Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоДомаћа такмичењаНајновије

Пораз ватерполиста у дербију и удаљавање од титуле

Ватерполисти Црвене звезде поражени су на Бањици у „вечитом дербију“ у оквиру 10.кола Суперлиге, 10:7 (2:1, 2:0, 3:3, 3:3).

Нису црвено-бели одиграли по замислима Дејана Савића, и нису успели да прикажу игру која би донела веома битне бодове у борби за титулу, која је сада далеко. Трећи пораз у дербијима из три утакмице ове сезоне.

Црно-бели су боље ушли и отворили утакмицу, а прва четвртина је протекла у знаку Лазића. Партизанов центар је био стрелац првог и асистент другог гола, који је постигао Томић, и изборио је два искључења. На другој страни два искључења је изборио Звездин центар Тохољ, а Танкосић искористио играча више за 2:1 након првих 8 минута.

Висок темпо игре, уз честе промене како би се сачувала свежина и одиграла што боља одбрана, су обележили прво полувреме. Звезда је преко Бурсаћа стигла до 2:2, али су Лукић и Радоњић донели нова два гола предности домаћој екипи пред полувреме, 4:2.

Трећи период је био најефикаснији. Звезда је доста грешила у нападу, а Добожанов је успевао да одбрани све у његовој моћи. Звездини бекови су вршили притисак на центра домаћих Томића, Стојановић је искористио новог играча више за 4:3. Одмах је то анулирао Аксентијевић за 5:3, након јединог петерца на мечу. Лукић је искључен средином игре, Андрејевић и Танасковић су погађали, а Партизан је из другог покушаја искористио два играча голом Лазића за 7:4 пред последњи период игре.

На самом старту последњег квартала Јанковић је погодио за 8:4 и четири гола предности, чиме је практично и одлучен меч. Андрејевић и Аксентијевић на једној и Илић на другој страни су завршили утакмицу раније због три искључења. Звезда је успела да смањи минус на два гола, али је Манојловић погодио за 9:6. До краја су погађали Танкосић и Фаркаш за коначних 10:7.

Најефикаснији у редовима Црвене звезде били су Танкосић и Танасковић са по два гола.

У наредном колу Црвена звезда дочекује Земун на 25.мају.

10.коло, Суперлига

ПАРТИЗАН – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 10:7 (2:1, 2:0, 3:3, 3:3)

Београд, базен: „Бањица“. Судије: Голијанин и Раковић. Искључења: Партизан 13, Црвена звезда 11. Играч више: Партизан 3, Црвена звезда 4. Петерци: Партизан 1(1), Црвена звезда.

ПАРТИЗАН: Добожанов, Касум, Фаркаш, Лукић 1, Лазић 2, Томић 1, Јанковић 1, Андрејевић 1, Манојловић, Дабетић, Радоњић 1, Аксентијевић 1, Белопавловић, Вучинић. Тренер: Стефан Ћирић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Добожанов (12 одбрана), Танкосић 2, Радовић, Бурсаћ 1, Шуберић, Илић 1, Његован, Тохољ, Николов, Танасковић 2, Стојановић 1, Асановић, Тодоровски, Пековић. Тренер: Дејан Савић

Повезане вести

1 comment

ĐOLE BARI 91 мај 23, 2018 at 21:43

ZAR JE MOGUĆE DA MI NE MOŽEMO DA DOVEDEMO 2-3 IGRAČA KOJI PRAVE RAZLIKU U OVAKVOJ LIGI KAKVA JE NAŠA NEGO DOZVOLJAVAMO SEKTI DA NAS SA NIKAKVIM IGRAČIMA STALNO POBEĐUJE ?

Reply

Leave a Comment