran мај 20, 2018 at 18:52

Bravo momci zasluzili ste ovakvo slavlje…Posebno mi je drago sto smo zgazili ovaj Vozdovac i vratili im za proslu sezonu i to sa kamatom,a dobijace jos po nosu polako tek smo poceli…Proslih dana su najavljivali da ce pokusati da pobede,ili bar da ne izgube a cak i grobari su na tim vestima komentarisali da ce navijati za njih da nam pokvare slavlje a onda pljas-tras-pljas petarda i to kakva nek’ budu srecni sto im jos 5 nismo spakovali a mogli smo…Ove sezone smo ih ugazili sva tri puta 2 puta na Rajku i 1 put na onom njihovom smesnom smece stadionu kutiji sibica,sve tri pobede protiv njih i 9 komada u njihovoj mrezi ove godine je cisto da im pokazemo da mi nikom ne ostajemo duzni nikom,pogotovo malom nadmenom klubcicu kao Vozdovac,klepacemo ih jos po usima narednih godina a mozda i ispratiti u 2 ligu polako…

Reply
Zvezdaš do koske мај 20, 2018 at 13:55

Draga braćo i sestre kojima je u srcu Zvezda kao i meni ajde da pomognemo mi svi skupa.Da se organizujemo i izdvojimo svako koliko ima,može,hoće i želi da pomogne.Svaki grad,mesto ima svoju grupu navijača organizujemo se otvorimo ž.račun i doniramo sredstva za našu Zvezdu i eto love za pojačanja.Sve javno i kraj.

Reply
Estrella Roja мај 19, 2018 at 23:32

moderaciju zamišljam kao dart vejdera samo u crvenom oklopu.

Reply
окнарб мај 19, 2018 at 23:19

браво момци.штета само што није пукла 100ка датих голова.реално нама да би ушли у лигу шампиона треба чак тројица играча као ,,радоња ,,и бољих,тако да је куп уефа врх .ни у лудилу управа не смије продати радоњића,крстичића,јовичића,родића стојковића,чак ни срнића,евентуално ако дође понуда за савића,рачића.треба нам два пробојна крила.има бен али то није довољно ,странац 10 ка и и грач који ће замијенити милијаша ,мислим да би иванић ту био пун погодак.у једно сам сигуран .већина ових играча мора остати на окупу ,да не испадне по оној старој ,,плесали једно љето,,.значи још више ојачати екипу,пет јаких прјатељских провијера

Reply
Hadži Dragan мај 19, 2018 at 23:15

Š A M P I O N I

Reply
Estrella Roja мај 19, 2018 at 22:43

Čestitke igračima i stručnom štabu na predivnoj sezoni u kojoj su nas vratili iz stanje hibernacije u kome smo bili dve i po decenije, na izvestan način vratili veru u fudbalski klub. Žao mi je zbog odlaska Donalda i posebno Le Taleka (mislmi da domaći gastarbajteri koji se pominju kao zamene nisu njemu ni do kolena), a uopšte mi nije žao zbog odlaska Rajovog štićenika i Šabanovog unuka jer on i ne zaslužuje ni da mu se ime pomene među navijačima. Sa Borjanom, Le Talekom, Kangom, Boaćijem, Stojkovićem, današnjim Radonjićem, Jovičićem mi bi verovatno ušli u Ligu Šampiona. To samo govori koliko smo imali kvalitetne igrače i prevashodno ljude, a to je pokazao i Milijaš oniim gestom prilikom ulaska i predajom trake Donaldu. Ipak, sve što je lepo ima na našu žalost kraj. Odlazak Kange je bio tektonski poremećaj na sredini terena koji nisu mogli da nadomeste Krstičić i Ben na njegovom mestu, a mislim da će odlazak Francuza biti još bolniji za našu odbranu. Smatram da od Vidića nismo imali takvog igrača na tom osetljivom mestu, bio je kompatibilan sa bilo kojim drugim štoperom uključujući i Friponga. Savić je podigao sebe do neslućenih razmera ali realno on sa Babićem ili ovim igračima koji se pominju kao zamene neće ostvariti tu hemiju, samim tim ni ponoviti igre iz ove sezone (posebno jesenas). Biće velika stvar ako se plasiramo u Ligu Evrope ponovo, a šanse za Ligu Šampiona su na nivou statističke greške. Potrebni su kvalitetni stranci na ključnim mestima, a domaća pojačanja trebaju biti na nivou Melega da bi se nešto uradilo pošto igrači poput Jovančića (ima 28 godina i ceo život igra u srpskom prvenstvu) ne ulivaju niti malo poverenja. Prioritet sad treba da sačuvamo Radonjića, a ako bi i on otišao Terzić može da se tera u…..I da, treba biti strpljiv sa igračima koji će doći, pod uslovom da imaju kvalitet, jer ne trebaju da se očekuje da odmah zablistaju, primeri sa LE Talekom i sada Radonjićem, donekle Benom i Račićem, pokazuju da kvalitet kad tad ispliva a mi moramo misliti i na trenutak za dve godine unapred.

Reply
krvavi zvezdas-DE мај 19, 2018 at 22:29

oleeeeeeeeeeee….oleeeeeeeee..VOLIM TE ZVEZDO ZIVOTE MOJ JEDINI

Reply

Leave a Comment