Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

ФИНАЛЕ! Звезда и у другом мечу боља од „вечитог ривала“!

Финале

ФИНАЛЕ! ЗВЕЗДА ЈЕ У ФИНАЛУ ПЛЕЈ-ОФА СУПЕРЛИГЕ!

Кошаркаши Црвене звезде савладали су и у другом мечу полуфинала плеј-офа Суперлиге „вечитог ривала“ 81-73 и пласирали су се у финале!

Успели су црвено-бели да превазиђу потешкоће и у последњој четвртини покажу карактер који их је водио до победе.

Добар почетак црвено-белих, за три поена сигурни Лазић и Јанковић, погађали су затим Добрић два пута и Антић ван линије 6,75, и Звезда је брзо стигла до предности. Прва четвртина је протекла у серијама, домаћи су везали седам, Звезда осам, а затим црно-бели шест, али Добрић је потврдио вођство Звезде на крају првих десет минута, 18-21.

Динамичан наставак. Звезда је повела 21-26 након тројке Фелдина, а затим је Вилијамс-Гос ушао у шутерски ритам и повео свој тим до предности у серији 11-0. Звезда је након повреде Добрића, којег је Гагић несмотрено и беспотребно ударио коленом у колено, и техничке грешке досуђене Омићу, ушла у контраритам, у већем периоду није успевала да погоди из игре, и упенал завршници захваљујући Рочестију, и одличним Давидовцу и Антићу у одбрану, дошла до 38-37 на крају првог полувремена.

Контрола скока и шут за три поена до пада у игри и повреде Добрића били су тас на ваги предности Звезде. 24 скока наспрам 15 домаћих, уз 10 асистенција црвено-белих за првих 20 минута.

Бранко Лазић је у раној фази меча ушао у проблем са фауловима што је отежавало посао црвено-белима.

У наставку, трећа четвртина је припала освајачу Купа Радивоја Кораћа. Успели су преко Вона и Величковића да дођу до максималних +9 (51-42), Звезда се вратила серијом 7-0, али је Гагић везао два битна „хорога“ чиме је сачувао предност својој екипи. Звезда је одржавала прикључак преко одличног Дејана Давидовца и офанзивног скока. На крају трећег квартала 62-57 за домаће.

Ипак, у последњем периоду Звезда је показали карактер, а творци победе били су Стефан Јанковић и Тејлор Рочести. Јанковић је везао девет поена у тренуцима када се ломио сусрет и преломио у корист шампиона Србије. Јанковић и Рочести су комбиновано постигли 23 од 24 поена Звезде у последњој четвртини за пласман у финале. На крају Звезда сигурна, смирена долази до победе, 81-72 и пласмана у финале плеј-офа Суперлиге. Седму годину заредом.

Црвена звезда је ухватила 43 лопте! 18 офанзивних скокова, пет Давидовац, четири Лесор. Велика предност у оваквој утакмици.

Тејлор Рочести најефикаснији са 23 поена, Стефан Јанковић је постигао 16. Како смо и навикли, сјајна „all around“ рола Дејана Давидовца – 11 поена, 9 скокова.

Противник у финалу Црвеној звезди биће бољи из меча ФМП – Борац. ФМП води 1:0 након првог меча.

Плеј-оф полуфинале, други меч

ПАРТИЗАН – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 73-81 (18-21, 20-16, 24-20, 11-24) – 0:2

Београд, „Александар Николић“.
Гледалаца: 6.500
Судије: Илија Белошевић, Урош Николић, Владимир Јевтовић

ПАРТИЗАН: Вилијамс-Гос 20, Вон 12, Аранитовић 5, Јовановић, Величковић 12, Пецарски, Гавриловић, Андрић 3, Чакаревић 5, Брама, Гагић 13, Шалић 3. Тренер: Ненад Чанак

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Човић, Давидовац 11 (9ск 1ас 1укл 1блк), Лазић 4 (2ск 1ас), Раданов (2ск), Антић 3 (5ас), Добрић 10 (6ск 2ас 1укл), Фелдин 4 (3ас), Јанковић 16 (3ск 2блк), Рочести 23 (3ск 4ас), Омић 6 (6ск), Лесор 4 (5ск), Јовановић. Тренер: Миленко Топић

ТОК МЕЧА

1/4 (18-21)

Звезда отвара утакмицу тројкама Лазића и Јанковића, а у раној фази меча видели смо Антића и Добрића на паркету. Серија промашаја Звезде је кажњена, Партизан је серијом 7-0 преузео вођство средином прве четвртине, 11-8. Мали број поена, чврсте одбране и серија промашаја обележили старт другог полуфиналног дербија.

