Moja Crvena Zvezda
Архива

Grof Božović ne dolazi na Marakanu

Miodrag Grof Božović ipak i naredne sezone ostaje u Dinamu iz Moskve

Zvezda u velikom problemu. Miodrag – Grof Božović neće biti trener Crvene zvezde, pošto su čelnici njegovog sadašnjeg kluba, moskovskog Dinama, odlučili da mu povere prvi tim i u sledećoj sezoni. Tako je uprava crveno-belih ostala bez svog prvog pika, pa će rešenje za šefa stručnog štaba morati da potraži u Miroslavu Đukiću, Iliju Petkoviću, Dragoslavu Stepanoviću, ili nekom četvrtom stručnjaku, prenosi Kurir.

Rukovodstvo Dinama iz Moskve pružilo je podršku Miodragu Božoviću, iako su određene strukture u klubu želele da na njegovo mesto dovedu legendu tog kluba Valerija Gazajeva. Kako pišu ruski mediji, odlučujuću ulogu u Božovićevom ostanku imao sportski direktor Konstantin Sarsanija, inače tvorac moćnog Zenita iz Sankt Peterburga. Posle razgovora s njim predsednik Dinama Jurij Isajev prelomio je u Božovićevu korist, bez obzira na ishod današnjeg velikog moskovskog derbija u poslednjem kolu prvenstva Rusije, između Dinama i Spartaka.

Miodrag Božović je proteklih dana bio jedna od glavnih vesti u ruskom fudbalu. Ugovor od 2,7 miliona dolara na tri godine takođe je bio bitan faktor da Crnogorac ostane u Moskvi. Novinari su ga selili u Crvenu zvezdu, čak se pojavila i opcija da preuzme drugoligaša Žemčužinu iz Sočija, klub s velikim budžetom.

Ipak, odluka uprave Dinama napravila je ogroman problem predsedniku Crvene zvezde Vladanu Lukiću i sportskom direktoru Ivanu Adžiću. Naime, Grof Božović je čelnicima crveno-belih dao reč da će u slučaju otkaza u Dinamu sigurno na zimu preuzeti ekipu. Lukić i Adžić su se nadali preporodu na zimu, a sada će, očigledno, rešenje da učmalu ekipu podigne iz letargije morati da pronađu na drugom mestu, piše Kurir.

Повезане вести