Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

На данашњи дан: Последња Џајина утакмица

Пре тачно 40 година трећа Звездина звезда одиграла је последњу утакмицу у Звездином дресу.

Све је почело 8. јуна 1963. године када је Дрган Џајић на утакмици против Будућности из Подгорице дебитовао за Црвену звезду. Уследиле су веома успешне године током којих је Џајић био предводник Црвене звезде са којом је освојио пет титула шампиона и четири национална Купа.

Након одласка из најтрофејнијег српског клуба својевремено најбоље лево крило света у своју биографију уписало је и две године иностране каријере. Потом је уследио повратак међу црвено-беле за које је играо све до опроштајне утакмице 28. маја 1978. године у Мостару, где је Вележ дочекао другопласирану Црвену звезду у последњем колу првенства.

Тренер Гојко Зец је тада извео следећи састав: Стојановић Александар, Јеликић Зоран, Новковић Миле, Муслин Славољуб, Кери Михаљ, Јуришић Иван, Крмпотић Златко, Филиповић Зоран, Џајић Драган, Јовановић Никола, Миловановић Ђорђе.

Црвена звезда је поражена резултатом 2:0, те Драган Џајић није имао среће да се од црвено-белог дреса, за који је убележио 587 наступа, опрости победом. Међутим, све оно што је Џајић урадио за Црвену звезду до тада, и све оно што ће као функционер урадити у будућности, чини га вероватно и највећом легендом овог клуба.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment