Moja Crvena Zvezda
ВажноЗвездине легендеКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Џајо, срећан рођендан!

Драган Џајић је у Црвену звезду дошао као петнаестогодишњак, након маестрално одиграног јуниорског турнира у Ваљеву где су га запазили „ловци на таленте“ највећих клубова. По преласку у Београд, Џајићу је требало само шест месеци да заслужи позив у сениорски тим, а као важан историјски податак остаће чињеница да је тадашњи тренер Миша Павић „велемајстору“ указао шансу 8. јуна 1963. године у утакмици са подгоричком Будућношћу.

Прву титулу у црвено-белом дресу освојио је у наредној сезони 1964. године, а остаће упамћен и као предводник генерације која је прва у историји забележила хет-трик у тадашњој лиги Екс Југославије. Петим насловом првака окитио се 1973, а уз то је и четири пута подизао пехар намењен освајачу националног купа. Статистика каже да је забележио рекордних 590 мечева у Звездином дресу и постигао 287 голова.

Након више него успешне играчке каријере Џаја је на предлог руководства Црвене звезде 1979. године, сео у фотељу техничког директора. Дванаест година касније освајањем титуле првака Европе и света, заједно са својим сарадницима, Драган Џајић, исписао је најлепшу страницу у историји српског клупског фудбала. Осим места техничког директора велемајстор дриблинга је од 1998. године, обављао у два мандата и функцију председника клуба.

Поводом Џајиног рођендана, данас је у клупским просторијама организована мала свечаност. Почасни председник Црвене звезде частио је пријатеље и колеге тортом и захвалио се свима који су дошли да обележе овај дан.

Срећан рођендан, Џајо!

Повезане вести

2 comments

Loki мај 31, 2018 at 00:40

Srecan ti rodjendan, legendo!!!

Reply
Hadži Dragan мај 30, 2018 at 20:41

Srećno Džajo,slavio još dugo,dugo i veseo nam bio.

Reply

Leave a Comment