Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Пот промашио полагање за победу ФМП-а, Звезда повела 1:0 у финалној серији

Црвена звезда је славила у 1. мечу финала КЛС против ФМП-а резултатом 84-83, након велике драме у финишу утакмице, која је оправдала епитет финала. Серија се сели у Железник.

Кошаркаши Црвене звезде мтс пришли су корак ближе трофеју намењеном освајачу Суперлиге Србије. Црвено-бели су савладали талентовани састав ФМП-а резултатом 84-83 (24-25, 14-11, 18-25, 28-22), а сада се серија сели у Железник.

Звезда је пришла корак ближе остварењу циља. Након велике борбе и неизвесне завршнице, црвено-бели су савладали талентовани састав ФМП-а, а јунак победе био је Џејмс Фелдин који је 12 секунди пре краја погодио тројку на изврсно додавање Тејлора Рочестија. Трагичар је био Стефан Пот, који је промашио полагање за победу, а био је на корак од трипл-дабл остварења.

Сусрет између Црвене звезде и ФМП-а у потпуности је оправдао очекивања великог финала. Млади „Пантери“ оставили су одличан утисак у дворани ’’Александар Николић’’, али је на крају пресудило искуство ривала. Изабраници Миленка Топића били су концентрисани у преломним моментима, пре свега Ален Омић и Тејлор Рочести који су бриљирали у последњем кварталу. На крају, тачку на фантастичну утакмицу ставио је Џејмс Фелдин поготком за три поена на 12 секунди пре последњег звука сирене. Имао је ФМП прилику за нови преокрет, али је Стефан Јанковић одлично испратио имењака Пота.

Фантастичну утакмицу одиграо је Тејлор Рочести који је на овом мечу и постао први странац у историји Црвене звезде са преко 1000 поена у једној сезони. Пре њега, то су успели легендарни Драган Капичић, Милан Гуровић, Небојша Илић, Игор Ракочевић и у новијој историји Бобан Марјановић.

Рочести је меч завршио са дабл-дабл учинком – 21 поен и 12 асистенција. Поен више од њега убацио је Ален Омић који је придодао и пет скокова.

Утакмици су присуствовали бивши капитен Лука Митровић, који је искористио одмор пре операције да подржи свој клуб, као и ЖФК Црвена звезда, са пехаром Купа Србије за жене. Први трофеј у историји клуба.

Од почетка утакмице играло се у веома брзом ритму. Обе екипе су биле изразито нападачки расположене што је резултовало великим бројем поена. Црвено-бели су држали вођство захвајуљујући пре свега сјајном тандему Тејлор Рочести – Ален Омић, али су Пантери држали корак са фаворизованим ривалом пре свега преко Немање Ненадића. Ненадић је за седам минута игре постигао 12 поена па Звезда никако није могла до осетнијег вођства од пет поена предности колико је било након поена Стефана Јанковића, 22-17.

Међутим, до краја прве деонице ФМП је направио серију 8-2 и са минималним вођством отишао на први одмор, 24-25.

Црвено-бели су трагали за нападачким ритмом и на почетку другог периода. А пост без коша који је трајао преко четири минута, прекинуо је Перо Антић тројком из велике удаљености, 27-28. Звезда је претила, али талентовани састав ФМП-а је одбијао налете. Игра је била потпуно другачија него почетак меча. На обе стране играле су се веома агресивне одбране и није било пуно лаких поена.

У том односу снага ниједна екипа није стекла осетнију предност, а поени Драгана Апића са линије пенала пред последњи звук сирене поставили су коначних 38-36 по завршетку уводних 20 минута финалне серије.

Наставак игре донео је још борбе и веома мало поена. Црвено-бели су трагали за игром у транзицији и када је до тога дошло, погађали су Рочести и Добрић те поново одвојили своју екипу на пет поена предности (45-40).

Међутим, погађао је на другој страни Марко Јеремић и поново није дао Звезди да се одвоји. Његови поени, а потом и тројка Марка Радовановића и полагање Ненадића донели су ФМП-у највеће вођство на мечу, 54-61. У последњем нападу у трећем периоду погодио је расположени Рочести и смањио вођство ривала, 56-61.

