Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Одржана Скупштина клуба

У суботу, 9. јуна 2018. године, у медија центру стадиона „Рајко Митић“ одржана је редовна седница Скупштине ФК Црвена звезда.

Седници је присуствовало 50 од 70 чланова Скупштине, и најпре је усвојен дневни ред.

1. Усвајање записника са претходне седнице Скупштине.
2. Усвајање финансијског извештаја ФК Црвена звезда
2.1. Усвајање појединачних финансијских извештаја
2.2. Усвајање консолидованих финансијских извештаја
2.3. Извештај надзорног одбора
3. Обраћање председника клуба
4. Извештај генералног директора о раду клуба
5. Разно

Након усвајања финансијских извештаја, делегатима се обратио председник клуба Светозар Мијаиловић.

— Поштовани чланови Скупштине, ова такмичарска година спада у оне које су обележавале историју нашег клуба, Спортски резултати, пословање, улагање у инфраструктуру, могу да служе за понос сваком звездашу. То је резултат преданог рада свих структура клуба, јединства звездаша и велике енергије која се генерисала током ове сезоне. Потребно је да наставимо тако, да употребимо још више снаге и напора да остварујемо циљеве које је ова Скупштина зацртала и да се у томе одржи континуитет. Kада говорим о томе мислим на постизање спортских резултата, јер то је генератор нашег укупног успеха. Затим, на даљу изградњу потребне инфраструктуре, посебно везане за омладинску школу; на успешно финансијско пословање клуба. Морамо уложити још више да бисмо то остварили, морамо и у тешкоћама показати оно исто јединство које смо постигли када смо славили овогодишњи фантастичан резултат. Само тако наставићемо континуитет победничког пута којим желимо да идемо. Наша снага ће јачати ако се још више буду укључивале генерације звездаша које су стварале овај клуб — започео је председник Мијаиловић.

— Овде у Звезди сваки дан, свака недеља и месец су стваралачки изазов за сваког од нас. Уколико страствено желимо успех своме клубу можемо, свако на свој начин, допринети да све иде у победничком правцу, правцу успеха који смо ове сезоне постигли и на који смо сви поносни. Због тога би свако требало да се потруди да нас буде што више. Имамо велики број присталица. Много више њих треба да има нашу чланску карту, посебно они најмлађи, да и кроз то изразимо оно што сви знају, да имамо најбројније чланство на овим просторима, а и шире. Акције које смо покренули воде у том правцу и наше чланство је бројније из дана у дан. Морамо створити такву  атмосферу да се сваки наш члан, сваки наш присталица, осећа да је дао свој допринос резултату. Само тако наставиће се и даље она магија коју Звезда ствара на овим просторима, магија којом се ретко који клуб може похвалити.

— Фудбалски клуб Црвена звезда је друштвено одговоран клуб. Водили смо хуманитарне акције, посете школама и факултетима. Посебно истичем акцију наших навијача, везано за добровољно давање крви. Ту смо рекордери и добили смо специјално признање Завода за трансфузију крви. Несумњиво, наши навијачи су значајна подршка тиму, не само на нашем стадиону, него на свим стадионима где Црвена звезда гостује. Играчи истичу да им та подршка даје посебну снагу, да их мотивише. И управо због тога морамо учинити напор да нам трибине не буду затворене. УЕФА прописи су строги, ми смо под условним казнама и прете нам санкције. Исто тако је и у домаћем првенству. Да овом приликом не помињем финансијске ефекте тих казни и санкција. Интерес свих нас је да нам трибине увек буду пуне, а не празне. Међутим често, решавање проблема са којима се суочавамо није у нашим рукама. Наш Фудбалски клуб је члан ФСБ, односно ФСС. Kао члану тих организација стало нам је да целокупна фудбалска организација успешно ради. Високо ценимо успех наше репрезентације и њен пласман на светско првенство. Желимо да наши фудбалери постигну што бољи резултат. Наше настојање да се уреде нека питања значајна за тај успешан рад често је схватано као конфронтирање и сметња Савезу. Ми сматрамо да наш клуб, по значају и по ономе што је давао и што даје развоју српског фудбала, заслужује далеко више и пажње и респекта него што сада има. Тражимо да се уважавају предлози које дајемо, а све у циљу побољшања укупног стања у фудбалу. Стиче се утисак да се Савез плаши фудбалски моћне Црвене звезде. 

