Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Како освојити две титуле у једној сезони?

Одличну сезону на свим нивоима, Црвена звезда је комплетирала освајањем свих титула у млађим категоријама.

Овим трофејима допринели су и играчи који су, иако млађи, пронашли своје место међу старијим колегама и заједно са њима успели да подигну трофеј, а истовремено исто учине и са својом генерацијом.

Омладинац Црвене звезде Лука Илић највећи део сезоне провео је у првом тиму, а бројне партије одиграо је пре свега у пролећном делу првенства. Фудбалер Манчестер Ситија, играч на позајмици у нашем клубу, по годинама је члан генерације омладинаца, али у првом тиму је стигао да забележи 17 наступа и сакупи преко 750 минута. Луки Илићу се остварио сан да освоји титулу шампиона са Црвеном звездом, и то не само једном, него двапут у истој сезони. После славља са првотимцима због освајања најважнијег трофеја, Лука Илић је затражио за дозволу да помогне и омладинцима Црвене звезде у самом финишу сезоне.

Дозволу је добио, специјалног уигравања није ни било јер се Лука са другарима из омладинце селекције одлично познаје. Његов допринос у последње две утакмице био је велики, посебно због одсуства другог фудбалера који такође може да се похвали да је ове сезоне два пута подигао пехар — Дејана Јовељића.

Шта тек рећи о дечаку који је наступајући за омладинце претходне сезоне успео да постигне чак 44 гола, а потом још три у Суперлиги, играјући за први тим? Дејан је сачекао прилику Владана Милојевића, а потом је искористио на најбољи могући начин и показао да ће Црвена звезда у њему током наредних година имати велику узданицу. Као што је и поменуто, Јовељић због повреде није могао да наступи у последње две утакмице омладинаца, али и поред тога они су успели да савладају све противнике и заслужено подигну пехар.

Трећи фудбалер који је два пута подизао пехар ове сезоне је млади штопер Страхиња Ераковић. Да будемо веома прецизни: Ераковић је само у овој сезони наступао за чак три селекције Црвене звезде: кадете, омладинце и први тим! Додуше, прилику да покаже о каквом се таленту ради, Ераковић је у првом тиму имао на пријатељским утакмицама током припрема, а не на званичним утакмицама, али сам тај податак говори да Ераковић има иза себе сезону из снова!

Млади штопер је почео као члан кадетске селекције, а после тога је пребачен у омладинце где је са пођеднаком успешношћу бранио Звездине боје, и давао велики допринос. На крају, награда је стигла у виду два пехара, а Страхиња је у једном дану доживео да се радује и са кадетима, којима по годишту припада, и са омладинцима, са екипом у којој је постао битан део.

Честитамо свим нашим младим фудбалерима на сезони коју су имали иза себе!

Повезане вести

1 comment

SVE PJANO21 јун 5, 2018 at 15:04

Eraković i Joveljić moraju biti među 18, a u slabijim utakmicama u 11. Eraković je novi Nemanja Vidić.

Reply

Leave a Comment