ФМП је одолевао црвено-белима и чувао вођство до половине последњег периода. Тада се поново разиграо Ален Омић који је везао осам поена и преокренуо резултат у корист домаћина, 72-69. Међутим, одговорио је Радовановић новом тројком, а потом је погодио и Јеремић за вођство од три поена на три и по минута пре краја (72-75). Поново је погодио Омић и то после офанзивног скока и све је слутило на велику борбу до краја. Јеремић је погодио нову тројку и ФМП је водио четири разлике на два минута пре краја (74-78), али је тада Тејлор Рочести погодио изразито битну тројку. Уследила је још једна и Звезда је поново водила, 80-79.

На 30 секунди пре краја Ален Омић је погодио једно слободно бацање, а узвратио је Стефан Пот тројком и ФМП је на 23 секунде пре краја водио 81-83. Ипак, Фелдин је био прецизан за три поена и 12 секунди пре краја донео нови преокрет. Јанковић је одиграо одличну одбрану и Пот није успео да погоди за велико изненађење.

Финале КЛС, први меч

Црвена звезда МТС – ФМП Железник 84-83 (24-25, 14-11, 18-25, 28-22)

Дворана: „Александар Николић“

Гледалаца: 4.000

Судије: Војиновић, Јурас, Маричић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Човић (2ас), Давидовац 6 (4ск 3ас 1укл), Лазић 4 (5ск 2ас 1укл), Раданов, Антић 6 (2ск 1укл), Добрић 9 (3ск 1блк), Фелдин 12 (2ск 4ас 1укл), Јанковић 3 (4ск), Рочести 21 (12ас 1укл), Омић 22 (5ск 1блк), Лесор 1 (3ск), Јовановић. Тренер: Миленко Топић

ФМП: Ђоковић, Јеремић 18, Апић 8, Пот 12 (10ас 8ск), Ненадић 19, Бурсаћ, Радовановић 10, Хамфри, Шешлија 2, Симанић 2, Симеуновић 1, Оџо 11. Тренер: Владимир Јовановић

ТОК МЕЧА

1/4 (24-25)

Веома ефикасне су биле обе екипе на старту утакмице, а предњачили су Омић и Рочести, односно сјајни Немања Ненадић на другој страни. Наш тим је водио током највећег дела прве деонице, али је гост ипак отишао са предношћу на прву паузу. Ненадић је постигао чак 13 поена.

2/4 (14-11)

За разлику од 1/4, у наставку је виђен знатно неефикаснији меч, па су два тима за 5 минута постигла збирно свега 11 поена. ФМП није дао предност. Ипак, у другом делу овог периода Звезда је преокренула, а Пот јој је значајно помогао са чак 4 промашена пенала. Попустили су гости, а наши момци до полувремена успели да стекну кош предности – 38:36.

3/4 (19-25)

Звезда је наставила са катастрофалним шутем за три поена и у трећем периоду игре, али је ипак стекла највећу предност, 55:50. Међутим, гости нису одустајали и успели су да се поново врате у меч. И не само то! Велика серија ФМП-а резултирала је вођством 61:54 до пред крај 3/4. Рочести је погодио уз звук сирене за 61:56 за госте након три четвртине.

4/4 (28-22)

Наставила је Јовановићева екипа у свом ритму и није дозвољавала Звезди да преокрене на старту последњег периода. На све се надовезало и искључење Пера Антића, због неспортског понашања. На половини последњег периода Звезда је коначно дошла до минималног вођства.

Ипак, ФМП је играо веома зрело, а са три везане тројке дошао и до 78:74 на два минута до краја. Ипак, Тејлор Рочести није дао победу и са две везане тројке донео је Звезди 80:79. Симанић је изједначио на 80:80, а Пот пропустио шансу да на 40 секунди донесе предност свом тиму. Ипак, на 81:80 за Звезду погодио је тројку! Узвратио је Фелдин, на 12 секунди до краја! Пот промашује полагање за победу, слави Црвена звезда!