Наш Kлуб не тражи привилегије од Савеза. Ми смо се за те привилегије сами изборили спортским резултатима које смо у нашој дугој и плодоносној историји остварили у својој домовини, Европи и свету. У бившој Југославији, где је лига била много јача, били смо најбољи. Наш једини захтев је да се све то уважи од стране оба савеза и удружења Суперлиге, јер је наш утицај у овом тренутку сведен на минимум. Ми чак немамо ни глас у Извршном одбору Заједнице  (три клуба Суперлиге представљују целокупну лигу у том органу). Мора се успоставити партнерски однос свих клубова, а све у циљу јачања наше лиге, стварања добрих фудбалских терена и инфраструктуре, организације школа фудбала и повећања гледаности на стадионима. Савез у томе мора да помаже, а не да сврстава клубове на супростављене стране. То не доприноси фудбалу и спорту уопште. Велико разумевање у свим тешким ситуацијама имали смо у државним институцијама, а велика подршка су нам спонзори клуба. Гаспром је светска компанија која је осам година уз клуб И практично је постао наш највећи ослонац. Наша највећа домаћа компанија Телеком Србија, такође. Ту су и Макрон, БИП, Терме Чатеж, Дунав осигурање, Цептер и други.

— Успех у протеклој сезони обавезује да одам признање најпре спортском сектору: тренеру Милојевићу и његовом стручном штабу, као и спортском директору Мркели. Такође, признање за успешан рад упућујем директору Омладинске школе Младеновићу и свим тренерима у школи. Све наше такмичарске селекције освојиле су првенство државе. Одајем признање свим запосленима у клубу за предан и одговоран рад и њиховим руководиоцима: Оперативном директору Пантовићу, финансијском директору Петровићу, директору стадиона Ћоровићу и заменику Лечићу, као и директору маркетинга Броћићу. Посебно признање одајем Генералном директору Звездану Терзићу који је имао снаге и знања да, у веома сложеним условима, одговори на све изазове који су стајали пред клубом. Очекујем да, са истом енергијом, настави свој рад — рекао је председник Мијаиловић.

Председник је доделио специјално признање „Звездину ударничку значку“, по угледу на стара времена, Стевану Сојићу за остварења и допринос на обнови стадиона „Рајко Митић“.

— Велика ми је част на овом признању и хвала свим учесницама акције, а било их је око 250 по нашој евиденцији, поделили смо исто толико захвалница. Идеја је почела спонтано, а урађено је много. Стадион није изгледао онако како приличи, па смо се сами организовали да га доевдемо у пристојно стање. Почупали смо коров, окречћили цео стадион, уклонили све поломљене столице, офарбали ограду око стазе, направили нову за буњеве, срушили стару ограду код севера и ставили нову, очистили цео плато који је личио на прашуму. Сређен је и кров. Цео кров има 32 хиљаде квадрата са горње и доње стране. Месец и по дана смо фарбали и офарбали смо горњу страну, доњи део не можемо сами јер је много компликовано. Ми смо своје завршили баш ових дана израдом фасаде чланства. Имамо у плану да покренемо акцију као пре много година када су навијачи средствима солидарности тј циглицама учествовали у изградњи. Идеја нам је да покренемо поново, да циглице коштају 20 динара, симболично, као некада. Свако ко купи 100 циглица добиће захвалницу, а свако ко купи за 12 хиљада динара има право да се његово име утисне на једну циглицу. Надамо се да ће нам клуб одобрити ову акцију и да ће се циглицама обновити трибине, па ако се оствари план да клуб за шест, седам година реконструише стадион и сруши те зидове од циглица, биће нам свакако драго. План је и да се среди плато испред северне трибине, пројекат је урађен. Неизмерно ми је драго што сам примио ударничку значку. Цитирао бих Владимира Цветковића, постоје тренуци у животу када сваки сан постаје смешан у односу на реалност, а то је овај тренутак — рекао је Сојић приликом преузимања награде.

Повезане вести

Leave a Comment