Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Братислава увек уз Звезду!

ФК Црвена звезда је у петак, 25. маја, угостила словачког историчара Томаша Чернака, уједно и великог Звездиног навијача из ове земље.

Председник клуба Светозар Мијаиловић угостио је Томаша који је добио том приликом чланску карту клуба за који навија и који прати од малих ногу.

— У Црвену звезду сам се заљубио као семдогодишњак. То је било 1991. године када је Црвена звезда дошла на кров Европе. То је требало и раније да се догоди, али драго ми је што се десило тада када сам имао довољно година да могу колико-толико да упамтим. Пратио сам генерацију из Барија, памтим и даље из тих дана Михајловића, Просинечког, Панчева и наравно све остале. Невероватни играчи — рекао је Томаш на стадиону „Рајко Митић“ приликом данашње посете.

Звездин повратак у Европу 26 година касније Томаш Чернак испратио је као и многи — доласком на Маракану.

— Наравно, пратио сам Црвену звезду и када је играла у Лиги Европе. Присуствовао сам утакмици у Прагу, а после у групној фази сам долазио на сваку утакмицу у Београду. Путовао сам колима, некада сâм некада са оцем, директно из Братиславе. Бодрио сам Звезду и потом се одмах враћао у Братиславу. Црвеној звезди желим да понови наредне сезоне тај успех или да га надмаши и заигра у Лиги шампиона.

Томаш истиче да се у Братислави налази доста људи који прате Црвену звезду, и који навијају за Црвену звезду.

— У Братислави Црвена звезда има пуно навијача, а познато је да је наш народ пријатељски окренут ка Србији. Подржавамо Србију и наши навијачи често истичу транспарент да је Косово Србија. Сигруан сам и да ће већина Словака навијати за Србију на Светском првенству, као и за успехе Црвене звезде у Европи — јасан је Томаш, којем желимо да му се све жеље остваре.

Повезане вести

1 comment

Dejan мај 26, 2018 at 15:25

Svaka cast!

Reply

Leave a Comment