Повезане вести

9 comments

CIGANIN74 јун 8, 2018 at 10:02

Alen Omic jos jednom pokazao kako se bori za dres,Alene hvala ti!

Reply
Marko јун 7, 2018 at 23:57

Jel moguće da ovako nepismeni ljudi postoje u 21.veku? Važno je da se oni javljaju i „pljuju“ po klubu i kada se pobeđuje i kada se gubi, a to što su preskočili SRPSKI JEZIK u osnovnoj školi, to nema veze?! Topić od kada je došao na mesto prvog trenera nema poraz, FMP je ozbiljna ekipa, koja je u svojoj grupi bila prva, šta se očekivalo +30 razlike u finalu? U 1/2 finalu smo izbacili Partizan sa 2:0, a u finalu u neizvesnoj završnici pobedili, opet kažem dobar tim FMP-a.

Reply
ДЕЈО јун 8, 2018 at 01:35

Verovatno mislis, na naseg brata Josifa, covek je iz makedonije tako da nemas pravo da se ljutis, pozzz 🙂

Reply
Josif јун 8, 2018 at 06:23

Хвала ти Дејо брате!Трудим се!

Reply
Dragan јун 8, 2018 at 09:25

Pitanje za naseg druga Marka…A sta nije tacno u komentarima Rankovica, Josifa i Nese Delije? Pusti pravopis, gramaticke greske i padeze…Igrali smo ocajno, dekocentrisano, bez energije! I to se videlo iz aviona! I sta sad, treba da izigravamo neopisive glupane i tupane, pa da ne smemo ni da komentarisemo(a realno komentarisanje je jedno, pljuvanje kluba je nesto drugo!!), jer zvezdaski je da nabijemo glavu u pesak, da budemo slepi i bez mozga!!?
Ja sam recimo sinoc, po prvi put video, totalnu izgubljenost trenera Topica, koga sam do sad na sva usta hvalio! Posto sedim dva reda iza nase klupe(na istom mestu 9 godina), bio sam svedok neshvatljive dezorjentisanosti Milenka Topica, koji je to prenosio na igrace!!! Da nije bilo zaista magicnog Rocestija, bilo bi sinoc 15 razlike za FMP, koga niko ne podcenjuje, ali je jos veca glupost precenjivati ga, jer cela ekipa, svih 12 igraca zajedno, imaju manju mesecnu platu od Feldina….Mora, mora – mnogo bolje da igramo i – BORBENIJE!!!

Reply
nebojša јун 8, 2018 at 13:08

Možda si ti pismen ali se u košarku nerazumeš .

Reply
milos rankovic јун 7, 2018 at 22:21

STRAVA I UZAS PONOVO NASA IGRA JE SMESNA I DOSADNA RESAVA SE SUTEM PREKO RUKE OMICEM KOJI SE BORI KAO LAV ROCESTI IGRA 35 MINUTA COVIC IZGUBLJEN LESOR PRICA ZA SEBE OVAJ DAVIDOVAC JEDNU DOBRU DESET LOSIH DOBRIC SUTEVI PREKO RUKE KOJE NISU NI BLIZU SVE U SVEMU REMONT CELE EKIPE PROBATI ROCESTIJA ZADRZATI JER CEDEVITA I BUDUCNOST VEC DOVODE DOBRE IGRACE I TRENERA POSVETITI SE ABA LIGI OVO DRUGO EVRO KUP CAO

Reply
Јосиф јун 7, 2018 at 22:32

Потпуно се слаже брате!Типичан хорор,незнасе које гори у екипи уз изгубљеног Топиќа који немо посматра овај циркус од екипе.Није успео 40 минута да пронаџе игру у нападу нити одбрану нити добар тајминг у изменама.Некако чемо узети овај трофеј чисто да наставимо низ али ово је једна свеукупно лоша сезона у сваком погледу.позз.мкд

Reply
nesadelijans јун 7, 2018 at 22:18

nenadica odza mozda jeremica u zvezdu lesor dobric davidovac jankovic u fmp rocestija zadrzati zahvaliti feldinu antic u penziju sve u svemu izgubljena sezona jel ova ekipa dobila real u madridu

Reply

Leave a Comment