Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Звезда повела у полуфиналној серији против „вечитог ривала“

Кошаркаши Црвене звезде убедљиво су славили против „вечитог ривала“ у првом дербију полуфиналне серије плеј-офа 87-62 (23-15, 18-18, 20-19, 26-10) и одбранили предност домаћег паркета!

Кошаркаши Црвене звезде имали су јасан план и готово до танчина га спровели у дело. Најаве из црвено-белог табора пред утакмицу говориле су да је кључ у чврстини и они су то управо и показали. Изабраници Миленка Топића били су енергични и одлучни. Бриљирао је Тејлор Рочести, али је имао и адекватну подршку у саиграчима практично свих 40 минута. На крају, сасвим заслужено, Црвена звезда је савладала Партизан резултатом 87-62 (23-15, 18-18, 20-19, 26-10) и повела у полуфиналној плеј-оф серији Суперлиге Србије.

На тај начин, црвено-бели су дошли до прве меч лопте и у среду ће против ’’вечитог ривала’’ тражити пласман у финале. У другој утакмици домаћин ће бити Партизан.

Почетак утакмице у потпуности је припао Тејлору Рочестију. Фантастични плејмејкер црвено-белих је био у изузетном шутерском ритму. Иако су гости повели 5-10, Рочестијева серија поена предводила је црвено-беле. Капитен Бранко Лазић погодио је тројку, а осталих 14 поена били су дело Американца. Када је Ален Омић погодио уз фаул серија се продужила на 15:0 и Звезда је дошла до првог двоцифреног вођства, 20-10. А када је дошла до вођства, Звезда је била одлучна у намери и да га задржи до краја утакмице. И успела је у томе.

До краја првог периода изабраници Миленка Топића су чврстом одбраном сачували вођство, 23-15. Три минута црвено-бели нису могли до коша у другој деоници, а онда је поново погодио Рочести. Међутим, Вон је вратио поенима уз фаул и Партизан је пришао на четири поена заостатка, 25-21. Налет ривала одбио је Огњен Добрић тројком, а онда је са исте дистанце погодио Перо Антић, а погодак Џејмса Фелдина за три поена донео је Звезди највеће вођство, 34-22.
Црвено-бели су сачували вођство до краја полувремена, а предност је смањио у последњој секунди Вилијамс-Гос поготком за три поена, 41-33.

Веома чврсто са обе стране играло се у наставку меча. Звезда је чувала предност захваљујући доброј одбрани. Партизан је у неколико наврата претио, али су црвено-бели увек имали спреман одговор. Када су гости пришли у завршници периода, погађали су Филип Човић и Дејан Давидовац за три поена и вратили свом тиму двоцифрено вођство, 61-50.

Смањили су гости преко Ђока Шалића, али је почетком последњег периода Дејан Давидовац погодио нову тројку, а потом и Ален Омић закуцао на сјајну асистенцију Филипа Човића. Звезда је имала 14 поена предности и сигурно корачала ка вођству у серији.

До последњег звука сирене у дворани ’’Александар Николић’’ питање победника се није постављало. Црвена звезда је сигурно привела меч крају и остварила веома важну победу.

Плеј-оф полуфинале, први меч

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ПАРТИЗАН 87-62 (23-15, 18-18, 20-19, 26-10) – 1:0

Београд, „Александар Николић“.
Гледалаца: 2.200
Судије: Миливоје Јовчић, Милија Војиновић, Александар Глишић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Човић 6 (3ас 1укл), Давидовац 10 (2ск 1блк), Лазић 8 (2ск), Раданов 2 (2ск), Антић 5 (3ск), Добрић 10 (3ск), Фелдин 8 (2ск 3ас), Јанковић 1 (4ск 2ас 2блк), Рочести 22 (6ск 5ас 1укл), Омић 15 (6ск 2ас 1блк), Лесор (3ск), Јовановић. Тренер: Миленко Топић

ПАРТИЗАН: Вилијамс-Гос 12, Вон 16, Аранитовић, Маринковић 2, Величковић 8, Пецарски, Гавриловић, Андрић 3, Чакаревић 4, Брама, Гагић 10, Шалић 4. Тренер: Ненад Чанак

Повезане вести

13 comments

milos rankovic мај 29, 2018 at 13:24

SVASTA SAM PRICAO ZA COVICA I IGRACE POSLE BUDUCNOSTI POGOTOVO ZA COVICA AL KAKO VREME PROLAZI SHVATAMO DA JE BIO U PRAVU OVA BUDOCNOST TO JE SKUP LOPOVA SVERCERA DROGE PROSTITUTKI JEDNOSTAVNO KRIMINALCI MORNAR IH RAZBUCO U PRVE DVE UTAKMICE SAD MILO STAJE U PRVI PLAN DA BUDUCNOST BUDE PRVAK PUNA PODRSKA MORNARU I PAVICEVICU A MI PAMET UGLAVU SLEDECE SEZONE NAS NEJVECI NEPRIJATELJ JE MALA BUDUCNOST

Reply
DJOLE BARI 91 мај 30, 2018 at 00:14

ĐUKAJEVE POTURICE SU NAM UVEK BILE NEPRIJATELJI,TREBA DA IH ADEKVATNO TOME TRETIRAMO.