Звезда је имала одговор на серију домаћих, Рочести је покренуо, Добрић и Антић наставили тројкама, за осам везаних поена и нову предност, 11-16.

На крају првих десет минута, Звезда води 21-18.

Добрић 6, Антић, Лазић и Јанковић 3

2/4 (20-16)

Динамичан наставак. Серија тројки и грешака на обе стране. Офанзивни скок и поени Лесора, затим прва тројка за домаће (Андрић), узвраћа Фелдин шестом тројком за црвено-беле, а затим и Аранитовић другом за Партизан, 24-26.

Гагић је беспотребно налетео на Добрића приликом шута за три поена, након ударца Огњен Добрић је морао да напусти паркет. Затим је и Ален Омић зарадио техничку грешку јер је тражио да му се признају поени.

Серија црно-белих након тројке Вилијамса-Госа, 31-26. Тајм-аут, Миленко Топић. Прва слободна бацања на мечу Звезда изводи на четири минута до полувремена, Омић је промашио оба, а затим је Давидовац половичан са пенала и прекида серију домаћих од 11-0.

На полувремену у неуобичајеној пенал завршници, 38-37 за домаћи тим.

Рочести 8, Добрић 6

3/4 (24-20)

Вратио се Огњен Добрић у игру, и погодио након поена Вона и Величковића за максималних плус 6 за црно-беле. Освајач Купа Радивоја Кораћа је одржавао плус 6, да би након тројке Величковића дошао до девет поена преднсти, 51-42. Након тајм-аута, Омић је погодио уз фаул, затим Добрић постиже лаке поене након украдене лопте у контри, а Омић закуцавањем наставља Звездину серију 7-0 за 51-49. Тајм-аут, Ненад Чачак.

Ево тројке! Тејлор Рочести, први његов шут ван линије 6,75 и тројка за Звезду након десет промашаја. Екипа Миленка Топића форсира шут за три поена, што Партизан користи да очува вођство. Давидовац ради велики посао у скоку.

На крају трећег периода, Партизан води 62-57.

Давидовац 11 (9ск), Рочести 11, Добрић 10

4/4 (11-24)

Тројка Рочестија, поени Јанковића након продора, Звезда стиже до изједначења 62-62. Погађа Јанковић за прво вођство након дугог периода, узвратио је Гагић, затим наставио Јанковић серију добрих потеза, (66-68).

Гагић је на ивици петог фаула, али Белошевић му је прогледао кроз прсте неколико пута. Стефан Јанковић 13 поена за 12 минута на паркету. Наставља серију Јанковић, сигуран са пенала, 3/3, Звезда води и даље 70-73.

Рочестиииииииии! Каква тројка Тејлора Рочестија на истеку напада преко Вилијамс-Госа, уз фаул! 3/3 за три, 19 поена, 70-76 за Звезду! Рочести не користи додатно бацање, Величковић погађа уз фаул, 73-76.

Звезда улази у серију грешака у лошем тренутку, Фелдин не погађа у два наврата. Улазимо у последњи минут утакмице. Вон не погађа за три поена, Рочести је фаулиран, сигуран са пенала – 2/2. Лазић је фаулиран, неспортски фаул Андрића, Лазић има прилику да стави тачку на меч. Половичан Лазић, Рочести сигуран.

КРАЈ! ПОБЕДА! ФИНАЛЕ! 81-73!

Повезане вести

12 comments

nebojša мај 31, 2018 at 12:48

Eh da je Čović malo manje tvrdoglav i da je na vreme smenio Alimpijevića i postavio Topića možda bismo uzeli i ABA titulu , a sada pamet u glavu Čoviću dovesti 3-4 pojačanja a valjda će i ovi mladi da eksplodiraju sledeće godine .Nikako ne prodati celu ekipu kao prošle godine .

Reply
Nenad Popovic мај 31, 2018 at 03:47

Cestitke svim pravim Zvezdasima. Nisam se javljao duze vreme, cekao sam da vidim ima li sanse da dobijemo groblje. Mislio sam da ih necemo dobiti, ali malo nas je i sreca pogledala, budimo realni. Jer oni su losa ekipa, mi malo bolji i to je to.. Sezona je gotova, treba odmah sklapati kockice za narednu sezonu. Prvo pitanje trenera! Ako Topic ostaje, onda dogovoriti da se vrati Borko Radovic, jer on je i Radonji dosta pomogao. Igracki kadar mora da se osvezi, jer ce se svi pojacati, Buducnost vec kupuje, puni su para, Milo je odresio kesu i ne pita, sta kosta. Cedevita nece gledati i cutati, a akk nasa vlast zagrize, dobice i Partizan lovu i gde smo tu mi? Bojim se da nece biti para za prava pojacanja. Lesora mozda trpeti, ali mora da radi celo leto, bez toga nista. Omica ostaviti, nije skup, a ima neke koristi. Feldina obavezno otpustiti, obavezno, covek se bre zabavlja., Rocesti..? Naci pare za njega i da covek predvodi ekipu i naredne sezone. Jovanovic mora napolje, Pera u penziju, kao i Keselj. Razmisliti sta sa Davidovcem, nije on nikakav dijamant. Naci Lazicu pravo mesto, jer covek celu sezonu luta. Znaci par dobrih igraca, ali zaista dobrih pojacanja treba dovesti i to ce valjda biti dovoljno za Evrokup i za ABA ligu. Sezona je donekle spasena ovom titulom, jer niko ne sumnja da ce se finale dobiti. Zato momci glavu gore i u nove radne pobede i iduce sezone ce se igrati kosarka i moramo se vratiti u period od pre godinu, dve. Nije neizvodljivo, bice tesko, ali sreca prati hrabre. Covicu to najvise za tebe vazi, hrabrost i mudrost, pa da bude bolje.

Reply
josif мај 31, 2018 at 09:56

A sto fali Davidovcu?Ajde mi reci!Decku je prva sezona,odigrao solidno,nije skup,pokriva od 1-3 pozicije,ima solidnu ruku,sasvim solidan za rotaciju.Posle osvajanja titule treba Topu pruziti sansu,ionako cemo igrati Eurokup,para nece biti puno,dovescemo sigurno 2 amera kojima ce biti prva evropska sezona jer za skuplje necemo imati para,uzece se neka kinta za Dangubica i za Lesora dok ce Pera u penziju,Keselj kozna gde tako da minutazu ce sigurno dobiti Dobric,Radanov,Jankovic,Jovanovic ako mozemo i onog Odzoa da prebacimo kodnas uz mozda Stefana Lazarevica i Apica i to je to.Jedino dase dogodi promena u rukovodecoj strukturi pa dase forsira brzi povratak u EL i povratak trofeja ABA,inace bicemo realno iza Cedevite,Buducnosti i Olimpije koja nagovestava 6-7 milki budzet tako da nama ostaje borba za ulaz medju 4 sa stokom i sa Mornarom.Pozz.MKD

Reply
Loki мај 31, 2018 at 00:56

Ovo je velika pobede mirnog coveka, Milenka Topica…a u ovoj pobedi i medju nama ima porazenih…necu da kvarim lepo vece, ali ovo je samarcina i nasem predsedniku dr.mr. Nebojsi Covicu koji nas je maltertirao sa onim klosarom Alimpijom na mestu trenera, ismejavao nas, pljuvao nas u lice….Da je i mirni i skromni Tope bio trener makar od Nove Godine bio bi jos jedan trofej najmanje u nasim vitrinama, Jednostavno, njemu igraci veruju i to je to…Jos jedna pobeda i titula…

Reply
ĐOLE BARI 91 мај 31, 2018 at 00:32

A POSEBNA PRIČA SU OVA DVA KLOVNA SA ARENE , POCRKAŠE ŠABANI OD MUKE .

Reply
krvavi zvezdas-DE мај 30, 2018 at 23:19

poslali smo glodare na raspust..stara musterija..postali su u basketu i fudbalu samo kup ekipa…tako je bree deri tudjmanovce

Reply
milos rankovic мај 30, 2018 at 22:58

JEDINO DOBRO OD OVOGA JE STO POLAKO DOBIJAMO TRENERA VIDEO JE DA COVIC NEMOZE DA IGRA SA PARTIZANOM I NIJE GA UVODIO U DRUGOM POLUVREMENU KAD POMISLIM DA JE COVIC HTEO OVOG KLOVNA GAGICA U ZVEZDU UH SVASTA BI BILO I NA KRAJU STA JE JANKOVIC URADIO DA GA SVI GRDE PRISAO PODIGAO LAZICA MALO ODGURNUO ANDRICA SVAKA MU CAST STA TREBA DA GLEDA KAKO GA BIJE JANKOVIC SLEDECE SEZONE IMA DA EKSPLODIRA SAMO GA PUSTITI LESOR I FELDIN SUTRA UJUTRU ODKAZI I NIKAD VISE

Reply
Josif мај 30, 2018 at 22:44

Честитке на победи играчима али пре свега Миленку Топиќу,средио је главе неких играча то је оно што Алимпије није успео.Дај Топ био на клупи против Будучности мислим даби било сасвим другачије овако остаје нам ова титула као утешна награда.Све паре од Фелдина и Лесора дасе дају Рочестију дага задржимо и следече сезона док је Јанковиќ вечерашњом игром купио себи и наредну сезону.позз.мкд

Reply
Dragan мај 31, 2018 at 01:01

Na zalost, veceras se u hali pricalo da je Rocesti dobio ponudu od Buducnosti koja se ne odbija… I ja mislim da Feldin moze vec sutra da ide…da ga ne placamo bezveze jos dve, tri utakmice…A Lesora istrpeti barem jos 6 meseci..uz pravog trenera mozda bude od njega pravi igrac…mozda…

Reply
DJOLE BARI 91 мај 31, 2018 at 14:01

JA MISLIM DA TREBA PO SVAKU CENU ZADRŽATI ROČESTIJA,NE MOGU DA GA ZAMISLIM U DRUGOM DRESU I ŠTO JE JOŠ GORE KAO PROTIVNIKA, A NAROČITO U DRESU MILOVIH POTURICA. LESORA ODMAH PRODATI, A FELDINA NIKAKO,SINOĆ NIJE ODIGRAO DOBRO ALI NIJE NI BILO AKCIJA I BLOKA ZA NJEGA,SILOVAO JE I IMPROVIZOVAO PREVIŠE , IMAO JE PUNO VRHUNSKIH PARTIJA U EVROLIGI.RADANOV NIJE IGRAČ ZA ZVEZDU,JANKOVIĆU SU POTREBNA DVA PSIHOLOGA,UZ ROČESTIJA I DAVIDOVCA NAJZASLUŽNIJI JE ZA OVU POBEDU ALI ON JEDNOSTAVNO NE MOŽE DA SHVATI KAKO TREBA DA SE PONAŠA PROFESIONALAC. IPAK STRAŠNO MI JE ZASMETALA REAKCIJA LAZIĆA I NAŠE KLUPE PRILIKOM ONOG FAULA NA KRAJU MEČA KADA SU NA NEPRIMEREN NAČIN REAGOVALI PREMA JANKOVIĆU. GURANJE , ČUPANJE I VIKA NA SAIGRAČA VIŠE NIKADA NE SME DA SE PONOVI BEZ OBZIRA NA SVE. TREBA DA PROMENIMO KOMPLETNU CENTARSKU LINIJU,OBAVEZNO DOVESTI ODŽA,TAKOĐE I NENADIĆA KOJI BI MOGAO DA BUDE VRHUNSKI IGRAČ . TAKOĐE NAM JE POTREBAN I STRANI PLEJ. ČOVIĆ MORA DA NAPRAVI MOĆAN PUL SPONZORA JER DRŽAVA NE DA PARE, ON TO SIGURNO MOŽE.

Reply
DJOLE BARI 91 мај 31, 2018 at 18:21

ZABORAVIH DA KAŽEM ,O B A V E Z N O VRATITI SIMANIĆA.

Reply
josif јун 1, 2018 at 07:51

Stose Radanova tice slazem se,nije da dobija neku minutazu ali ni dok je bio u FMP nije pokazivao bas nest,neznam sto ga toliko nahvali onaj Jakovljevic svaki put,te 10 trojki zaredom u omladincima,te ovo,te ono a decko nista posebno,Rocestija bez igranja EL tesko da zadrzimo,isto i Feldina a i neznam bas dali Covic moze da nadje sponzore,bez podrske brace V.Pozz.MKD

Reply

Leave a Comment