Reply
balja мај 29, 2018 at 06:49

Prosečno odigrana utakmica koja nije pokazala da mi igramo košarku iz prvog dela sezone. Sve je to nekako traljavo i sa nedovoljno želje na terenu. Uostalom mi smo posetom pokazali da nas je ova ekipa razočarala. Sramota je da centrima kao što su Omić i Lesor jedan igrač kao Gagić zakucava loptu u koš. Taj nikada neće naučiti da igra košarku. U drugoj utakmici ih treba nagaziti od samog početku ona se dobija u prvoj četvrtini jer ako je posle egal imaće debelu podršku sudija ma ko sudio. Ako ne bude tuče dobićemo ih opet glat. Previše je kompleksa kod njih i frustracije a nama ova KLS liga ništa ne znači. Već sada treba praviti kostur tima za narednu sezonu vratiti Borka Radovića obavezno uz Topa ako se ima ambicija da Zvezdaši vode tim i krenuti u ofanzivu na Rileta i Dangu već sada. Mišljenja sam da je Dangubić bio u timu da bi mi dobili i ABA ligu i ovo smešno takmičenje sa manje stresova.

Reply
Goran мај 29, 2018 at 06:21

Bravo momci izgazili ih za sve pare…Ovaj Gagic drvo tesko a i paljevina i dsmra postace omrazeniji navijacima od Velickovica koliki je seljak…Al’ najjaci utisak vodimo sa +26 i imamo napad a Rocesti i jos par bitnih igraca nam sede na klupi odmaralica kulerica dok oni cupaju kose i grizu nokte sto oni na terenu sto oni na klupi ha,ha…Treba sada oprezno u 2 utakmici jer ce njih navijaci maksimalno podrzati,bice uvreda i svega,mozda se i sudije uplase,al’ trebamo samo pametno jer ne treba igrati atraktivno da se umire u lepoti igre vec strpljivo na rezultat sa jakom odbranom i maksimalna koncentracija u napadu,slozno svi kao jedan,jos ako im ne igraju ova 2 igraca to treba iskoristiti i u finale pa za pehar gristi…

Reply
cosmorigoleto мај 28, 2018 at 23:47

Fino smo ovo odradili veceras. Ozbiljnost u odbrani, pametno u napadu, pogadjali suteve. Nadam se da ce ovako biti i u narednoj utakmici. Sramota sto publika nije prepoznala trenutak i dosla da bodri ekipu.

Reply
ĐOLE BARI 91 мај 28, 2018 at 23:31

ČESTITKE TOPU, RASTERETIO JE EKIPU,IMA LJUDSKI ODNOS SA IGRAČIMA,SA ALIMPIJEM BI OVO BILO NA JEDNU LOPTU . MOLBA ZA UPRAVU KLUBA : AKO VAM NEKO DA 100 EURA PRODAJTE OVOG MALOUMNOG LESORA , U STVARI PLATITE NEKOME DA GA VODI IZ ZVEZDE .UMALO ZABORAVIH ISTO VAŽI I ZA JANKOVIĆA .

Reply
SVE PJANO21 мај 28, 2018 at 23:03

Užas od utakmice, kao da su igrala dva trećeligaša. Poseta još gora. Jedina dobra stvar je pobeda i ništa drugo.

Reply
dsbanja luka мај 28, 2018 at 22:53

Beogradjani sramota je ovakav Pionir vec.cast onima sto su bili.Kratka Vam pamet cigani,a puno smo srece od njih dobili i ljubavi.Posebno neka je sramota one sto idu tamo gdje imaju velike procenteee u FK.Ja za nju zivim i bodrim je u svim sportovim,placam da dodjem i da je gledam,a vi od nje zivite.NAVIJAC I LjUBAV prema ZVEZDI nemaju cijenu…..tako je mene moj otac ucio nekad davno pre 30 god.Zvezda nije trgovina ona je ljubav i cista iskrena emocija….pravom Zvezdasu…Ale…Ale..Ale..ooo titulu da slavimo.Pozdrav Ciganijo.

Reply
Sasa мај 28, 2018 at 22:43

Iskreno nisam impresioniran. Partizan je dno koje nije parametar. Naravno, uvek je lepo natrpati glodare…

Reply
Backo мај 28, 2018 at 21:48

Kada se pobedi, odjednom nema redovnih kriticara…

Reply
milos rankovic мај 28, 2018 at 21:09

KAD MI POBEDIMO GROBLJE 25 RAZLIKE ONDA ZNAMO KAKVA JE EKIPA ONDA U PITANJU IMA POMAKA U IGRI U ODBRANI TOPIC JE TO MALO SREDIO KOLKO MOZE ALI PERA ANTIC JE POKAZAO KAKO SE IGRA U ODBRANI NA VELICKOVICU I POSTAVLJAO JE DRUGE IGRACE GDE DA STOJE U ODBRANI MNOGO NAM JE NEDOSTAJAO U PODGORICI AL STA CES TOPIC NEMA JOS NIJEDAN PORAZ I NA KRAJU LESOR TO JE POSTALO SMESNO MISLIM DAGA TREBA PRODATI CIM SE ZAVRSI STO HILJADA PUNA KAPA ZA DRVO OD IGRACA

Reply
Josif мај 28, 2018 at 20:20

Са пола снаге +25,показало смо стоки“да јој је место у рупу.Сада че они пробати на силу али мислим даје предност на нашој страни.позз.мкд

Reply
krvavi zvezdas-DE мај 28, 2018 at 20:03

ale ale ale oooooo grobare da trpamo..tako je bre ..gazi tudjmanovce

Reply

Leave a Comment